نکات مهم و ضروری درباره رابطه جنسی در بارداری !!!

رابطه جنسی در بارداری تصویر مرد و زن باردار در آغوش هم

رابطه جنسی در بارداری یکی از نگرانی‌های مادران در این دوران خصوصا در ماه‌های اول بارداری است. گروه ماما سلامت به شما در این باره اطلاعات کاملی خواهد داد!

بسیاری از مادران و پدران تصور می‌کنند که رابطه جنسی در بارداری خطرناک است، در حالی که طبق توصیه پزشکان اگر مادر باردار در وضعیت بارداری پر خطر قرار نداشته باشد، باید بتواند به راحتی و بدون هیچ‌گونه نگرانی رابطه جنسی خود با همسرش را در تمام مراحل بارداری حفظ کند. زیرا فواید رابطه جنسی در بارداری بسیار حائز اهمیت است. این کار نه تنها برای مادر باردار و جنین مضر نیست، بلکه فواید بسیاری داشته و به سلامت مادر باردار و جنین و همچنین حفظ صمیمیت و انسجام خانوادگی نیز کمک بسیاری می‌کند.

 

آیا رابطه جنسی در بارداری ایمن است؟

 

داشتن رابطه جنسی در بارداری کاملا طبیعی است. البته به شرط آن که خود بارداری نیز در شرایط طبیعی انجام شده باشد. رابطه جنسی و حرکات آمیزشی به جنینی که تحت حفاظت رحم و جدار عضلانی شکم قرار دارد آسیبی نمی‌رساند. علاوه بر این، جنین توسط مایع آمینیوتیک نیز تحت محافظت قرار می‌گیرد.

انقباضات ناشی از ارگاسم مشابه انقباضات زایمانی نیستند. هر چند هنوز هم برخی پزشکان به منظور رعایت جانب احتیاط، توصیه می‌کنند در هفته‌های نهایی بارداری از رابطه جنسی اجتناب شود. چرا که معتقدند هورمون‌های موجود در مایع منی، موسوم به پروستاگلاندین، می‌توانند باعث تحریک انقباضات رحمی شوند.

یکی از استثناهای موجود در این زمینه زنانی هستند که زایمان آن‌ها به تاخیر افتاده است و قصد دارند زایمان خود را تسریع کنند. برخی پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین‌های موجود در مایع منی قادرند زایمان جنین بالغ (جنینی که بیش از 42 هفته در رحم مادر بوده است) را تسریع کنند.

ژل‌هایی که برای به اصطلاح “عمل آوردن” گردن رحم و القای زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز حاوی پروستاگلاندین هستند. این در حالی است که برخی دیگر از پزشکان بر این باورند که ارتباط بین مایع منی و زایمان صرفا یک فرضیه است و رابطه جنسی باعث تسریع زایمان نمی‌شود.

در رابطه با ارگاسم نیز باید گفت که از آنجایی که انقباضات به وجود آمده در هنگام ارگاسم با انقباضات حین زایمان تفاوت دارند، بنابراین از این نظر مشکلی وجود ندارد.

 

رابطه جنسی در بارداری تصویر زن باردار و همسرش

 

 

علائم و الگوی طبیعی میل جنسی در بارداری

 

در صورتی ‌که بارداری بدون عوارضی دارید و روند شما کاملا طبیعی طی می‌شود، تجربیات شما در مورد رابطه جنسی در ماه‌های مختلف بارداری کمی متفاوت است. در ادامه به علائم و الگوی طبیعی میل جنسی در دوران بارداری اشاره شده است:

سه ‌ماهه اول: حالت تهوع، خستگی یا تحریک‌پذیری زیاد پستان ممکن است میل جنسی شما را از بین ببرد اما نگران نباشید رفع خواهد شد.

سه‌ ماهه دوم: میل جنسی شما ممکن است کمی افزایش پیدا کند. در حقیقت، افزایش جریان خون و هورمون‌ها در سراسر بدن می‌تواند ارگاسم را افزایش دهد.

سه‌ ماهه سوم: با نزدیک شدن به زمان تولد ممکن است برقراری رابطه جنسی در بارداری به دلیل بزرگ شدن بیش ‌از حد شکم، برای شما و همسرتان کمی ناخوشایند باشد.

 

مزایای رابطه جنسی در دوران بارداری

 

داشتن رابطه جنسی در بارداری در ‌صورتی که برخی اصول رعایت شوند و پزشک نیز منع رابطه نکرده باشد، نه‌ تنها برای مادر باردار و جنین مضر نیست، بلکه فواید بسیاری هم دارد و به سلامت مادر و جنین و همچنین حفظ صمیمیت و انسجام خانواده کمک می‌کند.

مهم‌ترین مزیت‌های رابطه جنسی در دوران حاملگی عبارتند از:

 

زایمان راحت‌تر

ارگاسم در دوران بارداری، انقباض‌های کف لگن را افزایش داده و عضلاتی که در زایمان نقش اساسی دارند را تقویت می‌کند.

 

جلوگیری از عوارض بارداری

فشارخون یکی از عوارضی است که زنان باردار ممکن است به آن دچار شوند. داشتن روابط جنسی در بارداری، از بروز فشار خون بارداری جلوگیری می‌کند. پروتئین موجود در اسپرم نیز می‌تواند ایمنی بدن مادر را تقویت کند.

 

کاهش استرس

داشتن استرس برای مادران باردار بسیار مضر است. معاشقه و سکس در دوران بارداری می‌تواند تا حد زیادی از استرس‌های مادر بکاهد.

 

افزایش اعتماد‌ به ‌نفس

زنان باردار معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی و ظاهری خود در دوران بارداری، اعتماد‌ به‌ نفس‌شان را از دست می‌دهند. داشتن رابطه جنسی، تا حد زیادی این اعتماد‌ به ‌نفس را برمی‌گرداند.

 

کاهش درد

افزایش وزن و بزرگ‌تر شدن شکم، فشار روی لگن و کمر درد، تنها چند مورد از دردهایی است که ممکن است زنان در دوران بارداری تجربه کنند. داشتن رابطه جنسی در بارداری، به دلیل ترشح اوکسی توسین (Oxytocin) یا همان هورمون عشق، باعث کاهش درد می‌شود.

 

خواب بهتر

تغییرات فیزیکی و هورمونی و تکرر ادرار، از مواردی هستند که باعث می‌شوند زنان باردار خواب شبانه خوبی نداشته باشند. برقراری رابطه جنسی منظم، به دلیل ترشح پرولاکتین (Prolactin) بعد از ارگاسم، باعث می‌شود مادران باردار راحت‌تر بخوابند.

 

رابطه جنسی در بارداری تصویر خانم باردار و تمام چیزهای مربوط به بارداری

 

 

در چه صورت رابطه‌ جنسی در بارداری خطرناک است؟

 

-بارداری دوقلو یا چند قلو.

-وجود ضایعات فعال مثل تب خال و زگیل تناسلی در همسر، در این صورت بهتر است که رابطه‌ جنسی نداشته باشید. همچنین برای حفاظت از خود و جنین در مقابل سایر بیماری‌های مقاربتی، در هنگام رابطه‌ جنسی در بارداری از کاندوم استفاده کنید.

-در صورت وجود جفت سر راهی، زمانی‌ که جفت در جای اصلی خودش قرار ندارد و نزدیک و یا حتی روی دهانه‌ رحم قرار گرفته باشد، با داشتن رابطه‌ جنسی در بارداری، امکان خون‌ریزی، خطر سقط و مرگ جنین وجود دارد.

-سابقه‌ زایمان زودرس، کسی که سابقه زایمان زودرس داشته، ممکن است با برقراری رابطه‌ جنسی در بارداری دچار زایمان زودرس شود.

-نارسایی سرویکس: یعنی طول دهانه‌ رحم از حد طبیعی کوتاه‌تر است. به همین دلیل  نیاز به انجام سرکلاژ می‌باشد یعنی دهانه‌ رحم باید به ‌وسیله‌ بخیه بسته نگه داشته شود.

-خونریزی و تهدید به سقط.

-نشت مایع آمنیوتیک. در صورت سوراخ شدن کیسه‌ آب، با داشتن رابطه‌ جنسی در بارداری خطر عفونت افزایش پیدا می‌کند.

 

آیا ارضا شدن خانم در رابطه جنسی در بارداری مضر است؟

 

ارگاسم یا ارضا شدن در خانم باردار برای جنین ضرری ندارد و در صورتی که خطراتی که ذکر شد جنین را تهدید نکند، ارگاسم مانعی ندارد. در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم بعضی خانم‌های باردار به دلیل ویار و تهوع و حساسیت به بو و … ممکن است تمایلی به سکس نداشته باشند و یا ارضا نشوند. در سه ماهه سوم ارگاسم ممکن است باعث ترشح اکسی توسین و شروع انقباض‌های رحمی شود. بنابراین ایمن‌ترین دوره برای ارگاسم سه ماهه دوم بارداری می‌باشد.

 

رابطه جنسی در بارداری رابطه معقدی

 

رعایت مسائل ایمنی در روابط جنسی در بارداری

 

اگرچه رابطه جنسی در صورت منع نشدن توسط پزشک، خطری برای مادر و جنین ندارد، اما لازم است که پدر و مادر مسائل بهداشتی را برای جلوگیری از هر نوع مشکلی رعایت کنند. اگر شما یا همسرتان به هر دلیلی در معرض خطر بیماری‌های آمیزشی قرار دارید، باید از رابطه جنسی در بارداری خودداری کنید یا حداقل در زمان نزدیکی از کاندوم استفاده کنید.

همچنین اگر همسرتان یا شما مبتلا به تبخال تناسلی فعال یا در آستانه ابتلا به آن هستید، بهتر است از رابطه جنسی پرهیز کنید، این موضوع به خصوص در ماه‌های آخر بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حتی اگر همسر شما دچار تبخال دهانی است، حتی اگر علائم تبخال بروز نکرده، بهتر است از رابطه جنسی دهانی در تمام دوران بارداری خودداری کنید.

همچنین در صورت وجود مشکلاتی مانند پایین بودن جفت یا ابتلا به بواسیر یا هموروئید، از رابطه جنسی مقعدی نیز پرهیز کنید. رعایت موارد فوق در کنار رعایت موارد بهداشتی توسط شما و همسرتان می‌تواند بی‌خطر بودن رابطه جنسی در بارداری را برای شما و جنین تضمین کند.

 

استفاده از کاندوم هنگام برقراری رابطه جنسی در بارداری

 

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی (STDs) در دوره حاملگی می‌تواند سلامت شما و فرزندتان را به خطر بیندازد. اگر شریک زندگی شما اخیراً به این بیماری‌ها مبتلا شده یا افراد دیگری در زندگی روابط جنسی شما درگیر هستند حتما از کاندوم، جهت جلوگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی، در رابطه جنسی در بارداری استفاده کنید.

 

رابطه جنسی در بارداری سیستم شیردهی پستان

 

بهترین پوزیشن در رابطه جنسی در بارداری

 

در زمان بارداری قرار گرفتن در حالت‌های خاصی مانند خوابیدن به پشت سخت می‌باشد، بنابراین خود زوجین با توجه این مسائل موضع خود را در حین آمیزش می‌توانند تغییر دهند تا بدون ایجاد مشکل و یا تحمل درد این کار را انجام دهند.

در طول دورن بارداری باید از پوزیشن‌های مقاربتی مانند روش رو در رو (که مرد بر روی زن قرار می‌گیرد) اجتناب کنید تا فشاری به شکمتان وارد نشود. اگر به پشت دراز بکشید، ممکن است وزن کودک باعث شود تا فشار بیشتری به اندام‌های داخلی یا شریان‌های اصلی شما وارد شود.

ممکن است با انتخاب پوزیشن‌هایی که می‌توانید عمق و سرعت دخول را کنترل کنید، مانند قرار گیری شما بر روی همسرتان یا خوابیدن به پهلو، احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

جالب است بدانید که براساس آزمایش‌های انجام شده، در مایع پیشاب مردان مقدار کمی اسپرم وجود دارد که ممکن است بدون دخول باعث بارداری شما شود. درنتیجه احتمال بارداری بدون دخول با پیشاب وجود دارد.

 

رابطه جنسی دهانی در بارداری

 

در حالی که رابطه جنسی دهانی در بارداری به طور کلی مجاز و خطری برای مادر و جنین به همراه ندارد، به یاد داشته باشید که دمیدن هوا به واژن هرگز ایمن نیست زیرا این امر می‌تواند باعث آمبولی هوا شود (که در آن رگ خونی توسط حباب‌های هوا مسدود می‌شود) که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.

پزشکان رابطه مقعدی را در بارداری توصیه نمی‌کنند زیرا می‌تواند باکتری‌ها را از رکتوم به واژن منتقل کند و احتمالا باعث عفونت شود. همچنین ممکن است به دلیل هموروئید در دوران بارداری ناراحت کننده باشد.

 

عفونت‌های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی در بارداری

 

یک زن باردار نباید با کسی که سابقه جنسی او ناشناخته است و ممکن است ناقل بیماری‌های مقاربتی باشد، رابطه جنسی داشته باشد:

  • کلامیدیا
  • تبخال
  • اچ آی وی و ایدز
  • سوزاک

 

چگونه رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان حفظ کنیم؟

 

وقت بیشتری را در کنار یکدیگر صرف کنید:

درست است که بارداری و والدین شدن بخش زیادی از شبانه روز شما را می‌گیرد، اما باز هم اهمیت دارد که زمانی را به همسرتان اختصاص دهید. با یکدیگر برای یک پیاده روی کوتاه بروید یا شبی را با هم بیرون از خانه شام بخورید.

اگر نمی‌توانید کسی را پیدا کنید که از نوزاد مراقبت کند، او را در کالسکه بگذارید و با خود بیرون ببرید یا شام خوردن را به وقتی موکول کنید که او خواب است.

 

لذت جنسی روش‌های مختلفی دارد:

حتی اگر زوجین نزديکی نمی‌کنند، لازم است تماس بدنی و جسمانی را قطع نکنند. نوازش، بوسيدن و در آغوش گرفتن موجب ترشح هورمون‌هايی می‌شوند که میل جنسی را افزایش می‌دهند. زوج‌ها بايد با هم در مورد نحوه حفظ تماس جسمانی شان در حين و بعد بارداری، تمایلات، رفتارهای لذت بخش و غیر لذت بخش با هم صحبت کرده و زندگی جنسی مطلوب خود را شکل دهند.

 

از خودتان مراقبت کنید:

خوردن غذای سالم، به علاوه استراحت و خواب کافی اهمیت دارد. اگر نوزاد شب‌ها زیاد بیدار می‌شود، زمانی را در طول روز به استراحت اختصاص دهید. برقراری رابطه جنسی در حال خستگی، استرس و بیماری اصلا جذاب نیست.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *