
با وجود اینکه رشد کودک در بدن شما کاملاً شگفت انگیز است، بارداری باعث تغییرات زیادی در پوست می شود، به همین دلیل مراقبت ایمن از پوست در بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. کودک شما مانند یک اسفنج هر چیزی که می خورید و یا روی پوست خود می زنید را جذب می کند، به همین دلیل با محصولات مراقبتی ایمن در دوران بارداری در این مقاله از ماما سلامت آشنا شوید.
علاوه بر انتخاب محصولات کاملاً امن برای رشد و سلامت کودکتان، باید روتین مراقبت از پوست خود را تغییر دهید تا مشکلات پوستی این دوران مانند لک بارداری یا ملاسما، ترک های پوستی و آکنه های دوران بارداری که به دلیل تغییرات هورمونی هستند به حداقل برسانید.
تغییرات پوست در بارداری
دو دلیل عمده وجود دارد که چرا پوست در بارداری متفاوت می شود: هورمون ها و جریان خون. برای برخی، این منجر به “درخشش بارداری” و برای برخی دیگر منجر به شیوع یا تغییرات دیگر می شود. در دوران بارداری، تجربه موارد زیر طبیعی است:
برخی از زنان در دوران بارداری احساس می کنند پوستشان بهتر شده است، برخی احساس می کنند که بدتر است. هر دو عادی هستند. گاهی ممکن است احساس کنید بهتر است و گاهی بدتر!
رنگدانه ها تغییر می کند
برخی از نواحی پوست ممکن است تیره شوند. این به دلیل تغییرات هورمونی بارداری است. ممکن است کلواسما (لکه های تیره روی صورت) یا خط سیاه (خط تیره زیر ناف) را تجربه کنید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید و مطمئن باشید که تغییرات رنگدانه ها معمولا پس از تولد محو می شوند. خال های جدید یا تغییر خال های موجود نیز رایج هستند. اگر نگران هستید، از یک پزشک عمومی یا متخصص پوست استفاده کنید تا آن ها را برای شما بررسی کند. از مقاله تغییرات هورمونی در دوران بارداری از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.
رگ های واریسی
همانطور که رحم شما رشد می کند و کودک همراه آن است، فشار بیشتری روی رگ های پاهای شما وارد می شود. هورمون ها را اضافه کنید و رگ های واریسی ممکن است قابل توجه باشند. آنها اغلب در سال اول تولد بهبود می یابند.
ترک های پوستی
در نیمه دوم بارداری، بدن شما شروع به تغییر شکل می کند تا برای تولد و شیردهی آماده شود و البته فضا را برای کودک در حال رشد شما باز کند. ترک های پوستی روی سینه، برآمدگی، باسن و ران شما بسیار شایع است.
لک های پوستی
به دلیل تغییر شکل شما و هورمونهایی که رشد لایه بیرونی پوست را تحریک میکنند، برچسبهای پوستی در نواحی با اصطکاک بالا در مراحل بعدی بارداری غیرعادی نیستند.
دانستن نحوه مراقبت از پوست در دوران بارداری به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری داشته باشید.
مطالعه مقاله راهکار های درمان لک صورت بعد از زایمان در دانشنامه ماماسلامت را به شما توصیه می نماییم.
مواد شیمیایی معمول و تقریباً شناخته شده ای وجود دارند که می توانند برای رشد جنین مضر باشند:
- اسید سالیسیلیک (salicylic acid)
- رتین-آ (Retin-A)
- رتینول (Retinol)
- رتینیل پالمیتات (retinyl palmitate)
- بنزوئیل پروکساید (benzoyl peroxide)
- هیدروکینون (hydroquinone)
همچنین باید از درمان های حرفه ای مانند لایه برداری شیمیایی با اسید سالیسیلیک، بوتاکس و درمان های لیزری خودداری کنید.
بهترین کار این است که از محصولات و لوازم آرایش بارداری ملایم و سبک مناسب، ولی بطور منظم و روتین استفاده کنید. اگر می توانید تحت نظر یک متخصص در این زمینه درمان های خود را انجام دهید تا خیالتان راحت باشد که همه مواد مورد استفاده برای شما و کودکتان بی ضرر است. تا جای ممکن محصولاتی که پایه ی اصلی آنها گیاهی است مصرف کنید.
مراقبت ایده آل از پوست برای همه منحصر به فرد است. حتی اگر قبلاً باردار بوده اید، ممکن است این بار پوست شما کاملاً متفاوت باشد!
- در هفته دو الی سه بار لایه برداری ملایم و سبک انجام دهید. این کار از تجمع آلودگی و مواد زائد که باعث ایجاد جوش روی پوست شما می شود جلوگیری می کند. همچنین با از بین بردن پوست مرده، محصولات مراقبتی بهتر به پوست نفوذ کرده و خشکی پوست شما را کاهش می دهد.
- ترجیحاً از مرطوب کننده ها و پاکننده های سبک و بدون بو استفاده کنید.
- بهتر است از برای تغذیه و آبرسانی بهتر، محصولات با پایه ی گیاهی، غنی از آنتی اکسیدان هایی همچون ویتامین ث و همچنین روغن هایی با خواص درمانی (مانند:روغن مورینگا و روغن تامانو) استفاده کنید.
- برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر لک های پوستی (ملاسما)، استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.
- صبح ها قبل از کرم ضدآفتاب از سرم ویتامین ث استفاده کنید.