مطالب علمی, آرایش و زیبایی, تغذیه, ورزش

مشکلات سه ماهه اول بارداری و تمامی مراقبت‌های لازم در این دوران!

مشکلات سه ماهه اول بارداری شکم خانم باردار در ماه‌های اول بارداری

مشکلات سه ماهه اول بارداری یکی از موضوعاتی است که داشتن اطلاعات کافی درباره آن برای مادران باردار لازم است. بدن شما در طول سه ماهه اول بارداری دستخوش تغییرات هورمونی وسیعی می‌شود. این تغییرات برای حفظ بارداری شما ضروری است، اما ممکن است شما را با انواعی از عوارض ناخوشایند مواجه کند.

بسیاری از این عوارض  و سختی‌های سه ماهه اول بارداری کاملا طبیعی هستند و خطر چندانی برای شما و جنین و به همراه نخواهند داشت، مانند حالت خستگی، تهوع‌، لکه بینی و یا افزایش ترشحات واژن. اما برخی دیگر از این عوارض اگر به موقع شناسایی و کنترل نشوند، ممکن است به جنین شما آسیب برسانند و حتی باعث سقط جنین شوند. گروه ماماسلامت در ادامه به بررسی این مشکلات و عوارض می پردازد.

 

در سه ماهه اول بارداری چه اتفاقاتی می‌افتد؟

 

در سه ماهه اول بارداری، جنین به آرامی رشد می‌کند. در ماه اول کیسه آمنیوتیک که یک کیسه آب محکم است در اطراف جنین شکل می‌گیرد. این کیسه کمک می‌کند تا جنین در طول بارداری فضایی مناسب داشته باشد. جفت نیز در ماه اول ایجاد می‌شود.

جفت اندامی است که مواد مغذی را از مادر به کودک منتقل می‌کند تا جنین بتواند رشد کند. صورت کودک کم کم شکل می‌گیرد و چشم، دهان، فک پایین و گلو ایجاد می ‌شوند و گردش خون آغاز می‌شود. در اواخر سه ماهه اول بارداری ارگان‌ های اصلی جنین مانند قلب و مغز و اعصاب شکل گرفته و قلب بچه شروع به تپیدن خواهد کرد و سرعت رشد جنین به‌ صورت فزاینده است و اندام های شکل گرفته شروع به انجام فعالیت‌های خود می‌کنند.

در آغاز هفته نهم، روده‌ها که به علت نبود فضای کافی در بند ناف رشد کرده‌اند کم‌کم به درون شکم جنین منتقل می‌شوند. سپس در این زمان دست و پاهای جنین بلندتر می‌شوند و آغاز شکل گیری انگشتان وی خواهد بود.

سرعت رشد سر جنین در اواخر سه ماهه اول بارداری کمتر شده و کم‌کم سر او از بدنش فاصله می‌گیرد و همچنین اندام های جنسی و تناسلی جنین نیز کم کم شروع به شکل گیری می‌کنند و در پایان ماه سوم قابل تشخیص خواهد بود و می‌توان جنسیت بچه را از طریق سونوگرافی تشخیص داد.

بهترین زمان تشخیص جنسیت جنین سه ماهه دوم و بعد از هفته چهاردهم بارداری می‌باشد. در هفته دهم و یازدهم چشمان بچه کم‌کم شروع به شکل گیری خواهند کرد و چشم‌ها بسته می‌شوند و پلک‌ها تا پایان 25-27 هفتگی بسته خواهند ماند. در پایان سه ماهه اول بارداری جنین حدود 7.6 سانتیمتر قد و 28 گرم وزن دارد.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری شنیدن صدای جنین توسط پزشک

 

اولین ویزیت دوران بارداری

 

انتخاب پزشک متخصص و حاذق، از اولین مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری می‌باشد که با شروع بارداری باید انجام شود. در اولین ویزیت، سابقه بیماری‌های خانوادگی و داروهای مصرفی، میزان فعالیت شما ( درصورت شاغل بودن ) و…. از شما سؤال می‌کند. پزشک، بعد از تشکیل پرونده، نکاتی برای داشتن یک بارداری راحت و بی‌خطر می‌گوید.

اولین جلسه ویزیت در ابتدای سه ماهه اول بارداری، مهم‌ترین ویزیت شماست که توسط متخصص زنان و زایمانی که انتخاب کرده‌اید انجام می‌شود. اولین ویزیت بهتر است در هفته 7-6 بارداری صورت گیرد. در این معاینه شما می‌توانید درباره مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری از پزشک یا مامای خود توضیح بیشتری بخواهید.

 

مطالعه مقاله بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری چه موقع است؟ در وبلاگ ماماسلامت را به شما توصیه می‌کنیم.

 

مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری

 تغییرات بدن مادر در ماه اول

ماه اول بارداری بعد از سه هفته از آخرین عادت ماهیانه آغاز می‌شود. علائم اولیه بارداری ممکن است از هفته پنجم یا ششم شروع ‌شود و تا هفته دوازدهم ادامه داشته باشد. شما به ‌عنوان یک مادر باردار تغییرات زیادی را در این مدت تجربه می‌کنید. از جمله مشکلات سه ماهه اول بارداری حالت تهوع، سرگیجه، خستگی و درد سینه و … می‌باشد. مهم‌‌ترین علائم و مشکلات سه ماهه اول بارداری که ممکن است با آن رو به رو شوید به ترتیب زیر است:

  • لکه‌ بینی
  • بالا رفتن دمای بدن
  • سردرد
  • احساس فشار در مثانه
  • تپش قلب
  • تغییر خلق‌ و‌ خو
  • گرفتگی شکم

البته، خونریزی و دردهای شکمی طولانی ‌مدت، از مشکلات سه ماهه اول بارداری است که بسیار خطرناک می‌باشد و باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری شکل گیری اندام جنین در سه ماه اول

 

 شکل‌گیری اندام حیاتی جنین، ماه دوم

جنین شما هنوز بسیار کوچک است و اندازه یک تمشک است. ولی قلب، مغز، عضلات و استخوان‌ها در حال شکل‌گیری هستند و حالت چهره جنین در ماه دوم شکل می‌گیرد. اما شما هنوز نمی‌توانید حرکتی حس کنید و علائم بارداری شکل دیگری به خود می‌گیرند. ممکن است حالت تهوع کمتر شود و هوس‌های مختلف غذایی (ویار) به‌ سراغ شما بیاید. افزایش بزاق دهان، از مشکلات سه ماهه اول بارداری است که مادران باردار خصوصا در ماه دوم آن را تجربه می‌کنند.

 

مراقبت های ماه سوم بارداری

در ماه سوم بارداری، جنین شما کامل شکل گرفته است و انگشتان و دهان خود را باز و بسته می‌کند و در این زمان ناخن‌‌ها و اندام جنسی ساخته می‌شود. با این‌ حال هنوز برای تشخیص جنسیت جنین زود است. با تثبیت جایگاه جنین در رحم و شکل ‌گیری اندام حیاتی، احتمال سقط ناخواسته و سختی‌های سه ماهه اول بارداری از ماه سوم به بعد کاهش پیدا می‌کند.

 

تهوع صبحگاهی از سختی‌های سه ماهه اول بارداری

 

از جمله سختی‌های سه ماه اول بارداری، تهوع صبحگاهی است. اگر به‌ خاطر تهوع ‌ صبحگاهی در سه ماهه اول اشتها نداشتید و وزن کم کردید، نگران نباشید. در ماه سوم دوباره اشتهای خود را به‌ دست می‌آورید و مثل قبل می‌توانید وعده‌های غذایی خود را مصرف کنید. اما نباید بیشتر از کالری مجاز تجویز شده توسط پزشک، دریافت کنید. جهت انجام مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری و برای کاهش تهوع  باید رژیم غذایی مناسب و توصیه شده توسط پزشک را به صورت جدی رعایت کنید.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری خانم حامله با احساس حالت تهوع

 

آزمایش‌های سه ماهه اول بارداری

 

از مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری انجام آزمایشات این دوران است. آزمایش خون و سونوگرافی از اولین آزمایشات ماه اول بارداری است که به هدف تشخیص بارداری خارج از رحم انجام می‌شود. آزمایش کم‌ خونی، پاپ اسمیر، فشار خون توسط پزشک در ابتدای بارداری تجویز می‌شود.  همچنین آزمایش‌هایی مانند: آزمایش ادرار برای بررسی وجود عفونت، تست تشخیص بیماری‌های مقاربتی، آزمایش گروه‌خون، RH و بیماری‌های خود ایمنی نیز از آزمایش‌های این دوره است.

 

ثبت فشار و قند خون

یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری ثبت فشار و قند خون است. در طول مدت بارداری، وزن، فشار خون و قند خون توسط پزشک ثبت می‌شود و رژیم غذایی متناسب با توده بدنی تجویز می‌شود. در زمان بارداری به‌ دلیل کاهش سیستم ایمنی و افزایش سطح استروژن احتمال عفونت رحم وجود دارد.

در صورت بی‌توجهی و عدم درمان عفونت در بارداری ممکن است مشکلات سه ماهه اول بارداری را برای مادر و حتی جنین شدیدتر کند. بعد از مراجعه به پزشک، دارو برای عفونت رحم تجویز می‌شود. با گذراندن دوره درمان، عارضه و خطرات احتمالی به کودک منتقل نمی‌شود.

 

سونوگرافی سه ماهه اول بارداری

 

اولین سونوگرافی بارداری در هفته 7-6 بارداری جهت تعیین محل ساک حاملگی انجام می‌شود. در این زمان معمولا جنین و قبل هم رؤیت می‌شود. سونوگرافی واژینال نسبت به سونوگرافی شکمی دقیق تر بوده و ساک حاملگی را یک هفته زودتر نشان خواهد داد. در صورتی که سونوگرافی نرمال باشد سونوگرافی بعدی که جزو غربالگری مرحله اول محسوب می شود.

سونوگرافی NT اولین مرحله غربالگری است که از مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری ضروری محسوب می‌شود. این غربالگری در بین هفته یازدهم تا چهاردهم برای تشخیص اختلال‌های کروموزومی و دیدن قلب جنین انجام می‌شود. اگر مرحله اول غربالگری بدون مشکل باشد نیازی به انجام مرحله دوم غربالگری نیست.

 

به شما مطالعه مقاله اکو کاردیوگرافی جنین چیست و چه زمانی نیاز به انجام آن است؟ از سایت ماماسلامت را پیشنهاد می کنیم.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری مواد غذایی پر ویتامین و خانم حامله

 

مصرف ویتامین‌ها در سه ماهه اول بارداری

 

مهم‌ترین ویتامینی که باید در سه ماهه اول بارداری خود مصرف کنید، اسید فولیک است که از البته بهتر است قبل از باردار شدن شروع به مصرف آن کنید. توصیه می شود مصرف اسید فولیک از سه ماه قبل از بارداری شروع شده و در تمام طول مدت بارداری ادامه یابد. در این مدت مصرف قرص آهن در بارداری ضرورتی ندارد، ولی بعد از این دوره باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، قرص آهن نیز مصرف شود.

 

شایع‌ترین مشکلات سه ماهه اول بارداری

 

لکه بینی یا خونریزی واژن

معمولا در هفته‌های اول بارداری به دلیل لانه گزینی جنین در دیواره رحم، دچار یک خونریزی جزئی خواهید شد که جای نگرانی ندارد و جزو عوارض بارداری محسوب نمی‌شود. اما گاهی اوقات به دلایل دیگری نظیر پولیپ دهانه رحم یا حاملگی خارج رحمی نیز، ممکن است دچار لکه بینی و خونریزی شدیدتر شوید. خونریزی‌های داخلی گاهی می‌تواند خطر مرگ هم داشته باشد؛ بنابراین نسبت به آن حساس باشید.

 

بهتر است برای اطلاعات بیشتر از مقاله مهم ترین دلایل سقط جنین کدام  است؟ در وبسایت ماماسلامت بازدید کنید.

 

یبوست و اسهال

مشکلات گوارشی نظیر یبوست و اسهال از سختی‌های سه ماهه اول بارداری هستند. یبوست معمولا به دلیل کند شدن روند گوارش در اثر تغییرات هورمونی و همچنین تغییراتی که در رژیم غذایی مادران باردار اتفاق می افتد (مانند استفاده از غذاهای غنی از آهن و قرص آهن)، ایجاد می‌شود. یبوست بارداری ممکن است گاهی اوقات باعث ایجاد دیگر عوارض بارداری نظیر بواسیر و خون در مدفوع نیز بشود. اسهال در بارداری شیوع کمتری دارد، اما اگر بیش از 3 یا 4 روز طول بکشد می‌تواند منجر به کم آبی و ضعف شود.

 

ترشحات واژن یا خارش

داشتن ترشحات واژن یک اتفاق عادی در طول زندگی زنان محسوب می‌شود؛ اما افزایش ترشحات واژن که گاهی رنگ و بوی نامطبوعی دارد یا ایجاد خارش و قرمزی می‌کند، یکی دیگر از عوارض شایع سه ماهه اول بارداری می‌باشد. این تغیرات می‌تواند نشان دهنده عفونت باشد. نگرانی جدی‌تر این است که اگر این عفونت از نوع عفونت‌های منتقله آمیزشی (STD) باشد، می‌تواند به کودک هم منتقل شود؛ بنابراین نیاز به درمان دارد.

 

مشکلات تنفسی

یکی دیگر از عوارض شایع سه ماهه اول بارداری تنگی نفس است که معمولا به دلیل افزایش سطح پروژسترون ایجاد می‌شود. آهسته کار کردن‌، راست نشستن و بالا بردن سر هنگام خواب، ممکن است در کاهش مشکلات تنفسی در این مدت، موثر باشد. پس از پشت سر گذاشتن سه ماهه اول بارداری‌، تنگی نفس معمولاً در حدود سه ماهه سوم بارداری مجددا به سراغ شما می‌آید. در آن زمان رحم در حال رشد شما به دیافراگم و ریه‌ها فشار می آورد و تنفس را دشوار می‌کند.

 

گرفتگی پشت پا و سردرد

گرفتگی پشت پا از مشکلات سه ماهه اول بارداری نیست؛ با این وجود، تغییرات هورمونی همراه با خستگی، می‌تواند این عارضه را در ماه‌های اول نیز ایجاد کند. اگر درد و گرفتگی تنها در یکی از پاها باشد، می‌تواند نشانه‌ای از وجود لخته خون در پا باشد؛ زیرا بارداری احتمال ایجاد لخته خون را افزایش می‌دهد. ایجاد همین لخته‌های خون در سر، می‌تواند یکی دیگر از عوارض شایع سه ماهه اول بارداری یعنی سردردهای شدید را ایجاد کند.

 

حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ هم از عوارض شایع سه ماهه اول بارداری هستند. به این حالت بیماری صبحگاهی یا ویار حاملگی هم گفته می‌شود. در بعضی از مادران، تهوع و استفراغ ممکن است شدید باشد و خطر کمبود آب بدن و کمبود مواد مغذی را به همراه داشته باشد. معمولا پزشک متخصص برای این افراد یکی از داروهای ضد تهوع مجاز در دوران بارداری را تجویز خواهد.

 

خستگی و بی خوابی

زنان باردار معمولا در سه ماهه اول بارداری با افت شدید در کیفیت خوابشان مواجه می‌شوند. مشکلات خواب در این زمان می‌تواند ناشی از تغییرات بدن زنان باشد که باعث خستگی آنان در طول روز و تکرر ادرار و سوزش معده در طول شب می‌شود.

 

تورم دست و پا

تورم یا ادم اندام‌ها به ویژه تورم پا به دلیل افزایش حجم خون و کاهش جریان خون از بخش‌های انتهایی بدن به سمت بالا، رخ می‌دهد. این شرایط باعث می‌شود مایعات در بافت‌های اطراف اندام‌ها گرفتار شوند. تورم یا ادم یکی از مشکلات سه ماهه اول بارداری نیست و معمولا بعد از گذشت 20 هفته از بارداری‌، شایع‌تر است. اما اگر شما در سه ماهه اول بارداری به ویژه در صورت و دست دچار تورم بشوید، می‌تواند نشانه یکی دیگر از عوارض بارداری به نام پره اکلامپسی (پرفشاری خون مزمن) باشد.

 

مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری داشتن خانم باردار در آرامش ایستاده در کنار پنجره

 

سقط جنین

متاسفانه حدود 15-10 درصد از بارداری‌ها به سقط جنین منجر می‌شود که حدود 80% از آن‌ها در سه ماهه اول بارداری اتفاق می‌افتند. سقط جنین در سه ماهه اول بارداری می‌تواند در اثر عفونت‌، ناهنجاری‌های کروموزومی‌، اختلالات لخته شدن یا مشکلات آناتومیک رحم ایجاد شود.

 

کمردرد

کمردرد در سه ماهه اول بارداری معمولاً به دلیل افزایش هورمون‌ها و استرس ایجاد می‌شود. اگر شما سابقه کمردرد داشته باشید و یا اضافه وزن دارید، بیش از سایر مادران در معرض خطر کمردرد در سه ماه اول بارداری قرار خواهید داشت.

 

سوزش ادرار

عفونت مجاری ادراری معمولا در طول زندگی اکثر زنان اتفاق می‌افتد. اما به دلیل تغییراتی که به دلیل حاملگی در مجاری ادراری ایجاد می‌شود، احتمال ابتلا به عفونت‌های ادراری افزایش می‌یابد. علاوه بر این‌، در بارداری به دلیل افزایش فشار از سوی رحم، تخلیه مثانه کامل انجام نمی‌شود و این هم احتمال عفونت را افزایش می‌دهد. جلوگیری از عفونت ادرار یکی از مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری است که در صورت ابتلا و عدم درمان، ممکن است منجر به عفونت کلیه یا زایمان زودرس شود.

 

برای مطالعه بیشتر از مقاله عفونت ادراری در بارداری، روش‌های درمان و پیشگیری از آن در وبسایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

معده درد

معده درد در اوایل بارداری ناشی از گرفتگی شکم است که از عوارض شایع و مشکلات سه ماهه اول بارداری است و معمولاً جای نگرانی ندارد. دل درد یا معده درد در اوایل بارداری معمولاً به دلیل انبساط رحم، کشیدگی رباطهای نگه دارنده رحم در اثر بزرگ شدن شکم، تغییرات هورمونی و افزایش نفخ یا گاز معده ایجاد می‌شود.

 

بهترین رژیم غذایی سه ماهه اول بارداری

 

در سه ماهه اول بارداری، یعنی از هفته چهارم تا سیزدهم بارداری، بدن مادر به تمام ویتامین‌هایی نیاز دارد که از غذاهای مختلف و متعادل دریافت می‌کند. اسید فولیک (ویتامین ب 9) بتا کاروتن و ویتامین A در این مرحله از بارداری بسیار مهم است و در رشد جنین تاثیر زیادی دارد.

استفاده از مواد غذایی حاوی اسید فولیک، مانند: اسفناج، کلم بروکلی، زرده تخم مرغ، موز و گوجه فرنگی، مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت و حبوبات، مواد غذایی ید و مواد غذایی حاوی کلسیم مثل شیر و لبنیات می باشد.

 

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری نقاشی خانم باردار و خوراکی ها

 

پروتئین ماده غذایی اصلی برای مادر و نوزادش است که با مصرف گوشت تامین خواهد شد، همچنین ویتامینB۱۲ یکی از ویتامین‌های اساسی در رشد و نمو جنین است که فقط در این گروه وجود دارد.

کلسیم مورد نیاز مادر و جنین نیز از طریق مصرف لبنیات تامین خواهد شد اگر مصرف کلسیم توسط مادر کافی نباشد، جنین از کلسیم موجود در استخوان های مادر استفاده می کند که این باعث بروز پوکی استخوان در مادر خواهد شد.

در طول مدت بارداری و حتی قبل و بعد از آن و خصوصا برای جلوگیری از مشکلات در سه ماهه اول بارداری، مادر نباید سیگار و الکل مصرف کند. سیگار، الکل و دارو های اعتیاد آور، بر شکل‌گیری اعضای صورت و بدن جنین تاثیر منفی می‌گذارد. همچنین، علت کم‌ خونی در بارداری نوشیدنی ‌های کافئین ‌دار، مثل قهوه و چای می ‌باشد. به‌ همین دلیل بیشتر از یک لیوان در روز مجاز نیست.

 

جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مقاله رژیم غذایی سه ماهه اول بارداری در وبسایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 احساسات ناخوشایند مادر از سختی‌های سه ماهه اول بارداری

 

در سه ماهه اول بارداری که کودک به آرامی شکل می‌گیرد، ممکن است مادران در مواجهه با سختی‌های سه ماهه اول بارداری، آرام و قرار نداشته باشند. صحبت و مشاوره با متخصص زنان می‌تواند مقداری از این نگرانی‌ها را کاهش دهد. بانوان در این دوره به حمایت عاطفی احتیاج دارند.

جنین در سه ماهه اول بارداری تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی زیادی می‌کند. از مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری که مادر برای فرزند خود می‌تواند انجام دهد، دوری از استرس است. استرس و اضطراب تاثیر مستقیم بر روحیات و رشد جنین دارد. برای کاهش استرس، در هوای آزاد قدم بزنید و از شلوغی و ازدحام دوری کنید. بهتر است برای اطلاعات بیشتر خود از مقاله نگرانی های دوران بارداری از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری زن و شوهر در حال دیدن اولین سونوگرافی

 

مطالعات نشان داده است که 20% از بانوان در رو به رو شدن با مشکلات سه ماهه اول بارداری، دچار اختلالات خلقی و اضطراب شدید می‌شوند که می‌تواند بر فزرندشان نیز تاثیر بگذارد. این مسئله هنگامی بدتر خواهد شد که بانوی باردار قبل از این دوران نیز به بیماری افسردگی دچار بوده است و استرس این دوران باعث تشدید آن خواهد شد.

احساس افسردگی، غم یا احساس کمبود در این ماه‌ها تحریک خواهد شد. کار زیاد در منزل یا محل کار و عدم دریافت حمایت احساسی کافی، افسردگی مادر باردار را تشدید می‌کند. اضطراب، احساس نگرانی یا ترس از مواردی هستند که ممکن است اتفاق بیافتند. بانوان باردار ممکن است دچارسختی‌های سه ماهه اول بارداری و برخی بیمارهای روحی نیز شوند، مانند:

  • اختلال دوقطبی
  • اختلال استرس PTSD
  • وسواس فکری (OCD)
  • اختلال در خوردن (مانند بی اشتهایی یا بولیمی)

تاثیر استرس و افسردگی بیش از حد می تواند باعث زایمان زودرس و کاهش وزن کودک هنگام تولد شود. تولد زودرس یکی از علل فوت و ناتوانی کودکان است. کودکانی که مادران آن ‌ها در دوران بارداری دچار استرس شده ‌اند، طبق آمار بیشتر به آسم و آلرژی دچار می شوند.

 

پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله درباره افسردگی در بارداری بیشتر بدانید! از وبسایت ماماسلامت می باشد.

 

واکسیناسیون در سه ماهه اول بارداری

 

دریافت واکسن‌های دوران بارداری توسط مادر، از مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری بوده که نقش بسزایی در سلامت فرد و نوزاد خواهد داشت. بهترین زمان انجام واکسیناسیون قبل از دوران بارداری است زیرا برخی از واکسن‌ها را در دوران بارداری نمی‌توان استفاده کرد.

جالب است بدانید که واکسن‌هایی دوران بارداری نبایست تزریق شوند که این نوع واکسن‌ها عبارت است از: واکسن هپاتیت آ، سرخک، سرخچه، آبله مرغان و واکسن فلج اطفال.

اما واکسن‌هایی که در دوران بارداری می‌توان استفاده کرد و هیچ گونه خطری برای فرد و نوزاد آن نخواهد داشت، عبارت است از: دیفتری، هپاتیت بی و واکسن آنفولانزا. تمامی زنان باردار باید توجه کنند، در صورتی که واکسیناسیون شما کامل نشده است حتما در دوره بارداری مخصوصا در سه ماهه دوم و سوم واکسیناسیون خود را کامل نمایید.

 

مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری واکسیناسیون در بارداری

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری، استفاده از مواد آرایشی

 

زنان باردار از سختی‌های سه ماهه اول بارداری واهمه از رنگ کردن موها می‌دانند و تصور می‌کنند که انجام آن ممکن است برای نوزاد آن‌ها خطرناک باشد، در صورتی که باید گفت انجام این کار برای نوزاد و خود آن‌ها هیچ گونه خطری را ندارد، اما بهتر است در سه ماهه اول بارداری و دو هفته آخر این دوران از رنگ کردن موهای خود بپرهیزند.

سه ماهه اول و دو هفته اخر دوران بارداری زمان تشکیل و تکمیل ارگان‌های جنین است لذا بهتر است برای عمل به مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری این کار صورت نگیرد.

 

به شما توصیه می‌کنیم از مقاله راهنمای جامع خرید لوازم آرایش بارداری از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

آیا در سه ماهه اول بارداری می‌توان رابطه داشت؟

 

بسیاری از مادران باردار که بعد از سال‌ها، صاحب فرزند می‌‌شوند، نگرانی‌ها و سختی‌های سه ماهه اول بارداری خود را دارند. بسیاری از زوج‌ها به دلیل ترس‌های خود از داشتن رابطه خودداری می‌کنند که موجب ایجاد فاصله عاطفی بین آن‌ها خواهد شد.

در سه ماهه اول بارداری داشتن رابطه ایرادی ندارد و زوج‌ها بعد از اطمینان یافتن از تشکیل قلب جنین، می‌توانند نزدیکی داشته باشند. مگر در موارد خاص که بانوان لکه بینی یا خونریزی داشته باشند یا سابقه سقط جنین وجود داشته باشد. در این دوران ممکن است با تغییر میل جنسی در دوران بارداری مواجه شوید که توصیه می‌شود با پزشک خود در رابطه با مشکلات سه ماهه اول بارداری خصوصا در این زمینه مشورت کنید.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری خانم باردار در حال ورزش با کودک خود

 

مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری، محدودیت‌های ورزشی

 

ورزش در سه ماهه اول بارداری راحت‌تر است، اما باید حواستان به تغییرات دمای بدن باشد. افزایش بیش ‌از حد دمای بدن، روی جنین تاثیر منفی می‌گذارد و اگر احساس تشنگی کردید باید آب بخورید. در ماه‌‌های اول بارداری، باید 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. برای اطمینان خاطر، ورزش‌هایی را که مجاز به انجام آن هستید، مانند یوگا، با پزشک در میان بگذارید، زیرا هنوز خطر سقط رفع نشده است.

اغلب دیده شده که خانم‌ها در دوران بارداری از داشتن تحرک و انجام فعالیت‌های ورزشی اجتناب می‌کنند. در واقع باید بدانید که ورزش در دوران بارداری و فعالیت ورزشی برای زنان لازم است و آن ها باید از بی تحرکی اجتناب ورزند. جالب است بدانید که، تنها در موارد خاصی برای102. جلوگیری از مشکلات سه ماهه اول بارداری توصیه به کم تحرکی فرد می‌شود که این تنها با صلاح دید بهترین متخصص زنان و زایمان و بسته به شرایط فرد مشخص می‌شود.

بهترین ورزش در ماه اول، پیاد‌روی در بارداری است. راه‌ رفتن به تقویت عضلات شکم و گردش خون کمک می‌کند و باعث می‌شود تا زایمانی راحت داشته باشید. بهتر است هفته‌ای سه روز، به‌ مدت نیم ساعت در هوای باز پیاد‌ه‌روی کنید. انجام سایر حرکات ورزشی، مانند یوگای بارداری باید زیر نظر مربی متخصص و با تجویز پزشک انجام شود.

 

برای اطلاعات بیشتر از مقاله ورزش های نامناسب در بارداری! کدام ورزش‌ ها را نباید انجام دهید؟ از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

چند پیش نیاز برای مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری

 

سه ماهه اول بارداری یکی از دشوارترین دوره‌‌های بارداری است. در واقع، زمانی که از سردرد، بدحالی یا خستگی به ستوه می‌آیید، دیگران توجه ویژه‌ای به شما ندارند و حال درونی شما را درک نمی‌کنند. همچنین در سه ماهه اول بارداری خطر سقط جنین در بیشترین حد است، بنابراین احساس دلهره و استرس نیز طبیعی است.

به زبان ساده، سه ماهه اول بارداری یکی از پر چالش‌ترین دوران زندگی شما خواهد بود، اما نگران نباشید، زیرا برای بهبود اوضاع در سه ماه اول بارداری پیش‌ نیازهایی وجود دارد که به شما کمک می‌کنند تا این سه ماهه بارداری را با موفقیت سپری کنید.

 

سوتین مناسب

اگر در سه ماهه اول بارداری پستان دردناک و حساسی دارید، باید سوتین مناسبی برای خود تهیه کنید. در این دوران بیش از هر چیز دیگر به حمایت و آسایش نیاز دارید، پس سوتین فنر دار را دور بیندازید. اگر بودجه‌ محدودی دارید، می‌توانید سوتین شیردهی تهیه کنید تا بعد از زایمان نیز از آن استفاده کنید.

یکی از راهکارهایی که سختی‌های سه ماهه اول بارداری را کم می‌کند، بستن سوتین راحت و استفاده از لباس زیر مناسب است. سوتین مناسب شیردهی از آسیب‌ دیدن نوک پستان پیشگیری می‌کند و به شما کمک می‌کند که شب ‌ها هنگام غلت زدن در بستر آسیب نبینید و احتمالا به بهبود حساسیت پستان نیز کمک خواهد کرد.

 

خرید ست لباس زیر شیردهی با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت از سایت لوازم بارداری و شیردهی ماماسلامت 

 

مولتی ویتامین

اگر در زمان لقاح جنین از مکمل‌های معمولی استفاده می‌کردید، باید سریعا پس از دیدن نتیجه‌ مثبت آزمایش بارداری از مولتی ویتامین مخصوص بارداری استفاده نمایید. ضرورت مصرف مولتی ویتامین در بارداری  وجود ویتامین‌‌ها و مواد معدنی ضروری در آن‌ها می‌باشد.

 

مشکلات سه ماهه اول بارداری قرص ویتامین‌ در بارداری

 

کتاب‌های مناسب بارداری

اکنون زمان آموختن موضوع‌‌های مربوط به بارداری است. احتمالا خودتان متوجه شده‌اید که کمتر می‌توانید بر موضوع دیگری متمرکز شوید، پس با آگاهی از تمام موضوع‌های مربوط به بارداری، از این مسیر یک طرفه‌ تفکر، کمال بهره را ببرید. نه فقط موارد ساده، بلکه تمام دانش مرتبط با بارداری را بیاموزید. یکی از راهکارهایی که به عنوان مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری می‌توانید به کار بگیرید این است که در این دوران باید از تمامی علائم و مشکلات احتمالی و همچنین چگونگی رشد و تغییرات بدن خود و جنین تان اطلاع کافی کسب کنید.

 

سه ماهه اول بارداری، دوران آغاز شکل‌گیری و رشد جنین خواهد بود. مراقبت‌های سه ماهه اول بارداری برای حفظ سلامتی مادر و نوزاد آینده شما بسیار حائز اهمیت است. برای پشت سر گذاشتن سختی‌های سه ماهه اول بارداری باید تغذیه مناسب داشته باشید، ورزش کنید، به اندازه کافی بخوابید و ویتامین‌‌های مناسب این دوران را مصرف کنید.

اگر احساس نگرانی، ناراحتی می‌کنید با یک متخصص زنان مشورت و در میان بگذارید. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر با کارشناسان ماماسلامت در ارتباط باشید.

 

 

دیدگاهی در مورد “مشکلات سه ماهه اول بارداری و تمامی مراقبت‌های لازم در این دوران!

  1. شیدا گفت:

    بابت اطالاعات مفیدتون خیلی ممنونم

    1. ما هم از شما سپاسگذاریم!

  2. لاله گفت:

    مقاله خوب و بسیار مفیدی بود. ممنون از سایت ماماسلامت

    1. ما هم از اینکه سایت ماما سلامت انتخاب کردید ممنونیم

  3. حسن الهی گفت:

    مطالب فوق العاده کاربردی

  4. مهرانه گفت:

    در دوران بارداری از مقاله شما بسیار بهره بردم ممنونم

    1. از اینکه مقاله و سایت ما رو انتخاب کردید سپاسگذاریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *