مطالب علمی, پزشکی

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری چه موقع است؟

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری تصویر تست بارداری خانگی مثبت

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری چه موقع است؟ امروزه تعداد بسیار زیادی از مادران می دانند که در طی دوران بارداری باید تحت نظر متخصص باشند تا رشد جنین، میزان وزن گیری و سلامت مادر و نوزاد با دقت پیگیری شود. ماماسلامت در این باره به شما توضیح داده است!

 

 

 

اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری

 

 

در طول هفته های ششم و یا هشتم بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری است. این ملاقات می تواند در هفته دوم و یا چهارم زمانی که متوجه عقب افتادن عادت ماهیانه خود شدید، نیز اتفاق بیفتد. متاسفانه اغلب مراجعات نخستین به پزشک کمی به تعویق می افتند. در نخستین جلسه از شما سوالات زیادی پرسیده می شود.

شما باید به خوبی تاریخ آخرین قاعدگی را به یاد داشته باشید چرا که پزشک برحسب آن زمان تولد نوزاد را تخمین می زند. پزشک وضعیت لگن مادر را بررسی می کند و انجام برخی آزمایشات را به او توصیه می کند، یک آزمایش خون ساده که در برگیرنده نکات مهمی است. این روز ها تعداد خانم هایی که دچار کیست و فیبرم هستند بسیار زیاد است و پزشک متخصص به این نکته نیز توجه ویژه می کند.

ممکن است در همان جلسه نخست پزشک برای شما آزمایش ادرار بنویسد و نمونه برداری پاپ اسمیر را انجام دهد تا در جلسه دوم، جواب آزمایشات را برای او ببرید.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری معاینات زنان

 

 

 

سوالاتی که در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری پرسیده می شود!

 

معمولا زنان بعد از گذشت یک تا دو ماه از بارداری متوجه آن می‌شوند. به محض تشخیص احتمال بارداری یا اگر نتیجه آزمایش خانگی شما مثبت شد، بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری تان، هفته‌ های شش تا ۱۰ می باشد تا پزشک برای شروع مراقبت‌ های دوران بارداری برای شما برنامه ‌ریزی کند. در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری، پزشک ممکن است ابتدا برای تایید حاملگی، آزمایش‌ های خون برای شما تجویز کند.

در صورت تایید باردار بودن شما، پزشک با پرسیدن سؤال ‌هایی اقدام به تعیین سن بارداری، زمان زایمان و در نهایت تکمیل پرونده سلامت تان خواهد کرد. پزشک برای تکمیل پرونده بهداشتی ممکن است سؤال های زیر را بپرسد:

 

 

 

سلامت و بهداشت زنان

 

پزشک در مورد نظم و طول دوره عادت ماهانه و اولین روز آخرین عادت ماهانه از شما می‌پرسد. همچنین در مورد عفونت‌ها یا بیماری های آمیزشی احتمالی و همچنین جزئیات بارداری های قبلی سؤالاتی می‌کند.

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری خانم در حال دیدن تست بارداری

 

 

 

سوابق پزشکی و بیماری‌ های مزمن

 

پزشک برای تکمیل پرونده سلامت مادر در مورد بیماری‌ های مزمنی که مادر ممکن است به آن ها مبتلا باشد مانند دیابت یا فشار خون و روش‌ های درمان قبلی می‌پرسد. همچنین سابقه جراحی یا بستری شدن در بیمارستان یا حساسیت ‌های دارویی مادر را از او خواهد پرسید.

 

 

سبک زندگی مادر

 

در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری، برای اطلاع از سبک زندگی مادر و خطر های احتمالی مرتبط با آن سؤالاتی را در مورد مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر پرسیده می شود. همچنین ممکن است در مورد سابقه وجود آزار جنسی در گذشته یا خشونت خانگی از شما سؤال کند.

بهتر است صادقانه به سؤال ها پاسخ بدهید تا او بتواند بهترین راهکار ها را برای سلامت بارداری شما انجام دهد.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری مراقبت های بهداشتی و پزشکی مادر باردار

 

 

 

سوابق پزشکی خانوادگی

 

از آنجا که برخی از مشکل‌ ها می ‌تواند ارثی باشد، لازم است پزشک اطلاعاتی در مورد سوابق مشکلات پزشکی خانواده شما را در اختیار داشته باشد. در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری، اگر سابقه سقط، تولد نوزاد با نقص‌ های ژنتیک یا زایمان زودرس در خانواده دارید، به پزشک اطلاع دهید. همچنین در صورت وجود سابقه بیماری مزمن مانند دیابت در خانواده، لازم است پزشک بداند و آن را در پرونده سلامت شما ثبت کند.

در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری وضعیت تیروئید، ریه، پستان، سلامت دهان و دندان شما بررسی خواهد کرد. همچنین با معاینه واژن و لگن، وضعیت سلامت مادر را تحت نظر قرار می‌دهد. در ادامه پزشک فشار خون، قد و وزن مادر را اندازه می‌گیرد و نمایه توده بدنی یا همان bmi مادر را مشخص می‌کند.

برای مطالعه بیشتر مقاله سلامت دهان و دندان در بارداری در مجله ماماسلامت را مورد بازدید قرار دهید.

پزشک ممکن است از اولین جلسه‌، مصرف برخی از مکمل‌ ها به خصوص فولیک اسید را برای مادر تجویز کند. مادر باردار باید هر روز، دز مشخصی فولیک اسید مصرف کند. در انتهای جلسه اول، معمولا پزشک در مورد سایر جلسه‌ ها و کار ها و روش‌ هایی که برای مراقبت از بارداری شما انجام خواهد داد به شما توضیح می‌دهد.

 

 

 

تعداد دفعات مراجعه به پزشک در بارداری

 

بیشتر زنان باردار باید طبق برنامه زیر زمان معاینات پزشکی در بارداری را تنظیم کنند:

  • هفته 4 تا 28 بارداری – هر چهار هفته یک بار (ماهی یک مرتبه)
  • هفته 28 تا 36 بارداری – هر دو هفته یک بار (دو مرتبه در ماه)
  • هفته 36 تا 41 بارداری – هر هفته یک بار

اگر عوارضی در دوران بارداری داشته اید ممکن است لازم باشد دفعات بیشتری به پزشک مراجعه کنید. در معاینات می توانید همسر خود را نیز همراه ببرید تا در جریان کامل وضعیت شما و کودک قرار گرفته و از شما پشتیبانی کند.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری تصویر انجام سونوگرافی توسط پزشک

 

 

 

 

هدف از مراجعه به موقع به پزشک چیست؟

 

هدف از دانستن بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری شامل موارد زیر می باشد:

  • تاييد بارداری
  • تعيين وضع سلامتی مادر و جنين
  • تعيين سن بارداری
  • شروع برنامه ای برای ادامه مراقبت های مامایی

مراقبت های بارداری بايد از ماه اول شروع شود. لذا لازم است در هر زمانی كه بارداری تشخيص داده می شود پرونده بهداشتی تكميل شود. البته اغلب، شروع مراقبت ها به علت تاخير در تشخيص ديرتر انجام می شود. به هر حال مراقبت های معمول در هر دوره از بارداری متفاوت است.

 

 

 

 

در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری چه می شود؟

 

با محاسبه دقیق هفته های بارداری، زمانی که در هفته ششم بارداری قلب جنین تشکیل می شود، شما صدای آن را در پایان هفته هشتم بارداری می توانید بشنوید. اگر شما بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری را بدانید، شنیدن صدای ضربان قلب جنین که نقطه عطف مهمی در تایید صحت و سلامتی بارداری شما و در واقع تایید کننده زنده بودن جنین است را از نمی‌دهید.

در برخی از بارداری ها محصولات حاملگی یعنی جفت و کیسه آب در درون رحم مادر تشکیل می شود اما متاسفانه خبری از جنین در داخل آن نیست. به این نوع از بارداری ها حاملگی پوچ گفته می شود. که به دلیل وجود نداشتن جنین راهی جز سقط و کورتاژ وجود نخواهد داشت.

شما می توانید از مقاله بارداری پوچ چیست؟ و چرا اتفاق می افتد در وبسایت ماماسلامت بازدید نمایید.

توجه داشته باشید که هرقدر این نوع از بارداری زودتر تشخیص داده شود دفع آن ها نیز ساده تر خواهد بود. در مراحل ابتدایی امکان دفع محصولات حاملگی با کمک قرص وجود دارد اما اگر سن بارداری بالا برود به انجام کورتاژ نیاز است.

در برخی موارد نیز توصیه می شود که اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری را زودتر انجام دهید در شرایطی همچون:

  • زمانی که بیماری پزشکی زمینه ای داشته باشید.
  • در بارداری قبلی مشکل خاصی داشته اید.
  • علائم خاصی مانند خونریزی واژینال، درد شکم و حالت تهوع یا استفراغ شدید را داشته باشید.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری تصویر توصیه های پزشک درباره بارداری

 

 

 

معاینات و آزمایش های سه ماهه اول

 

در سه ماهه اول بهتر است مادر هر ماه، حداقل یک ملاقات با پزشک داشته باشد. در تعداد دفعات مراجعه به پزشک در بارداری، آزمایش ‌هایی را بررسی می‌ کند که در ملاقات‌ های قبلی درخواست داده است و تصمیم‌ های لازم را خواهد گرفت. برای اطلاعات بیشتر می توانید از مقاله سه ماهه اول بارداری در مجله اینترنتی ماماسلامت بازدید نمایید.

آزمایش‌ هایی که پزشک ممکن است در سه ماهه اول برای شما لازم بداند شامل موارد زیر است:

 

 

آزمایش خون

 

در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری، احتمالا یک آزمایش خون کامل برای شما درخواست خواهد شد. نتایج این آزمایش خون می‌تواند به پزشک در بررسی وضعیت سلامت شما کمک زیادی کند. پزشک معمولا در این آزمایش خون، گروه خونی، rh خون و وضعیت آنتی‌ بادی ‌های rh را بررسی می‌کند.

همچنین آزمایش خون کامل cbc به پزشک در بررسی کم‌ خونی یا عفونت احتمالی در بدن شما کمک خواهد کرد. پزشک ممکن است در آزمایش خون، تقاضای بررسی میزان ایمنی بدن شما نسبت به بیماری ‌ای مانند سرخجه و هپاتیت b را درخواست کند.

‌اگر شما روابط جنسی پرخطر داشته ‌اید، پزشک می‌تواند در این آزمایش خون، وجود بیماری ‌های آمیزشی مانند هپاتیت یا hiv را بررسی کند. همچنین آزمایش قند خون ناشتا می‌تواند به پزشک اطلاعاتی در مورد وضعیت قند خون شما بدهد. اگر شما سابقه دیابت داشته باشید، پزشک ممکن است آزمایش‌های تکمیلی و دارو برایتان تجویز کند.

 

 

آزمایش ادرار

 

پزشک برای بررسی وضعیت سلامت و یافت هر نوع عفونت مجاری ادرار به شما آزمایش کامل ادرار شامل آنالیز و کشت ادرار خواهد داد. پزشک وجود خون، پروتئین و قند در ادرار شما را بررسی خواهد کرد و در صورت وجود قند در ادرار شما، کارهای لازم برای تشخیص دیابت را انجام خواهد داد.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری زن و شوهر و ناراحتی به دلیل سقط جنین

 

 

آزمایشات غربالگری

 

پزشک معمولا در اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری با شما در مورد آزمایش‌ های غربالگری و به طور مشخص غربالگری سه ماهه اول صحبت خواهد کرد. آزمایش‌ های غربالگری برای تشخیص نقص‌ های مادرزادی جنین و اختلالات کروموزمی او استفاده می‌شود. انجام آزمایش ‌های غربالگری به پزشک و شما کمک می‌کند تا در صورت وجود هر نوع نقص مادرزادی بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

آزمایش‌ های غربالگری سه ماهه اول می‌تواند احتمال وجود اختلالات کروموزومی در جنین را نشان دهد. این آزمایش‌ ها شامل یک سونوگرافی nt که میزان مایع پشت گردن جنین را اندازه ‌گیری می‌کند و یک آزمایش خون است که سطح هورمون hcg سطح پروتئین a در پلاسمای مادر را بررسی می‌کند. این آزمایش ‌ها معمولا بین هفته ‌‌های ۱۱ تا پایان هفته ۱۳ تجویز می ‌شود.

آزمایشگاه زنان باردار را در دو گروه کم ‌خطر و پر خطر قرار می ‌دهد و پزشک با دریافت جواب این غربالگری، در صورت احتمال وجود هر نوع اختلال کروموزومی، ممکن است تقاضای آزمایش‌ های تشخیصی بیشتری را بدهد یا ممکن است انجام آزمایش ‌های غربالگری سه ماهه دوم را به شما توصیه کند و بعد از آن در صورت لزوم آزمایش ‌های تشخیصی تجویز شود. به این شکل که اگر نتایج غربالگری شما را در گروه پرخطر قرار دهد، پزشک به احتمال زیاد یکی از آزمایش ‌های نمونه ‌گیری از پرزهای جفتی یا آمنیوسنتز را برای شما درخواست می‌کند.

اگر آزمایش ‌های خون غربالگری سه ماهه اول، شما را در گروه کم خطر قرار دهد ولی شما سونوگرافی nt را همزمان با این آزمایش ‌ها انجام نداده باشید، پزشک غربالگری سه ماهه دوم را در فاصله هفته‌ های ۱۵ تا ۱۷ برای شما درخواست می‌کند.

برای اطلاعات بیشتر از مقاله آزمایش ژنتیک بارداری، لزوم انجام آزمایش های ژنتیکی قبل از تولد چیست؟ در وبسایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 

 

بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری گزارش سوابق پزشکی به دکتر

 

 

 

اولین مراجعه به پزشک بعد از بارداری ممکن است طاقت‌ فرسا و کمی ترسناک باشد. اما پس از اتمام این کار، شما با اطلاعات زیادی مجهز می ‌شوید تا بهترین تصمیمات را برای خودتان و کودکتان بگیرید. پس هیچ استرسی نداشته باشید.

مطمئن باشید در صورتی که بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری را بدانید، این جلسات برای شما بسیار مفید خواهند بود.

 

 

 

دیدگاهی در مورد “بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری چه موقع است؟

  1. پریسا گفت:

    در 3 ماهه اول بارداری چه آزمایش های باید انجام بدیم؟

    1. 1.آرمایش خون کامل
      2.تیروئید
      3. ویتامین د
      4. ادرار
      5. هپانیت
      6. ایدز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *