مطالب علمی, پزشکی, تغذیه

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی تصویر پاکسازی پوست

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی بسیار حائز اهمیت است. زیرا در این دوره هورمون‌ها دچار تغییرات زیادی می‌شوند. هفته اول مهم‌ترین هفته در چرخه قاعدگی است. هورمون‌ها بر تمامی قسمت‌های بدن مانند سطوح انرژی، هوس غذاهای خاص، پوست و احساس بیماری تاثیر می‌گذارند. گروه ماما سلامت قصد دارد در این باره به شما اطلاعات بیشتر بدهد.

همچنین می‌دانیم هورمون‌ها تاثیر زیادی بر پوست و خلقیات دارند. تاثیرگذاری هورمون‌ها بر بانوان به دلیل سیکل پریود بیشتر قابل حس است. با توجه به تغییر در خلقیات و پوست می‌توانیم بفهمیم در کدام دوره هستیم! هورمون‌ها در این دوران بر پوست اثرات زیادی می گذارند و مراقبت از پوست در دوران قاعدگی اهمیت زیادی دارد.

 

هورمون‌هایی که بر روی پوست تاثیر می‌گذارند!

 

در طول دوره‌های قاعدگی، پوست اکثر افراد هم خشکی و هم چربی را تجربه می‌کند. تغییرات پوستی در دوران قاعدگی و چند روز قبل از آن رخ می‌دهد. در این بازه زمانی می‌توانید منتظر جوش‌ها و آکنه‌های مربوط به پریود باشید. همه این موارد به دلیل تجمع سموم در زیر سطح پوست است که منجر به ظاهر شدن پوست چرب می‌شود.

اگر تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه هورمونی باعث چربی پوست می‌شود، پاسخ در واقع شامل اثرات چندین هورمون است. عدم تعادل در برخی هورمون‌ها مانند پروژسترون، استروژن و تستوسترون بر چربی طبیعی بدن و ظاهر پوست خشک تاثیر می‌گذارد.

استروژن در طول دوره پریود به یک نقطه بالا و پایین می‌رسد. با تاثیر بر بافت و ضخامت پوست و همچنین یکپارچگی ساختاری و تعادل مایعات باعث ایجاد تغییراتی در پوست می‌شود. تغییرات در سطح هورمونی می‌تواند باعث آکنه شود و پروژسترون نقش زیادی در این فرآیند ایفا می‌کند. پروژسترون با بستن منافذ پوست و ایجاد سموم در زیر سطح پوست باعث ایجاد جوش می‌شود.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی تاثیر هورمون ها بر پوست

 

چگونه استروژن و پروژسترون بر پوست تاثیر می‌گذارد؟

 

استروژن برای عملکرد طبیعی پوست و اجزای مختلف آن از جمله رگ‌های خونی، فولیکول‌های مو، غدد چربی و سلول‌های تولید کننده رنگدانه (ملانین و ملانوسیت‌ها ) مهم هستند. همچنین با تولید کلاژن افزایش ضخامت پوست، افزایش تولید اسید هیالورونیک، بهبود عملکرد سد پوستی، آب رسانی بهتر پوست، کاهش فعالیت غدد چربی و بهبود زخم ارتباط موثر دارد.

تاثیر پروژسترون بر روی پوست کمتر بارز هست اما تصور می‌شود که افزایش گردش خون و فعالیت غدد چربی در نیمه دوم قاعدگی تا حد زیادی به دلیل تاثیرات هورمون پروژسترون است.

در دوره قاعدگی استروژن و پروژسترون در پایین‌ترین حد خود قرار دارند. سطوح پایین استروژن به این معناست که عملکرد پوست در قاعدگی مختل شده و در مجموع این عوامل منجر به خشکی و کم آبی پوست می‌شوند. به همین دلیل برخی از بیماری‌های پوستی مانند درماتیت، آتوپیک، درماتیت تماسی و پسوریازیس ممکن است درست قبل یا در طول دوره بدتر شوند و مراقبت از پوست  در دوران قاعدگی برای این گروه افراد سخت تر می‌شود.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی تغییرات پوستی

 

توصیه‌هایی برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی

 

  • به سراغ مرطوب‌کننده‌ها بروید و پوست‌تان را هیدراته نگه دارید.
  • آب فراوان بنوشید تا پوست‌تان هیدراته باقی بماند. پوست برای حفظ خاصیت کششی‌اش به آب نیاز دارد.
  • ریزش مو قبل از پریود امری است که با تقویت ویتامین‌های بدن قابل کنترل است.
  • چون پوست‌تان بسیار حساس خواهد شد، برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی باید از کارهایی مانند بند انداختن یا وکس صورت بپرهیزید.
  • میزان کربوهیدرات‌های ساده و شکر را در رژیم غذایی‌تان به حداقل برسانید. این دو می‌توانند سبب بروز جوش شوند.
  • پروتئین‌های گیاهی را در وعده‌ صبحانه بگنجانید. برای مثال، آجیل، کره، نخود و سویا گزینه‌های مناسبی هستند.
  • سعی کنید در طول دوره قاعدگی مصرف کافئین را به حداقل برسانید.
  • مزو تراپی مو در زمان پریودی تزریق مواد مختلف تقویتی به درون پوست است که باعث توقف ریزش مو و تحریک رشد موها می‌شود.
  • از لایه‌بردارهای قوی استفاده نکنید، چرا که این لایه‌بردارها سبب افزایش التهاب و در نهایت، بروز جوش خواهند شد.
  • همیشه، پیش از رفتن به رختخواب، آرایش‌تان را پاک کنید.
  • به صورت‌تان دست نزنید، چرا که ممکن دست‌تان حاوی باکتری‌های عامل جوش باشد.
  • در طی قاعدگی سعی کنید صورت‌تان را به‌ طور مرتب بشویید.
  • ضد آفتاب را فراموش نکنید.
  • مکانیسم چرخه پریودی نیاز به استراحت زیاد دارد. پس در شبانه روز، حدود ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.

 

 

خرید کمربند و ماساژور حرارتی قاعدگی از فروشگاه لوازم طبی بارداری و بهداشتی بانوان ماماسلامت

 

 

مصرف چه مواد غذایی مراقبت از پوست در دوران قاعدگی توصیه می‌شود؟

 

  • مواد غذایی حاوی امگا تری مانند: ماهی، دانه کتان و گردو جهت کاهش پروستاگلاندین‌ها و در نتیجه سبب کاهش دردهای عضلانی می‌شود.
  • مواد غذایی حاوی منیزیوم مانند: سبزی‌های دارای برگ تیره، گردو و بادام زمینی برای کاهش حساسیت پستان‌ها.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین E، شامل آووکادو، زرده تخم مرغ و پنبه دانه جهت بهبود افسردگی ناشی از سندرم قبل از قاعدگی.

 

برای اطلاعات بیشتر از مقاله در رژیم غذایی مناسب دوران قاعدگی چه چیزهایی وجود دارد؟ در وبلاگ ماما سلامت بازدید نمایید.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی نوسانات هورمونی

 

برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی چه کاری باید انجام دهیم؟

 

در این دوره ممکن است حال خوبی نداشته باشید، اما بهترین راه مبارزه با آن ورزش است. قبل از قاعدگی، روزی 22 دقیقه ورزش همراه با مدیتیشن تاثیرات خارق العاده‌ای بر خلقیات دارد. در رابطه با حفظ سلامتی پوست در این دوره، باید گفت که مراقبت از پوست در دوران قاعدگی باید افزایش یابد. اگر پوست شما مستعد به آکنه و جوش است باید از لایه بردار، تونر و شوینده صورت استفاده کنید. این کار به بسته شدن منافذ باز پوست کمک می‌کند و ناخالصی های پوست را از بین می‌برد. با شناخت هورمون‌های بدن و مراقبت از پوست می‌توانید به حفظ سلامت آن کمک زیادی بکنید.

 

چرا پوست در دوره قاعدگی دچار جوش می‌شود؟

 

برخی از خانم‌ها در دوره قاعدگی و در دوره پیش از قاعدگی (PMS) دچار انواع جوش و آکنه می‌شوند. البته بدن هر خانمی متفاوت است و ممکن است پوست برخی از افراد دچار مشکلات دیگر شود. یکی از دلایل اصلی بروز آکنه و جوش در دوره قاعدگی و پیش از آن، تغییرات هورمونی است.

حتی ممکن است پوست شما بدون هیچ مشکلی باشد، اما تغییرات هورمونی باعث بروز جوش و آکنه روی پوست شود. در صورتی که پیش از دوره قاعدگی دچار جوش شدید، نیاز به نگرانی نیست، چرا که این مسئله بسیار طبیعی است. اما در صورتی که در چرخه قاعدگی دچار آکنه‌های بزرگ و متعدد شدید، بهتر است برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی با پزشک متخصص مشورت کنید. البته این مسئله نیز چندان نگران کننده نیست و با سن نیز مرتبط است.

تحقیقات پزشکان نشان می‌دهد که ممکن است در دوره قاعدگی، پوستتان دو بار دچار جوش و آکنه شود. اولین بار یک هفته پیش از قاعدگی و دومین بار در طول مدت تخمک گذاری یا در میانه‌ قاعدگی است. بنابراین تمام تغییرات هورمونی پیش و پس از آزاد شدن تخمک، باعث تغییرات ظاهری پوست می‌شود.

 

مقاله چگونه زمان تخمک گذاری بدن خود را بدانیم؟ در دانشنامه ماماسلامت مورد بازدید خود قرار دهید.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی استفاده از ماسک صورت

 

تهیه دمنوش مناسب برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی

 

می‌توانید یک برش زنجبیل تازه، هفت تا 10 عدد برگ نعنا تازه و یک قاشق مرباخوری عسل را به همراه لیمو ترش در قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه دم و میل کنید. این دمنوش برای دوران قاعدگی مفید است و حتی می تواند به بهبود احساس تحریک پذیری عصبی و حساس بودن نیز کمک کند.به علاوه به عنوان یک راهکار برای مراقبت از پوست در دوران قاعدگی از به حساب آورد.

مصرف گیاه پنج انگشت که به نام گیاه زنان معروف است، در دوران قاعدگی بسیار توصیه می‌شود و می‌تواند تاثیرات مثبتی در بدن بگذارد. گیاه پنج انگشت، فلفل بیابانی و ویتاگنوس هم نامیده می‌شود.

مصرف این گیاه هورمون‌ها را تنظیم و به بالارفتن میزان پرولاکتین کمک می‌کند و حتی می‌تواند دردهای بدنی این دوران را کاهش دهد. پنج انگشت به تنظیم اختلال قاعدگی کمک می‌کند.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی تصویر خانم در حال مراقبت از پوست

 

با شناخت الگوی هورمونی بدن خود می‌توانید تغییرات پوستی که در بدنتان اتفاق می‌افتد را پیش‌بینی کنید و با مراقبت از پوست در دوران قاعگی شادابی همیشگی‌اش را حفظ کنید.

در دوران پریود، به دلیل پایین بودن سطح استروژن و پروژسترون، پوست ممکن است خشک، کدر و خسته به نظر برسد، در روتین مراقبت از پوست در دوران قاعدگی، از مرطوب کننده‌ها استفاده کنید.  سعی کنید از روغن‌ها و کرم‌های غلیظ‌تر و متناسب‌ با نوع پوست صورتتان، ماسک‌های مرطوب کننده شبانه و یا ماسک‌های ورقه‌ای استفاده کنید. توجه داشته باشید در این زمان از قاعدگی، پوست حساس است، از محصولاتی که خیلی حساس کننده هستند و همین طور از محصولات لایه بردار خشن استفاده نکنید.

 

مراقبت از پوست در دوران قاعدگی بنر ماماسلامت

 

امید است مطالب گردآوری شده درباره مراقبت از پوست در دوران قاعدگی برای شما سودمند بوده باشد. کارشناسان ما برای پاسخ به سوالات بیشتر شما آماده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *