آرایش و زیبایی

مراقبت ایمن از پوست در بارداری

مراقبت ایمن از پوست در بارداری شکم زن باردار و حوله حمام

با وجود اینکه رشد کودک در بدن شما کاملاً شگفت انگیز است، ولی  باعث تغییرات پوست در بارداری می‌شود، به همین دلیل مراقبت ایمن از پوست در بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. کودک شما مانند یک اسفنج هر چیزی که می‌خورید و یا روی پوست خود می زنید را جذب می‌کند، به همین دلیل با محصولات مراقبتی مطمئن در بارداری در این مقاله از ماما سلامت آشنا شوید.

علاوه بر انتخاب محصولات کاملاً امن برای رشد و سلامت کودکتان، باید روتین مراقبت از پوست خود را تغییر دهید تا مشکلات پوستی این دوران مانند لک بارداری یا ملاسما، ترک‌های پوستی و آکنه های دوران بارداری که به دلیل تغییرات هورمونی هستند به حداقل برسانید.

 

تغییرات پوست در بارداری

 

دو دلیل عمده وجود دارد که چرا پوست در بارداری متفاوت می شود: هورمون‌ها و جریان خون. برای برخی، این منجر به “درخشش بارداری” و برای برخی دیگر منجر به شیوع یا تغییرات دیگر می‌شود. در دوران بارداری، تجربه موارد زیر طبیعی است:

برخی از زنان در دوران بارداری احساس می‌کنند پوستشان بهتر شده است، برخی احساس می‌کنند که بدتر است. هر دو عادی هستند. گاهی ممکن است احساس کنید بهتر است و گاهی بدتر!

 

رنگدانه‌ها تغییر می‌کند!

برخی از نواحی پوست ممکن است تیره شوند. این به دلیل تغییرات هورمونی بارداری است. ممکن است کلواسما (لکه‌های تیره روی صورت) یا خط سیاه (خط تیره زیر ناف) را تجربه کنید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید و مطمئن باشید که تغییرات رنگدانه‌ها معمولا پس از تولد محو می شوند. خال‌های جدید یا تغییر خال‌های موجود نیز رایج هستند. اگر نگران هستید، از یک پزشک عمومی یا متخصص پوست استفاده کنید تا تغییرات پوست در بارداری را برای شما بررسی کند.

 

از مقاله تغییرات هورمونی در دوران بارداری از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

رگ‌های واریسی

همان طور که رحم شما رشد می‌کند و کودک همراه آن است، فشار بیشتری روی رگ‌های پاهای شما وارد می‌شود. هورمون‌ها را اضافه کنید و رگ‌های واریسی ممکن است قابل توجه باشند. آن‌ها اغلب در سال اول تولد بهبود می‌یابند. ولی این مشکل باعث تغییرات پوست در بارداری نیز می‌شود.

 

مراقبت ایمن از پوست در بارداری کرم زدن شکم خانم حامله

 

ترک‌های پوستی

در نیمه دوم بارداری، بدن شما شروع به تغییر شکل می‌کند تا برای تولد و شیردهی آماده شود و البته فضا را برای کودک در حال رشد شما باز کند. ترک‌های پوستی روی سینه، برآمدگی، باسن و ران شما بسیار شایع است. این تغییرات پوست در بارداری گاهی باعث ناراحتی و آزار مادران می‌شود.

 

لک‌های پوستی

به دلیل تغییر شکل شما و هورمون‌هایی که رشد لایه بیرونی پوست را تحریک می‌کنند، برچسب‌های پوستی در نواحی با اصطکاک بالا در مراحل بعدی بارداری غیرعادی نیستند. دانستن نحوه مراقبت از پوست در دوران بارداری به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری داشته باشید.

ایده آل هر زنی است که مراقبت ایمن از پوست در بارداری داشته باشد. حتی اگر قبلاً باردار بوده‌اید، ممکن است این بار پوست شما کاملاً متفاوت باشد!

-بهترین کار این است که از محصولات و لوازم آرایش بارداری ملایم و سبک مناسب، ولی به طور منظم و روتین استفاده کنید.

-اگر می‌توانید تحت نظر یک متخصص در این زمینه درمان‌های خود را انجام دهید تا خیالتان راحت باشد که همه مواد مورد استفاده برای شما و کودکتان بی ضرر است. تا جای ممکن محصولاتی که پایه‌ی اصلی آن‌ها گیاهی است مصرف کنید.

-همچنین باید از درمان‌های حرفه‌ای مانند لایه برداری شیمیایی با اسید سالیسیلیک، بوتاکس و درمان‌های لیزری خودداری کنید.

-در هفته دو الی سه بار لایه برداری ملایم و سبک انجام دهید. این کار از تجمع آلودگی و مواد زائد که باعث ایجاد جوش روی پوست شما می شود جلوگیری می کند. همچنین با از بین بردن پوست مرده، محصولات مراقبت ایمن از پوست در بارداری بهتر به پوست نفوذ کرده و خشکی پوست شما را کاهش می دهد.

-ترجیحاً از مرطوب کننده‌ها و پاکننده‌های سبک و بدون بو استفاده کنید.

-بهتر است برای تغذیه و آبرسانی پوست در بارداری از محصولات با پایه‌ی گیاهی، غنی از آنتی اکسیدان‌هایی همچون ویتامین ث و همچنین روغن‌هایی با خواص درمانی (مانند:روغن مورینگا و روغن تامانو) استفاده کنید.

برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر لک‌های پوستی (ملاسما)، استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.

-صبح‌ها قبل از کرم ضدآفتاب از سرم ویتامین ث استفاده کنید.

 

مطالعه مقاله راهکار های درمان لک صورت بعد از زایمان در دانشنامه ماماسلامت را به شما توصیه می‌نماییم.

 

مراقبت ایمن از پوست در بارداری استفاده از اسپری ضد افتاب

 

ضد آفتاب در دوران بارداری

 

کرم ضد آفتاب نقش مهمی در پیشگیری از سرطان پوست، آفتاب سوختگی و پیری زودرس دارد. سازمان غذا و دارو (FDA) اخیراً پیشنهاد کرده است که دو ماده ضد آفتاب به طور کلی ایمن و موثر شناخته شوند. این مواد عبارتند از:

-دی اکسید تیتانیوم

-اکسید روی

این‌ها معمولاً در کرم‌های ضد آفتاب بر پایه مواد معدنی وجود دارند که روی سطح پوست قرار می‌گیرند و اشعه‌های مضر UV را منحرف می‌کنند. به آن‌ها ضد آفتاب‌های فیزیکی نیز می‌گویند. از طرف دیگر، ضد آفتاب‌های شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش را جذب می‌کنند. آن‌ها معمولا حاوی یک یا چند مورد از این مواد هستند:

  • اکسی بنزون
  • آووبنزون
  • octisalate
  • اکتوکریلن
  • همسالات
  • اکتینوکسات

یک کارآزمایی بالینی در سال 2020 نشان داد که این مواد شیمیایی هفته‌ها پس از آخرین استفاده روی پوست و در جریان خون قابل تشخیص هستند. افراد باردار ممکن است بخواهند به جای آن از ضد آفتاب‌های حاوی مواد معدنی استفاده کنند، زیرا پوست آن‌ها را جذب نمی‌کند.

 

برای مطالعه بیشتر از مقاله آیا رفلاکس نوزاد خطرناک است؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ در وبلاگ ماماسلامت بازدید نمایید.

روتین مراقبت ایمن از پوست در بارداری

 

یکی از دغدغه‌های زنان باردار نحوه ترتیب روتین پوستی است. تا اینجا شما می‌دانید چه ترکیباتی در دوران بارداری برای شما مضر است و باید از آن‌ها دور کنید و چه محصولاتی را می‌توانید برای داشتن پوستی صاف جایگزین کنید.

  1. ابتدا با یک شوینده ملایم همراه با آب ولرم صورت خود را بشویید.
  2. تونر مناسب پوست خود را انتخاب کنید که خاصیت مرطوب کنندگی و آبرسانی داشته باشد. (زنان باردار نباید از تونرهای حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنند.)
  3. از مرطوب کننده‌ها و کرم‌های شب که فاقد ترکیبات کومدون‌زا و حساسیت‌زا، استفاده کنید.
  4. از کرم‌های ضدآفتابی استفاده کنید که از پوست در برابر هر دو اشعه‌ مضر خورشید (UVA و UVB) محافظت می‌کنند و حداقل SPF30 دارند.
  5. اکثر کرم‌های دور چشم ترکیبات ایمن‌تری دارند. می‌توانید از کرم‌های دور چشمی که خاصیت رطوبت‌رسانی بیشتری دارند، استفاده کنید.
  6. برای جلوگیری از ترک‌های پوستی می‌توانید از کرم و روغن‌های بدن استفاده کنید.
  7. برای روتین شب هم می‌توانید از سرم‌های پوستی که فاقد ترکیبات مضر هستند؛ استفاده کنید.

 

مراقبت ایمن از پوست در بارداری استفاده از کرم برای ترک پوستی

 

آرایش در دوران حاملگی

 

تمایل به آرایش همیشه در وجود زنان وجود داشته ولی در دوران بارداری گاهی نیاز است به خاطر حفظ سلامت جنین احتیاط کنید. هر چند خطرات استفاده از محصولات آرایشی در حاملگی مشخص نیست، اما مضر بودن برخی مواد استفاده شده در لوازم آرایشی کاملاً واضح است، در نتیجه احتمال رسیدن آسیب ناشی از آن به جنین وجود دارد.

سازمان‌های بهداشتی جهان به دلیل وسیع بودن تولید محصولات تقلبی آرایشی قادر به کنترل و جلوگیری از ساخت آن‌ها  نیستند. پس بهتر است به جای جستجوی لوازم آرایشی ایمن، آرایش کردن در دوران حاملگی را کنار بگذارید. نه تنها خود لوازم آرایشی بهداشتی بلکه گاهی قوطی‌های آن‌ها هم حاوی مواد شیمیایی مضری هستند که از راه پوست یا هوا وارد بدن می‌شوند و سلامت فرد را به خطر می‌اندازند.

 

انجام فیشال صورت در بارداری یا شیردهی آیا مجاز است؟

 

در دوران بارداری یا شیردهی، باید تا حد ممکن از درمان‌هایی که شامل مواد شیمیایی خشن یا لایه‌بردارهای قوی است، اجتناب کنید. با توجه به اینکه محصولات غیر استاندارد و لایه بردارهای شیمیایی قوی، امروزه در سالن‌های زیبایی استفاده می‌شوند، توصیه می‌شود تا حد ممکن از انجام فیشال صورت در این دوره‌ها خودداری کنید.

 

مراقبت ایمن از پوست در بارداری استفاده از کرم های پوستی

 

کدام روغن‌های گیاهی در بارداری ممنوع است؟

 

استفاده از این روغن‌ها برای پوست در بارداری ممنوع‌اند:

روغن بادام تلخ، گلپر، ریحان، فلفل سیاه، پونه کوهی، کافور، چوب سدر، دارچین، میخک، گزنه، رازیانه، زنجبیل، ترب کوهی، سرو کوهی، لیمو شیرین، رزماری، مرزن‌جوش، کاج، پونه و آویشن.

 

مراقبت‌ از پوست در بارداری

 

برای داشتن پوست سالم و شاداب در بارداری، این روتین  پوستی و نکات را رعایت کنید:

 

به اندازه کافی بخوابید.

خواب کافی نه فقط در بارداری بلکه همیشه به داشتن پوست شاداب کمک می‌کند.

 

ورزش کنید.

انجام ورزش می‌تواند از بروز ترک‌های پوست در بارداری جلوگیری کند. حتما درباره انجام ورزش با پزشکتان مشورت داشته باشید.

 

رعایت بهداشت

  • در طول بارداری به صورت روزانه حمام کنید، یا حداقل یک دوش سریع بگیرید.
  • لباس و جوراب تنگ نپوشید.
  • پوشیدن لباس نخی به تعریق کمتر کمک و از ایجاد جوش جلوگیری می‌کند.
  • مواد آرایشی روی پوست خود را بشویید.

 

مراقبت ایمن از پوست در بارداری شستشوی پوست با آب

 

در آخر

مراقبت ایمن از پوست در بارداری اهمیت ویژه‌ای دارد. در طول دوران بارداری به دلیل به‌هم‌ریختگی هورمونی و تغییرات ظاهری، بدن خانم‌ها دستخوش تغییرات جدی و مهمی‌ می‌شود که از جدی‌ترین آن‌ها مشکلات پوست و مو می‌باشد. بها دادن به این موضوع و قرار گرفتن در بهترین شرایط ممکن در این دوران و البته پس از آن، برای مادران باردار بسیار بااهمیت است. اگرچه بسیاری از عوارض منفی دوران بارداری، پس از زایمان به تدریج و با گذشت زمان برطرف می‌شود، ولی برخی از این عوارض در صورت عدم توجه تا سال‌های سال باقی می‌مانند و گاهی هیچ‌وقت از بین نمی‌روند.

امیدواریم این مقاله اطلاعات کافی درباره تغییرات پوست در بارداری و راه های امن برای بهبود این تغییرات در اختیار شما قرار داده باشد. اگرنیاز به مشاوره بیشتر داشتید کارشناسان ما در گروه ماماسلامت در خدمت شما هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *