مطالب علمی, آرایش و زیبایی

هر آنچه در مورد ریزش مو در شیردهی باید بدانیم!

ریزش مو در شیردهی نگرانی مادر شیرده درباره ریزش مو

 

 

ریزش مو در شیردهی یکی از شایع ترین مشکلاتی به شمار می رود که مادران با آن مواجه می باشند. البته صرفا شیر دادن بانوان باعث بروز مشکل ریزش مو نبوده و ممکن است، عواملی به غیر از شیردهی، در این بازه زمانی باعث ریزش مو در خانم ها بشود. گروه ماماسلامت در این زمینه به شما اطلاعاتی را ارائه می دهد.

کنترل و مقابله و درمان ریزش مو در دوران شیردهی یکی از مواردی است که خانم های باردار باید پس از زایمان و شروع دوران شیردهی به نوزاد، توجه بسیار زیادی به آن داشته باشند. زیرا مشکلاتی مانند ریزش مو برای خانم ها بسیار سخت تر از آقایان بوده و کمتر خانمی می تواند با مشکل ریزش مو کنار بیاید.

 

 

 

 

ریزش مو در شیردهی چطور پیش می آید؟

 

ریزش مو از جمله اتفاقاتی است که افراد بسیاری در دوران های مختلف از زندگی شان و در اثر علل و عوامل مختلفی این عارضه را تجربه می کنند.

یکی از عمده دلایلی که سبب می شود ریزش مو بیش از هر زمان دیگر رخ دهد، تا جایی که موجب می شود زنان حجم بالایی از مو های خود را از دست بدهند دوران شیردهی بعد از زایمان است.

البته دو نکته مهم در خصوص ریزش مو در شیردهی وجود دارد که ذکر آن ها ضروری است:

-ریزش مو در شیردهی کاملا موقتی است، یعنی بعد از گذشت مدت زمان محدودی این ریزش کاهش پیدا می کند و روند رشد مو ها و افزایش حجم آن ها آغاز می شود.

– ریزش مو در شیردهی در زنان مختلف متغیر است، یعنی در برخی موارد ریزش مو در زنانی بسیار شدید است و در برخی از افراد این ریزش بسیار خفیف است.

 

 

 

 

علت ریزش مو در شیردهی چیست؟

 

واقعیتی که وجود دارد این است که رشد مو ها و سپس دوام و ماندگاری مو ها و در نهایت ریزش مو ها از جمله مهم ترین موضوعاتی هستند که چرخه رشد و ریزش مو را تعریف می کنند.

در دوران بعد از زایمان و هم چنین در دوران شیردهی زنان تغییرات هورمونی گسترده ای را تجربه می کنند که سبب می شود چرخه رشد مو ها از روند طبیعی خود خارج شود و به همین علت ریزش مو در شیردهی و بارداری افزایش داشته باشد.

در واقع علت ریزش مو در شیردهی به دلیل تغییرات هورمونی در این دوران است و ارتباطی با باور های غلط دیگر ندارد.

برای اثبات این ادعا این موضوع را در نظر داشته باشید که در این دوران شما اگر از شیر دوش هم برای تغذیه فرزند خود استفاده کنید باز درگیر ریزش مو خواهید بود، به همین دلیل می‌گوییم که در این دوران شما با تغییرات هورمونی مواجه هستید که سرآمد آن متاسفانه در ریزش مو خلاصه می‌شود.

در دوران بارداری، سطح هورمون‌ های بدن شما به طور چشمگیری تغییر می‌کند. یکی از اولین هورمون ‌هایی که افزایش پیدا می‌کند، هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا hCG است. این همان هورمونی است که میزان آن در تست بارداری شما اندازه ‌گیری می‌شود و افزایش سطح آن نشان می ‌دهد که شما باردار هستید.

بارداری همچنین باعث افزایش سطح هورمون ‌های دیگر از جمله استروژن، پروژسترون، اکسی ‌توسین و پرولاکتین می‌شود. حجم خون شما نیز در دوران بارداری افزایش یافته و تا تاریخ زایمان ۵۰ درصد بیشتر از حد طبیعی است.

بلافاصله پس از تولد نوزاد، چندین هورمون شما از جمله استروژن و پروژسترون به سرعت کاهش پیدا می‌کنند. این هورمون ‌ها در عرض ۲۴ ساعت پس از تولد تقریبا به سطح طبیعی خود باز می‌گردند.

البته تا زمانی‌ که شما به نوزاد خود شیر می‌ دهید، پرولاکتین بالا باقی می‌ ماند. حجم خون شما نیز کاهش می‌ یابد، اما افت آن تدریجی ‌تر است. در واقع طی چند هفته پس از تولد نوزاد به حالت عادی باز می ‌گردد.

از مقاله دلیل ریزش مو پس از زایمان چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ در دانشنامه ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 

 

 

علت ریزش مو در شیردهی کم پشت شدن موی سر

 

 

 

 

چگونه از ریزش مو در شیردهی جلوگیری کنیم؟

 

بهترین راه برای کاهش یا کنترل ریزش مو در شیردهی این است که مو ها را تا حد امکان سالم نگه دارید تا از شکستگی یا نازک شدن بیشتر مو ها جلوگیری شود.

توصیه می ‌کنیم به نکات زیر توجه کنید:

 

 

از استفاده از ابزار های حرارتی روی مو خودداری کنید:

 

حرارت زیاد به لایه محافظ کوتیکول تار مو آسیب می ‌رساند و در نتیجه مو ها خشک و شکننده می‌ شوند. اجازه دهید مو ها به طور طبیعی در هوا خشک شوند.

 

 

از شامپویی با فرمولاسیون ملایم استفاده کنید:

 

سعی کنید همیشه مو ها و پوست سر خود را به روشی شستشو کنید که تا حدی روغن‌ های طبیعی آن‌ ها حفظ شوند. هنگام شستن مو ها، پوست سر را به ‌آرامی ماساژ دهید تا جریان خون تحریک شود. این کار به رساندن مواد مغذی و اکسیژن بیشتر به فولیکول‌ های مو کمک می‌کند.

 

 

به‌ جای استفاده از شامپو های نرم ‌کننده از یک شامپوی ویتامینه استفاده کنید:

 

تماس شامپو های نرم ‌کننده با ریشه مو باعث ریزش بیشتر مو ها می ‌شود. در حالی ‌که استفاده از یک شامپو تقویت ‌کننده باعث تامین مواد مغذی و رطوبت کافی به مو های خشک شده می‌ شود و آن ‌ها را سالم و قوی نگه می‌ دارد.

 

 

 

 

ریزش مو در شیردهی شستشوی صحیح مو

 

 

 

 

برای جلوگیری از گره خوردن، مو خوره و خشکی مو روی یک بالش ساتن یا ابریشمی بخوابید:

 

روبالشی‌ های نخی رطوبت طبیعی مو را جذب می ‌کنند و مو ها را بیشتر خشک و مستعد شکستن می ‌کنند. روبالشی ‌های ابریشمی و ساتن به مو ها اجازه می‌ دهند تا رطوبت طبیعی خود را حفظ کنند. از آنجایی ‌که مو ها لغزش بیشتری نیز دارند، اصطکاک را به حداقل می‌ رسانند و گره‌ خوردگی مو را کاهش می ‌دهند.

 

 

هر روز از یک مدل مو استفاده نکنید:

 

در حالی ‌که برای مادران پر مشغله می‌ تواند وسوسه‌ انگیز باشد که مدام مو های خود را به ‎صورت دم اسبی ببندند، اما استفاده مکرر از این مدل مو می ‌تواند باعث شکستگی و نازک شدن مو ها شود. حتی اگر لازم است مو های خود را کوتاه کنید. این کار باعث کشش کمتر مو ها و جلوگیری از ریزش مو در شیردهی می ‌شود.

 

 

بیش از یکبار در روز مو های خود را شانه نکنید:

 

برس زدن بیش‌ از حد می‌تواند باعث ریزش مو های شما به‌ صورت دسته‌ های بزرگتر شود. به‌ خصوص اگر بلافاصله بعد از دوش گرفتن این کار را انجام دهید.

 

 

یک تغذیه مقوی و سالم داشته باشید:

 

گنجاندن انواع میوه ها، سبزیجات و پروتئین‌ های سالم در رژیم غذایی بهترین راه برای اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن است.

در خصوص رژیم غذایی لازم است در مصرف پروتئین ‌های موثر مانند تخم مرغ و شیر اشاره کرد که در دوران بارداری و به ‌ویژه شیردهی نیز به شدت به مادر توصیه می‌ شود.

عدم دریافت ویتامین ‌ها و مواد مغذی کافی، ریزش مو در شیردهی را تشدید خواهد کرد. مصرف آهن، روی یا سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B7 یا بیوتن از جمله مکمل هایی هستند که برای درمان ریزش مو در دوران باراری باید مصرف شوند.

برای درک بهتر موضوع، مواد غذایی که در این مدت توصیه می ‌شود مصرف کنید تا پروتئین ‌ها و ویتامین‌ های لازم برای درمان ریزش مو در دوران شیر دهی را دریافت کنید در موارد زیر خلاصه می ‌شود:

  • زغال اخته
  • کلم بروکلی
  • پرتقال
  • توت فرنگی
  • ماهی شیر
  • ماهی قزل آلا
  • گوشت قرمز
  • مرغ
  • عدس
  • سبزیجات
  • غلات سبوس دار

مطالعه مقاله رژیم شیردهی را از چه زمانی شروع کنیم؟ را در مجله اینترنتی ماماسلامت به شما توصیه می کنیم.

 

 

 

 

ریزش مو در شیردهی مواد غذایی مفید برای ریزش مو

 

 

 

 

درمان ریزش مو در دوران شیردهی

 

پزشکان ترفند هایی برای مقابله با ریزش مو در دوران شیردهی دارند. معمولا در مرحله اول انواع قرص تقویتی برای جلوگیری از ریزش مو در شیردهی تجویز می ‌کنند که اغلب حاوی ویتامین ‌های گروه B به‌ خصوص بیوتین و ماده معدنی آهن، سلنیوم و روی هستند.

در صورتی ‌که مصرف مکمل برای ریزش مو در شیردهی موثر واقع نشود پزشک متخصص زنان و زایمان برای انجام مزوتراپی مو در شیردهی شما را به پزشک متخصص پوست و مو ارجاع می‌دهد.

 

 

 

 

ریزش مو در شیردهی تا چه زمانی ادامه دارد؟

 

ریزش مو پس از زایمان ممکن است در هر روز پس از تولد نوزاد رخ دهد و گاهی تا یک سال نیز ادامه دارد. به‌ همین ‌دلیل، ریزش مو در شیردهی طبیعی است و معمولا در حدود ۴ ماهگی نوزاد به اوج خود می‌رسد.

بنابراین اگر کودک شما یک ساله یا بیشتر است و هنوز توده ‌هایی از مو از دست می‌ دهید، باید تحت نظر بهترین دکتر ریزش مو به فکر درمان باشید. اکثر خانم‌ ها بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولد نوزاد و شروع شیردهی، به چرخه معمول رشد مو های خود باز می‌گردند.

البته در کنار تغییرات هورمونی، نداشتن یک روند تغذیه صحیح نیز در ریزش شدید مو در شیردهی موثر است. با توجه به اینکه بدن برای تولید شیر نیاز به مواد مغذی کافی دارد و در صورت عدم تامین آن‌ ها، ارگان‌ های بدن مادر به‌ خصوص استخوان‎ ها، ریشه مو ها و پوست دچار تحلیل می ‌شوند.

 

 

 

 

آیا می‌توان از مزوتراپی مو در دوران شیردهی  استفاده کرد؟

 

در روش مزوتراپی مو در دوران شیردهی مواد مغذی، مواد محرک رشد و پروتئین‌ هایی که باعث افزایش کیفیت مو های از دست رفته شما خواهند شد، از طریق تزریق ‌های بسیار کوچک متعدد در قسمت زیرین سطح پوست شما قرار خواهد گرفت.

بدین ترتیب این مواد می‌توانند رشد مجدد فولیکول‌ های موی باقیمانده را تحریک کنند. امروزه مارک ‌ها و برند های معتبر جهانی در کلینیک ‌های معتبر پوست و مو موجود هستند که استفاده از آن ها در جلسات درمانی مستمر نتایج بسیار عالی به همراه دارد.

موادی که وارد پوست می‌شود عبارتند از آمینو اسید ها یا پروتئین‌ های کوچک مواد معدنی مغذی و کوآنزیم‌ها و ترکیباتی است که از گیاهان استخراج شده و می‌توانند گردش خون ناحیه را افزایش دهند.

برای بهبود وضعیت مو های ریخته استفاده از ویتامین برای درمان ریزش مو در دوران شیردهی امری ضروری است.

البته استفاده از مزوتراپی موی سر در دوران شیردهی و بارداری بهتر است انجام نشود.

ممکن است بعضی از مادران در طی پروسه تزریق دچار استرس بشوند این درد و استرس می‌تواند باعث شود که حجم شیر به طرز چشمگیری کم بشود و یا این استرس باعث می‌شود که زن باردار دچار مشکلاتی بشود. مشاهده می‌ کنید که احتمالا عوارض ثانویه اضطراب مادر به دنبال تزریق است که ایجاد مشکل می‌کند نه خود تزریق داروی مزوتراپی موی سر.

 

 

 

ریزش مو در شیردهی ریزش مو به صورت دسته ای

 

 

 

درمان ریزش مو در دوران شیردهی در طب سنتی

 

خوشبختانه طب سنتی نیز راهکار هایی برای کاهش ریزش مو در شیردهی دارد. ماساژ هر شب مو ها با روغن‌ های ضروری مانند روغن رزماری، روغن بادام تلخ، روغن نارگیل و روغن کنجد یا مواد گیاهی مانند حنا، مورد و سدر کمک زیادی به تحریک فولیکول‌ های مو می ‌کند. علاوه بر این، مصرف دارو های گیاهی زیر نیز موثر است:

  • بذر کتان
  • دمنوش رزماری
  • آب انگور فرنگی هندی
  • دمنوش برگ گیاه بهیرنگراج
  • دمنوش گیاه نخل مرداب
  • دمنوش بابونه و آویشن

با توجه به شرایط بالینی خود، حتما در مورد بهترین روش درمان ریزش مو در شیردهی طب سنتی با یک کارشناس مشورت کنید.

به شما مطالعه مقاله بهترین رژیم غذایی مادران در دوران  شیردهی را در وبسایت ماماسلامت پیشنهاد می کنیم.

 

دیدگاهی در مورد “هر آنچه در مورد ریزش مو در شیردهی باید بدانیم!

  1. ناهید گفت:

    ریزش مو در شیردهی تا چه زمانی ادامه دارد؟

    1. ریزش مو پس از زایمان ممکن است در هر روز پس از تولد نوزاد رخ دهد و گاهی تا یک سال نیز ادامه دارد. به‌ همین ‌دلیل، ریزش مو در شیردهی طبیعی است و معمولا در حدود ۴ ماهگی نوزاد به اوج خود می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *