آرایش و زیبایی, پزشکی

لیزر موهای زائد در شیردهی! آری یا خیر؟

لیزر موهای زائد در شیردهی شیر دادن مادر و تصویر لیزر پا

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی و بعد از زایمان یکی از دغدغه‌های مادرانی است که می‌خواهند به زیبایی قبلی خود برگردند، اما نگران تاثیر و خطر لیزر موهای زائد در شیردهی و بارداری  هستند. گروه ماماسلامت در این مقاله به شما خواهند گفت که آیا لیزر مو در دوران شیردهی ضرر دارد و چه مدت بعد از زایمان می‌توانید لیزر کردن موهای زائد را انجام دهید.

تحولات بدن در دوران شیردهی نیز کم و بیش تا چند ماهه اول شیردهی ادامه پیدا می‌کند. علاوه بر تغییرات ناخوشایند ظاهری، اپیلاسیون مداوم پوست با موم و وکس، موبر، تیغ و سایر ابزارها کاری زمان بر است و مادران در دوران شیردهی به علت بیشتر شدن وظایف روزانه وقت کافی برای پاکسازی پوست ندارند بنابراین آسانترین و سریعترین راه‌کار لیزر کردن موهای زائد است.

خطر لیزر موهای زائد در شیردهی و بارداری وجود نداشته و تاثیر منفی بر شیر مادر ندارد و تاکنون هم مورد خطرناکی از لیزر در دوران شیردهی گزارش نشده است. با این حال بهتر است برای زمان انجام این کار تا پایان ۶ ماهه اول شیردهی صبر کنید و برای اطمینان نهایی و کسب اجازه در این زمینه از پزشک خود مشورت بگیرید.

 

 

 

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی

 

افزایش هورمون‌های بدن در دوران بارداری و نوسان آن‌ها در دوران شیردهی پوست و موی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برخی از زنان باردار متوجه می‌شوند که موهایشان سریع‌تر از همیشه رشد می‌کند و برخی از آن‌ها نیز تغییراتی در جنس پوست و مو مشاهده می‌کنند.

خشک یا چرب‌تر شدن موها، چرب شدن پوست صورت و جوش زدن، رشد موها در جاهایی که قبلا وجود نداشتند مانند سینه، شکم و بازوها. در واقع افزایش هورمون‌ها در گردش خون متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود جریان خون مواد مغذی بیشتری را به سمت موها و ناخن‌های شما بیاورد.

بیشترین تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی شامل:

  • سریع‌تر‌ شدن رشد موها
  • ضخیم و زبر شدن موهای سر، بدن و صورت
  • مستعد شدن موها برای موخوره و شکننده شدن
  • چرب یا خشک شدن موها
  • جوش و آکنه‌های بارداری
  • بروز لکه‌های قهوه‌ای و تیره در سطح پوست صورت (لکه‌های بارداری یا ملاسما)

خبر خوب آن که همه این تغییرات پس از زایمان رفته رفته کمتر می‌شود و پس از گذشت ۶ تا ۹ ماه از زایمان بدن به شرایط اولیه برمی‌گردد. مطالعه مقاله راهکارهای درمان لک صورت بعد از زایمان در دانشنامه ماماسلامت را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

لیزر کردن موهای زائد با فرآیندی به نام فتوترمولیز انتخابی عمل می‌کند. این بدان معناست که از نور لیزر برای گرم کردن و از بین بردن انتخابی فولیکول‌های مو روی پوست استفاده می‌شود. مطمئنا طیف نور می‌تواند توسط فولیکول‌های مو و پوست جذب شود. این ممکن است برای شما ناراحت کننده باشد، این اثر مشابه آفتاب سوختگی است، اما خطری برای کودک شما ایجاد نمی‌کند.

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی مادر و نوزاد در حال شیر خوردن

 

 

 

آیا لیزر موهای زائد در شیردهی امکان پذیر است؟

 

لیزر کردن موهای زائد در شیردهی و داشتن پوستی بدون مو و بی نقص مطمئنا از خواسته‌های بیشتر زنان است. اینکه مداوم درگیر ازبین بردن موهای اضافی باشید امری خسته کننده بوده و احتمالا به دنبال راهی هستید تا برای همیشه از شر این موها راحت شوید.

اگر در دوران شیردهی فرزند خود هستید و در این مورد تردید دارید، خوشبختانه هیچ مدرک و یافته علمی تایید نمی‌کند که لیزر موهای زائد در شیردهی خطرات خاصی برای مادر شیرده و یا فرزند او ایجاد کند. با این حال، بیشتر مراکز لیزر موهای زائد حاضر به خدمات دهی به مادران شیرده در این زمینه نیستند.

کسانی که می‌خواهند این روش را انجام دهند معمولا لازم است، از پزشک زنان خود مجوز و نامه دریافت کرده و آن را به مرکز ارائه دهنده خدمات لیزری ارائه دهند.

 

 

 

رابطه بین لیزر موهای زائد و شیردهی چیست؟

 

حقیقت این است که هیچ رابطه‌ای بین این دو وجود ندارد. لیزر مو در دوران شیردهی هیچ بخشی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. لیزر کردن موهای زائد مقدار شیر تولیدی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، کیفیت شیر ​​را کاهش نمی‌دهد و به غدد پستانی آسیب نمی‌رساند.

چرا می‌توانید هر دو را با خیال راحت انجام دهید؟ دو دلیل مهم وجود دارد:

1-لیزر مورد استفاده در از بین بردن موها از غدد پستانی عبور نمی‌کند. حتی اگر در زیر بغل و پستان استفاده شود، تاثیری در شما نخواهد داشت. لیزر فقط به 2، 3 میلی متر از پوست نفوذ می‌کند.

2-لیزر کردن موهای زائد هیچ هورمونی را که مربوط به شیردهی باشد، تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. لیزر موهای زائد در شیردهی به پرولاکتین یا اکسی‌توسین آسیب نمی‌رساند. پرولاکتین، شیر ایجاد می‌کند و اکسی‌توسین به پمپاژ آن کمک می‌کند.

 

 

 

بهترین زمان لیزر مو در دوران شیردهی

 

طبیعتا ماه‌های اول بعد از زایمان شما درگیر آموزش مادر بودن هستید و این است که زمان کافی برای اصلاح مو و هر کار این چنینی را ندارید. بدن شما نیز از لحاظ هورمونی به سطح یکنواختی نرسیده است. همچنان عوارض زایمان را احساس می‌کنید و نمی‌توان انتظار داشت که برای لیزر کردن موهای زائد اقدام کنید.

لیزر موهای زائد در شیردهی بهتر است زمانی انجام شود که 2 تا 3 ماه از زمان زایمان‌تان گذشته باشد. بعد از ماه چهارم شیردهی بدن شما به ثبات هورمونی می‌رسد. از این رو می‌توانید بدون نگرانی از نتایج لیزر موهای زائد این کار را آغاز کنید. طبق تجربه‌، در این زمان تاثیر لیزر روی موهای زائد خیلی بیشتر است.

-فراموش نکنید ماهیانه یک جلسه برای این کار وقت بگذارید.

-این زمان ممکن است بین 8 تا 10 جلسه و بسته به موادی همچون رنگ پوست، دستگاه انتخاب شده، میزان مقاومت موهای زائد تا یک سال زمان نیاز داشته باشد.

-طول جلسات بسته به مناطقی که تصمیم دارید لیزر کنید متفاوت است.

-اگر تمام بدن خود را لیزر کنید شاید یک ساعت زمان نیاز داشته باشد.

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی لیزر زیر بغل خانم

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی چه مزایایی دارد؟

 

انجام لیزر مو در دوران شیردهی، هیچ تفاوتی با دوران معمولی یک خانم ندارد. اما از آنجایی که در دوران شیردهی، مسئولیت‌های یک مادر بسیار زیاد هستند. گاه مادر از خود غافل می‌شود و امکان رسیدگی به نظافت بدن از او  سلب می‌شود چرا که زمان کافی برای شیو بدن و یا رفتن به آرایشگاه را ندارد.

لیزر کردن موهای زائد مزایای بسیاری دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

 

آراستگی همیشگی

 

بعد از انجام لیزر موهای زائد در شیردهی، همیشه آراسته و مرتب هستید. شما این آمادگی را دارید که در کوتاه‌ترین زمان برای حضور در یک مهمانی حاضر شوید. به این شکل زمان کافی برای رسیدگی به نوزاد خود را نیز دارید و همیشه در جمع آراسته حضور می‌یابید و تحسین همه را به دست خواهید آورد.

 

 

دیگران از مصاحبت با شما لذت می‌برند!

 

بعد از لیزر کردن موهای زائد خصوصا در قسمت زیر بغل، بوی بد ایجاد شده در بدن بسیار کم می‌شود، از این رو در مصاحبت با دیگران احساس بهتری خواهید داشت و در صورت استفاده از یک دئودرانت ساعت‌ها با بوی بدن بسیار دلپذیری در جمع حاضر می‌شوید.

 

 

اصلاح موهای زائد در کوتاه‌ترین زمان

 

شما برای اصلاح موهای زائد هر روشی به جز لیزر را انتخاب کنید، باید زمان زیادی در نظر داشته باشید. از آنجایی که زمان برای یک خانم، در دوران شیردهی اهمیت زیادی دارد زمان صرف کردن برای اصلاح موهای زائد با هر روشی مقدور نیست.

شما باید هر چند هفته یک بار برای اپیلاسیون موهای زائد به آرایشگاه مراجعه کنید. زمان صرف شده برای اصلاح و درد آن، گاه شما را از رسیدگی به کودکتان باز می‌دارد. حتی اگر شیو موهای زائد در حمام انتخاب شما باشد، به صورت هفتگی برای شیو باید زمان بگذارید.

شیو موهای زائد نیز معایبی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها تیره شدن پوست، ضخیم شدن موهای زائد و بریدگی در پوست است. اما لیزر مو در دوران شیردهی، ماهیانه یک جلسه نیاز دارد که در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود.

در کلینیک لیزر موهای زائد، زمان بندی بسیار مهم است. هر فرد باید زمان مشخصی به کلینیک مراجعه کند و کار خود را انجام دهد. با لیزر موهای زائد در شیردهی خود را از بین ببرید و به نوزاد خود نیز رسیدگی کامل داشته باشید.

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی چگونه انجام می‌شود؟

 

هنگام لیزر کردن موهای زائد، اشعه‌های لیزر از دستگاه‌های تولید کننده اشعه تولید شده و فولیکول‎های مو را در ناحیه انتخابی ( دست، پا، شکم و …) از بین می‌برد. حرارت ناشی از اشعه لیزر موجب غیرفعال شدن فولیکول‌ها می‌شود و میزان عبور اشعه از پوست تنها در حد ۲ الی ۳ میلیمتر بوده، وارد بافت‌های عمیق‌تر نمی‌شود و هورمون‌های بدن را نیز تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

در مراحل اولیه فولیکول‌های مو تضعیف و موها به مرور نازکتر می‌شوند. پس از گذشت چند مرحله فولیکول‌های مو به طور کلی غیرفعال شده و رشد موها متوقف می‌شود. پس از هر جلسه لیزر تراپی استفاده از ژل‌های تسکین دهنده مانند ژل آلوئه ورا برای بهبود حالت سوختگی و قرمزی ناشی از اشعه توصیه می‌شود. همچنین اگر لیزر موهای زائد در ناحیه صورت انجام شده باشد استفاده منظم از کرم ضدآفتاب ضروری است.

دستگاه‌های لیزری که برای لیزر موهای زائد در شیردهی استفاده می‌شود، انواع مختلفی دارند. در میان این دستگاه‌های متنوع لیزر الکساندریت شهرت زیادی دارد و در مطب پزشکان و مراکز زیبایی بسیار کاربردی است.

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی نوزاد و شیردهی مادر

 

 

 

 عوارض و خطر لیزر موهای زائد در شیردهی و بارداری

 

برای اینکه بهتر با عوارض لیزر موهای زائد در شیردهی آشنا شوید به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

 

 

تیره شدن پوست

 

مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها و داروهای دیگر در زنان شیرده ممکن است باعث حساسیت‌شان به نور خورشید یا پرتوهای لیزر شود. لیزر کردن موهای زائد در این شرایط، ممکن است منجر به تیرگی پوست، کمرنگ شدن پوست یا بروز لکه‌های تیره شود. این موارد بندرت اتفاق می‌افتد اما اگر در دوران شیردهی داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما درباره لیزر مو در دوران شیردهی نظر متخصص را جویا شوید.

 

پر مویی

 

رشد سریع موها در اثر تغییرات هورمونی در شیردهی یکی از دلایلی است که باعث می‌شود به نتیجه مطلوب‌تان نرسید. با این حال این مورد ربطی به لیزر موی زائد ندارد و شما از هر روش دیگری هم که استفاده کنید همین حالت پرمویی را خواهید داشت. از مقاله دلیل ریزش مو پس از زایمان چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ در دانشنامه ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 

 تاثیر داروهای بی‌حسی

 

لیزرهایی که مثل لیزرهای الکساندرایت دکا 2020 (موتوس ay) نیستند، برای کاهش درد به ژل خنک کننده و داروی بی حسی در نقاط حساس بدن نیاز دارند. مصرف این مواد می‌تواند روی شیر مادر تاثیر گذاشته و باعث بروز آلرژی و حساسیت در نوزاد شود.

 

 

 

مراقبت‌های لازم بعد لیزر مو در دوران شیردهی

 

از آنجایی که شما در دوران حساس شیردهی هستید باید به مراقبت‌های بعد از لیزر کردن موهای زائد دقت کافی داشته باشید. از مهم‌ترین کارهایی که قبل از لیزر مو در دوران شیردهی باید انجام شود می‌توان به موارد زیر اشاره کنیم:

 

 

دو روز قبل از لیزر شیو کنید

 

شما باید دو روز قبل از لیزر موهای زائد شیو کنید. البته در صورتی که وقت کافی ندارید حتی می‌توانید یک ساعت قبل از لیزر این کار را انجام دهید.

اینکه زمان شیو را 48 ساعت قبل تعیین می‌کنیم، برای این است که اگر زخمی روی پوست ایجاد شود، تا زمان لیزر التیام یابد. اما در صورتی که شما زمان ندارید بهتر است با احتیاط کامل این کار را انجام دهید.

 

 

پوست خود را با آب خنک بشویید

 

بعد از لیزر نباید پوست خود را با آب گرم بشویید. این یعنی بعد از لیزر موهای زائد در شیردهی بهتر است حمام آب داغ  نکنید. سونا، جکوزی و حضور در هر محیطی که گرم باشد را به تعویق بی اندازید

 

 

از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید

 

یکی از مشکلات لیزر مو در دوران شیردهی، خشکی پوست است. البته این موقت است و بعد از چند روز پوست به حالت عادی خود باز خواهد گشت. برای برطرف شدن این مشکل، چند روز می‌توانید از کرم‌های مرطوب کننده، لوسیون‌ها و یا روغن‌های طبیعی استفاده کنید. البته از آنجایی که کودک شما شیر می‌خورد بهتر است از روغن‌های گیاهی و کرم‌هایی که بوی تندی دارند پرهیز کنید زیرا ممکن است در زمان شیردهی کودک شما را آزار دهد.

در وبسایت ماماسلامت بیشتر بخوانید: مقاله ترک پوستی در بارداری چگونه به وجود می‌آید؟

 

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی لیزر پا

 

 

 

لباس آزاد بپوشید

 

بعد از لیزر پوست مقداری حساس می‌شود. به همین دلیل مراکز لیزر پیشنهاد می‌کنند از پوشیدن لباس تنگ پرهیز کنید. لباس تنگ ممکن است باعث ساییدگی پوست شده و عوارض بعد از لیزر را افزایش دهد. قبل از رفتن به کلینیک لیزر، لباسی آزاد انتخاب کنید تا با این مشکل مواجه نشوید.

 

 

بهترین کلینیک لیزر موهای زائد را انتخاب کنید

 

در زمان انتخاب کلینیک بهتر است که به مواردی همچون داشتن مجوز، حضور پزشک متخصص پوست و مو، رعایت بهداشت، نوع دستگاه موجود در کلینیک دقت نمایید. اما مهمترین فاکتور برای یک مادر نظم انضباط کاری کلینیک است. اگر متوجه شدید که کلینیک در نوبت دهی منظم نیست بهتر است کلینیک دیگری را برای این کار انتخاب کنید. چرا که حتما شما برای لیزر مو در دوران شیردهی نباید زمان زیادی صرف کنید.

 

 

لیزر موهای زائد در شیردهی برای از بین بردن موهای اضافه بدن و لکه‌های تیره پوست محبوبیت زیادی دارد زیرا در طول دوره کوتاهی به درمان پاسخ می‌دهد و بسیاری از مشکلات پوستی ناخوشایند را بهبود می‌بخشد.

خطر لیزر موهای زائد در شیردهی و بارداری بسیار پایین بوده و ایمن شناخته شده است و فاقد عوارض است با این حال برای اینکه درمان بهتر و سریع‌تر پاسخ دهد باید تا تعادل کامل هورمون‌ها و تغییرات ناشی از بارداری و شیردهی صبر کرد و سپس به این کار اقدام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *