مطالب علمی, پزشکی

سرطان سينه در دوران شيردهی

سرطان سینه در دوران شیردهی تصویر نماد سرطان سینه و زن

 

 

سرطان سينه در دوران شيردهی چگونه است؟ این سوالی است که بیشتر خانم ها به ذهنشان خطور می کند! سرطان سینه یکی از اصلی ترین سرطان هایی که بیشتر خانم های 30 تا 45 سال به آن مبتلا می شوند. وراثت و انتخاب های سبک زندگی دو عامل اصلی برای وقوع سرطان سینه است.

شیردهی تاثیر فراوانی برای پیشگیری از سرطان سینه دارد. این تاثیر به دلیل تغییر عملکرد هورمون های داخلی خانم ها می باشد. با اینکه خانم های باردار نیز ممکن است در خطر سرطان سینه در دوران شیردهی باشند، اما شیردهی می تواند جان یک خانم را نجات دهد.

خانم هایی که در دوران شیردهی به سر می برند، از احساس سینه های خود آگاه هستند و بنابراین متوجه هر گونه تغییر فیزیکی خواهند شد. کاملا طبیعی است که توده هایی در سینه در این دوران مشاهده می شود، می تواند منجر به بروز نگرانی در خصوص ابتلا به سرطان سینه در دوران شیردهی شود.

خانم هایی که می دانند مبتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی، بیشتر در مورد ایمنی شیر دادن به نوزاد و این که آیا درمان سرطان می تواند بر روی کودک تاثیر بگذارد، نگران خواهند بود. مطالعه مقاله رژیم شیردهی را از چه زمانی شروع کنیم را در سایت ماماسلامت نیز به شما توصیه می کنیم.

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی تصویر شیر دادن مادر به نوزاد

 

 

 

 

شیر دادن در صورت ابتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی

 

در دوران شیردهی شرایطی مثل التهاب سینه‌ ها در اثر تجمع شیر، کیست سینه و عفونت مجاری شیر امری طبیعی است، گاهی ممکن است این علائم باعث نگرانی مادر شیرده شده و باعث شود که به اشتباه با سرطان سينه در دوران شيردهی مقایسه شود.

این در حالی است که پژوهش ‌ها نشان می دهد احتمال ابتلای زنان به سرطان سینه در دوران شیردهی بسیار کم است. در واقع تنها سه درصد از مبتلایان به سرطان سينه در دوران شيردهی به این بیماری مبتلا شده اند. با این وجود امکان این ابتلا وجود دارد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

به گفته محققان تغییرات هورمونی در دوران بارداری و پس از زایمان یکی از عللی است که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی را به ویژه در سال های اول بعد از زایمان بیشتر کند.

از طرفی شیردهی به نوزاد می‌تواند روند تعادل هورمون‌ها را تسریع کند، به همین دلیل است که گفته می ‌شود شیردهی باعث می شود خطر ابتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی و بعد ازآن برای زنان کاهش یابد.

در هر صورت بهتر است هر گونه مشکلی که باعث ایجاد استرس و شک در زن باردار یا شیرده می‌ شود را با پزشک متخصص آنکولوژ در جریان گذاشته شود.

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی تصویر سینه ای سالم زن

 

 

 

علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

 

تعداد زنانی که به سرطان سينه در دوران شيردهی مبتلا می شوند بسیار اندک است. در دوران بارداری و شیردهی سینه به صورت طبیعی و نرمال سفت می شود اما ممکن است بنا بر دلایل مختلفی توده هایی در سینه به وجود بیاید اما نباید هر توده ای را توده سرطانی فرض کرد اما این امکان وجود دارد که زنان باردار به سرطان سینه مبتلا شوند.

از علائم سرطان سینه در دوران شیردهی، تغییر در شکل نوک پستان، دردی که در سینه با تمام شدن دوره عادت ماهیانه از بین نخواهد رفت. وجود ترشحات شفاف، قرمز، قهوه ای یا زرد رنگ کم رنگ از نوک پستان، به وجود آمدن قرمزی، خارش، جوش روی سینه، وجود توده سفت در سینه، وجود توده در زیر بازوها.

در صورتی که هر کدام از علائم سرطان سينه در دوران شيردهی  را در این دوران مشاهده نمودید باید به پزشک مراجعه و از نظر وجود توده مورد بررسی قرار بگیرید.

 

 

کاهش بدون دلیل وزن بدن

 

کاهش وزن و لاغری برای خانم ها خوشحال کننده است، اما این لاغری باید در اثر رژیم غذایی درست و تلاش اتفاق بیافتد. کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل می تواند نشان دهنده وجود مشکلی در بدن باشد.

اگر به طور ناگهانی و بدون دلیل مشخصی، پنج کیلوگرم و یا بیشتر کاهش وزن داشتید، می تواند یکی از علائم سرطان سينه در دوران شيردهی باشد. به پزشک مراجعه کرده و وضعیت خود را بررسی کنید.

 

 

 تغییر اندازه در سینه

 

یکی دیگر از علائم سرطان سينه در دوران شيردهی می تواند بزرگ شدن سینه ها باشد. به علت بزرگی بیش از حد تومور در یک سینه، سینه ها از حالت متقارن خارج شده و به طور واضحی سینه یک طرف بزرگتر از طرف مقابل می شود. البته اندازه دو سینه در افراد سالم نیز کاملا مشابه نیست ولی بزرگی یک سینه نسبت به طرف دیگر که اخیرا ایجاد شده باید مورد توجه قرار گیرد و با انجام معاینه، از عدم وجود توده و سلامت سینه مطمئن شد. گاهی توده های خوش خیم و کیست های بزرگ نیز باعث این عدم تقارن می شود که با معاینه و استفاده از روش های تشخیصی، می توان آن ها را تشخیص داد.

خوب است از مقاله هر آنچه در مورد ریزش مو در دوران شیردهی باید بدانیم در وبسایت ماماسلامت هم بازدید نمایید.

 

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی شیر دادن به کودک با شیر مادر

 

 

 

 

علل سرطان سينه در دوران شيردهی

 

 

زنان مدرن تحت فشار زیادی هستند، اکثر آن ها دیرتر ازدواج می کنند و دیرتر بچه دار می شوند.

 

 

سن دیر هنگام باروری

 

یکی از عوامل پر خطر سرطان سينه در دوران شيردهی سن بالای باروری است، به ویژه پس از اجرای سیاست دو فرزندی، تعداد مادران سالخورده روز به روز بیشتر می شود که با شیوع بالای سرطان سینه در 40  تا 50 سال همخوانی دارد.

برخی از مادران نیز پس از به دنیا آوردن فرزند دوم، تغییرات خلقی شدیدی را تجربه خواهند کرد، به ویژه زمانی که فرزند دوم را باردار هستند. تجمع احساسات منفی احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

مطالعه مقاله مشکلات بارداری در سن بالا چیست در وبسایت ماماسلامت را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

 

افزایش سطح هورمون در زنان شیرده

 

گیرنده های پرولاکتین در بافت پستان وجود دارد و پرولاکتین به گیرنده های آن متصل می شود که می تواند باعث رشد غدد پستانی و ترشح شیر شود. البته پرولاکتین در بروز سرطان سینه نیز اثر تقویتی دارد، سطح بالای پرولاکتین باعث رشد غیر طبیعی و سریع تومورها و متاستاز از طریق غدد لنفاوی یا خون می شود.

افزایش سطح هورمون رشد و کاهش تعداد سلول های T در خون در دوران شیردهی باعث کاهش عملکرد ایمنی بدن و در نتیجه رشد سریع تومور و افزایش بدخیمی می شود.

علاوه بر این، بسیاری از سرطان‌ های سینه در دوران بارداری شروع به بروز می‌کنند. در دوران بارداری، سطح استروژن در بدن به سرعت به 30 تا 50 برابر سطح طبیعی افزایش می‌یابد و استروژن می‌تواند باعث بروز و توسعه سرطان سینه در دوران شیردهی شود.

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی بررسی تغییرات هورمونی خانم ها

 

 

 

انحلال ناقص هیپرپلازی بافت سینه

 

به طور سنتی، هیپرپلازی غدد پستانی و تمایز متعاقب آن در دوران شیردهی، حساسیت سلول های سرطان سینه را به مواد سرطان زا کاهش می دهد.

 

 

افزایش و گشاد شدن مویرگ های سینه

 

در دوران شیردهی، تحت تاثیر استروژن، پروژسترون و پرولاکتین، مجاری شیر و آسین لوب ‌های غدد پستانی افزایش یافته و بزرگ می‌شوند، مویرگ‌ های سینه افزایش یافته و منبسط می‌شوند و احتقان می‌شوند، به دلیل مکیدن مکرر نوزاد، گردش لنفاوی و گردش خون بهبود میابد و همین گسترش تومور را آسان می کند.

در واقع، تفاوت معنی داری در مراحل بالینی، روش های درمان و پیش آگاهی سرطان سینه در دوران شیردهی و سرطان سینه وجود ندارد، اما زمانی که سرطان سینه کشف می شود، معمولا در مراحل وخیم تر شناسایی می شوند، به سرعت ایجاد می شود و میزان متاستاز آن ها به غدد لنفاوی زیاد می باشد.

 

 

 

 

سرطان سينه در دوران شيردهی مادر شیرده مبتلا به سرطان

 

 

 

 

 در طول درمان سرطان سینه در دوران شیردهی، تغذیه با شیر مادر مانعی ندارد؟

 

 

اگر شما در گذشته پرتو درمانی، شیمی ‌درمانی، نمونه ‌برداری یا توده‌ برداری از سینه و لامپکتومی داشته ‌اید، ممکن است نگران باشید که این درمان‌ ها به بدن شما یا غدد یا مجاری شیر سینه شما آسیب رسانده یا به شکل دیگری در توانایی شما برای تولید شیر تاثیر گذاشته باشد.

موارد زیر می‌تواند در آگاهی شما برای رفع نگرانی ‌هایتان در مورد شیردهی در صورت ابتلا به سرطان سینه یا دیگر موارد مرتبط با آن مفید باشد:

 

 

 

تشخیص ابتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی

 

شیردهی در حین آزمایشات تشخیصی سرطان مثل ماموگرافی، عکس‌برداری با اشعه ایکس، اسکن، MRI، سونوگرافی و نمونه‌ برداری بی‌ خطر است. با این حال لازم است که پزشکتان حتما از شیردهی شما باخبر باشد.

 

 

تحت درمان با رایوایزوتوپ یا شیمی‌ درمانی

 

اگر شما تحت درمان با رادیوایزوتوپ یا شیمی ‌درمانی هستید، باید تغذیه با شیر مادر را متوقف کنید تا عناصر یا داروهای رادیواکتیو به طور کامل از بدن شما خارج شود، پس لازم است پزشکتان از شیردهی شما مطلع باشد تا راهنمایی‌ های لازم را به شما بدهد.

 

 

تحت درمان با پرتو درمانی

 

طبق گفته پزشکان و محققان سلول ‌های سرطانی نمی‌توانند از طریق شیر مادر به کودک منتقل شوند، بنابراین اگر در حال پرتو درمانی هستید، هنوز هم می‌توانید به نوزادتان شیر بدهید. فقط باید بدانید که پرتو دهی تولید شیر در سینه مبتلا را کاهش خواهد داد که در این مورد نیز لازم است پزشکتان اطلاعات لازم را در مورد شیردهی شما بداند.

 

 

 

سرطان سينه در دوران شيردهی مادر در حال شیر دادن

 

 

 

سابقه ابتلا به سرطان در گذشته

 

اگر شما در هر زمانی از گذشته نزدیک یا حتی دور سرطان داشته ‌اید، بهتر است از پزشک خود در مورد بی ‌خطر بودن شیردهی در صورت ابتلا به سرطان سینه سؤال کنید. برخی پزشکان توصیه می‌کنند که خانم ‌ها تا پنج سال بعد از درمان سرطان سینه باردار نشوند، ولی اگر خانمی زودتر از این مدت زمانی باردار شود، معمولا قادر به شیردهی به کمک دیگر پستان سالم خود هست و در برخی موارد اگر درمان مشکلی به وجود نیاورده باشد، مادر می‌تواند از هر دو پستان به کودکش شیر بدهد.

 

 

 

 

بروز توده در سینه در دوران شیردهی

 

 

شرایط دیگری به غیر از عوامل سرطان سينه در دوران شيردهی وجود دارند که می توانند دلیل بروز توده در سینه در دوران شیردهی باشند. از جمله:

 

 

احتقان سینه

 

 

در هفته های اول شیردهی، کاملا طبیعی است که سینه ها مملو از شیر شوند و احساس برجستگی و ناخوشایندی داشته باشند. این حالت با عنوان احتقان سینه شناخته می شود.

احتقان سینه در مراحل اولیه شیردهی کاملا طبیعی است، اما می تواند هر زمان که تخلیه سینه به طور کامل انجام نشود، ظاهر گردد. علائم با خالی شدن سینه برطرف می شوند. این شرایط هم چنین به مرور و زمانی که بدن مادر با تقاضای کودک برای شیر تنظیم می گردد، تسکین خواهد یافت.

 

 

انسداد مجاری

 

سلول های خاصی در سینه ها، شیر را تولید می کنند، قبل از این که در مجاری کوچک موجود در نوک سینه به گردش در آیند. اگر تخلیه شیر بسیار به ندرت اتفاق بیفتد و یا شیر غلیظ باشد، مجاری شیری مسدود می شوند که می تواند منجر به گیر افتان شیر در بافت سینه و تشکیل توده شود.

در بیشتر موارد، شیردهی مرتب، ماساژ سینه و یا کمپرس گرم می تواند به رفع انسداد مجاری کمک کند.

 

 

ماستیت

 

التهاب و یا عفونت سینه را ماستیت می نامند که عمدتا بعد از احتقان سینه و یا انسداد مجاری اتفاق می افتد.

اگر شیر در سینه باقی بماند، پروتئین های شیر می توانند انباشته شود و در نهایت، به بافت های اطراف ترشح کنند. علاوه بر توده، ماستیت می تواند منجر به بروز علائم زیر شود:

  • قرمزی سینه
  • تب
  • لرز
  • احساس ناخوشی

خانم مبتلا به ماستیت، باید به شیردهی ادامه دهند. شیردهی می تواند به تخلیه شیر از داخل بافت کمک کند که بهترین راه تسکین علائم می باشد.

 

 

 

 

سرطان سينه در دوران شيردهی تغذیه نوزاد با شیرمادر

 

 

 

 

آبسه

 

آبسه به ندرت مشاهده می شود، اما عارضه خطرناک عدم درمان ماستیت می باشد. آبسه، یکی از راه های مقابله بدن با عفونت، جهت پیشگیری از پخش شدن عفونت در سراسر بدن می باشد.

مرکز آبسه، حاوی چرک و باکتری است. زمانی که آبسه تشکیل می شود، بافت عفونی نمی تواند خارج شود. آبسه باید درمان شود که می تواند شامل تخلیه و یا مصرف آنتی بیوتیک باشد. هر فردی که فکر می کند به آبسه مبتلا شده است، باید با پزشک مشورت کند.

 

 

کیست ها

 

کیست های کوچک که با عنوان گالاکتوسل شناخته می شوند می توانند گاها در سینه تشکیل شوند. کیست ها حاوی شیر هستند و می توانند خود به خود برطرف شوند که به میزان شیر موجود در سینه ها بستگی دارد.

این توده های کوچک اغلب با درد همراه نیستند و بعد از پایان شیردهی، ناپدید می شوند.

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی نماد سرطان سینه زنان

 

 

 

دلایل تشخیص دیر هنگام سرطان سینه در دوران شیردهی

 

 

میانگین سن شروع سرطان سینه 35 سالگی است. بروز سرطان سینه در سنین زیر 30 سال کمتر است و بروز سرطان سینه در سنین 30 سالگی به تدریج در حال افزایش است، اما احتمال ابتلا به سرطان سینه با تومور ها در این گروه سنی کمتر است.

پزشکان و بیماران اغلب ناهنجاری سینه در دوران شیردهی را به تغییرات فیزیولوژیکی نسبت می دهند. توده های بدون درد اغلب به دلیل التهاب به اشتباه تشخیص داده می شوند.

در مراحل اولیه سرطان سينه در دوران شيردهی، ناپدید شدن توده ای و عود ممکن است بارها و بارها رخ دهد. در دوره خاص شیردهی، توده سرطان سینه به راحتی از پستان طبیعی تشخیص داده نمی شود.

به دلیل افزایش پارانشیم سینه و هیپرپلازی غدد، سینه ها از نظر فیزیولوژیکی بزرگ و متورم می شوند که تشخیص تومور در مراحل اولیه را دشوار می کند. برای اطلاعات بیشتر درباره راه های تشخیص سرطان سینه، از مقاله ماموگرافی چیست؟ در دانشنامه ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 

 

 

درمان سرطان سینه در دوران شیردهی

 

درمان های احتمالی سرطان سينه در دوران شيردهی عبارتند از:

 

 

جراحی

 

جراحی برای برداشت توده و یا غده سرطانی ضروری می باشد. در برخی موارد، جراحی می تواند شامل ماستکتومی (برداشت سینه) و یا دابل ماستکتومی (برداشت هر دو سینه) باشد. میزان جراحی مشخص می کند که فرد مبتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی می تواند به نوزاد خود شیر بدهد یا خیر.

 

 

 

سرطان سینه در دوران شیردهی لوگو جامعه مبتلا به سرطان سینه

 

 

 

شیمی درمانی

 

در شیمی درمانی، سلول های سرطان سينه در دوران شيردهی با مصرف دارو تخریب می شوند. خانم هایی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، باید شیردهی را قطع کنند.

 

 

رادیوتراپی

 

برخی خانم هایی که تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند، می توانند به شیر دادن ادامه دهند که البته به نوع درمان بستگی دارد. پزشک خطرات احتمالی را برای مادر توضیح می دهد تا خود فرد بتواند تصمیم بگیرد.

در صورت ابتلا به سرطان سينه در دوران شيردهی، می توانید برای ادامه و امکان شیردهی  قبل و در طول درمان با پزشک مشورت کنید.

 

 

 

سرطان سينه در دوران شيردهیشیر خوردن نوزاد از سینه مادر

دیدگاهی در مورد “سرطان سينه در دوران شيردهی

  1. ناهید گفت:

    آیا خوردن قرص های بیوتین در دوران شیردهی برای بچه ضرر دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *