مطالب علمی, پزشکی

مشکلات بارداری در سن بالا چیست؟

بارداری در سن بالا-بارداری بالای 40سالگی

 

 

 

 

بارداری در سن بالا، یعنی بارداری در سن بالای ۳۵ سالگی است. اگر چه اکثر خانم‌ ها می‌توانند بعد از ۳۵ سالگی یا حتی ۴۰ سالگی باردار شوند و فرزند سالمی به دنیا بیاورند، اما این مسئله به این معنی نیست که نباید به راه ‌های عاقلانه فکر کرد و با دقت بیشتری به‌ دنبال انجام انواع تست و روش ‌های غربالگری نبود. اقدامات زیادی وجود دارد که می‌توانید برای داشتن یک بارداری سالم برای خودتان و فرزندتان انجام دهید.

بر اساس تحقیقات نمی‌توان عوارض بارداری در سن بالا مانند زایمان زودرس، نقایص مادرزادی و چند قلو باردار شدن را نادیده گرفت. اگر سن شما بیش از ۳۵ سال است، حتما آزمایش‌ های غربالگری قبل از تولد را انجام دهید تا ببینید آیا کودک شما در معرض خطر نقص ‌های مادرزادی خاصی است یا خیر.

 

 

 

توانایی بارداری در سن بالا چقدر است؟

 

 

در حقیقت، بهترین سن جهت باردار شدن زمانی است که زوجین آمادگی لازم برای پدر و مادر شدن را در خود می بینند. از این ‌رو، سن مناسبی جهت بارداری مشخص نشده است، اما باید دانست که زنان در مراحل مختلف زندگی خود، قدرت باروری متفاوتی دارند و ممکن است با بالا رفتن سن، چالش‌ ها جدید و مشکلات جدیدی را جهت بارداری در سن بالا و فرزندآوری پیش روی خود ببینند.

همه زنان به شکل طبیعی در بدن خود حدود 1 تا 2 میلیون تخمک دارند. این تعداد تخمک ها با افزایش سن کمتر می شوند و قدرت باروری زن هم کاسته می شود. هنگامی که دختر به بلوغ می‌رسد (حدود ۱۰ تا ۱۴سالگی) و قاعدگی او آغاز می‌شود، تخمک گذاری شروع می شود. بالاترین احتمال باردار شدن و بیشترین قدرت باروری در زنان در سنین 20 تا 29 سالگی است. در این دوره خطرات بارداری از همیشه کمتر است.

قدرت باروری از سن 32 سالگی کاهش پیدا می کند و بارداری در سن بالا،یعنی 35 سال به بعد برای زنان خطرات بیشتری دارد. حتی بارداری در سن 38 سالگی به بالا با خطر سقط جنین و بیماری های ژنتیکی همراه است. در چنین وضعیتی پزشک از شما می‌خواهد که در دوران بارداری تحت نظر باشید و حتی شاید لازم باشد که آزمایش های بیشتری انجام دهید.

به غیر از این موارد، سن عامل تعیین کننده هنگام زایمان است. در خانم های بالای 35 سال، معمولا زایمان سزارین به دلیل بعضی از مسائل متداول است.

پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله  مهم ترین دلایل سقط جنین کدام است؟ از وبسایت ماماسلامت می باشد.

 

 

 

 

بارداری در سن بالا-مشاوره با پزشک

 

 

 

 

اقدامات مهم برای بارداری در سن بالا چیست؟

 

 

بیشتر زنان قادرند در سن ۳۵ سالگی به شکل طبیعی باردار شوند و نوزاد سالمی به دنیا بیاورند، اما این به معنای بی ‌تأثیر بودن سن در داشتن یک بارداری سالم نیست. بارداری در سن بالا و بعد از ۳۵ سالگی در ردیف بارداری‌ های پرخطر محسوب می‌شود و درصد زنانی که دچار نازایی، سقط جنین و نقص در کودک می‌شوند، در این سن‌ ها افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین، نیازمند مراقبت‌ های ویژ‌ه دوران بارداری و قبل از آن است. برای افزایش شانس داشتن یک بارداری در سن بالا، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.

 

 

 

 

۱. انجام مشاوره و معاینات پیش از بارداری

 

 

پس از تصمیم ‌گیری برای بارداری و قبل از اقدام، با مراجعه به یک پزشک زنان و زایمان، معاینات پیش از بارداری را انجام دهید. پزشک در مورد بارداری در این محدوده سنی با توجه به شرایط بالینی شما، مشاوره لازم را خواهد داد و با انجام آزمایش‌ های لازم، سلامت جسمی شما را بررسی می‌کند تا از این طریق شانس بارداری در سن بالا را برای  خود بالا ببرید.

خوب است از مقاله بهترین زمان مراجعه به پزشک در بارداری چه موقع است؟ از مجله اینترنتی ماماسلامت نیز بازدید نمایید.

 

 

 

 

۲. انجام زود هنگام و منظم معاینات دوران بارداری

 

 

هشت هفته اول بارداری برای رشد کودک آینده شما بسیار اهمیت دارد و انجام این معاینات به پزشک در مراقبت از سلامت او در هفته ‌های اول کمک می‌کند. این مراقبت ‌ها شامل غربالگری‌ ها، آزمایش ‌های منظم، آموزش ‌ها و معاینات فیزیکی دوره ‌ای است. سن بالا می‌تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری و پره ‌اکلامپسی را افزایش دهد.

از اقدامات مهم برای باداری در سن بالا،  انجام منظم و زود هنگام معاینات پزشکی است که کمک می‌کند مشکلاتی را که مادران بالای ۳۵ سال در معرض آن هستند سریع ‌تر تشخیص داده شده و برای رفع آن ها اقدام کند و باعث می شود که بارداری آسان و سالمی داشته باشید.

 

 

 

 

۳. انجام آزمایش‌ های تشخیصی برای اختلالات کروموزومی

 

 

پزشک شما ممکن است آزمایش ‌های تهاجمی تشخیصی را برای شما تجویز کند. این آزمایش‌ ها مخصوص بارداری در سن بالا است و برای تشخیص اختلالات کروموزومی در جنین استفاده می‌شود. از پزشکتان در مورد این آزمایش ‌ها بپرسید تا با اطلاع از خطرها و مزایای آن ها بتوانید در مورد انجامشان تصمیم‌ گیری کنید. پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر در این باره از مقاله آزمایش ژنتیک بارداری، لزوم انجام آزمایش های ژنتیکی قبل از تولد چیست؟ از سایت ماماسلامت بازدید نمایید.

 

 

 

 

۴. مصرف ویتامین ‌های دوران بارداری

 

 

مصرف مقادیر کافی فولیک اسید پیش از بارداری و طی سه ماهه اول بارداری از بروز نقص‌ های مادرزادی در مغز و نخاع کودک جلوگیری می‌کند. مصرف فولیک اسید در بارداری در سن‌ بالا اهمیت بیشتری دارد، زیرا خطر بروز نقص‌ های مادرزادی در این دسته از زنان بالاتر است.

از مقاله آیا امکان مصرف داروها در بارداری وجود دارد؟ در سایت ماماسلامت بازدید کنید.

 

 

 

 

بارداری در سن بالا-بارداری سالم

 

 

 

 

مشکلات و عوارض بارداری در سن بالا چیست؟

 

 

بارداری در سن بالا بیشتر خطر زایمان زودرس را برای خانم ها پیش می آورد. نوزادانی که به طور زودرس به دنیا می آیند مشکلات کوتاه مدت و بلند مدتی در سلامت خود دارند. ریسک به دنیا آوردن نوزاد مرده در بارداری های بالای 35 سال بالاست.

خانم هایی که در 30 سالگی باردار شده اند بیشتر از خانم های جوانی که در دهه 20 سالگی قرار دارند به سزارین نیاز دارند. همانند خیلی از جراحی ها، سزارین نیز عوارض خاص خود را دارد. خطراتی از جمله عفونت، آسیب به ارگان های مانند روده، مثانه و واکنش نسبت به داروی بیهوشی به کار رفته وجود دارد. این مشکلات در تعداد کمی از خانم ها اتفاق می افتد و معمولا به سادگی درمان می شود.

بارداری در سن بالا برای زنان با خطرات زیر همراه است:

  • پره اکلامپسی (احتمال مسمومیت در بارداری)
  • بارداری خارج رحمی
  • کم خونی در بارداری
  • فشار خون
  • دیابت بارداری
  • خونریزی بعد از زایمان
  • سقط جنین
  • ناهنجاری های ژنتیکی

بهتر است از مقاله علائم مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی چیست؟ از سایت ماماسلامت حتما بازدید نمایید.

بارداری در سن بالا، به غیر از ایجاد مشکلاتی برای مادر، برای جنین هم مشکلات زیادی ایجاد کند.

خطرات بارداری در سن بالا برای جنین عبارتند از:

 

  • نقص مادرزادی در جنین
  • زایمان نوزاد مرده
  • وزن کم جنین

 

 

 

بارداری در سن بالا-نگرانی های بارداری

 

 

 

 

روش‌ های کمک به بارداری در سن بالا کدام است؟

 

 

تا زمانی که هنوز تخمک آزاد می ‌کنید و یائسه نشده‌اید که معمولا در حدود ۵۱ سالگی اتفاق می‌افتد، این احتمال وجود دارد که به ‌شکل طبیعی باردار شوید. اما اگر بیشتر از ۳۵ سال دارید و بیش از ۶ ماه است تلاش می‌کنید باردار شوید و هنوز موفق نشده‌اید، ممکن است مشکلات باروری داشته باشید.

پزشک یا متخصص باروری می‌تواند به شما در تعیین علت باردار نشدن‌ تان کمک کند و روش‌ های مناسبی را برای کمک به بارداری در سن بالا به شما پیشنهاد کند.

امروزه پیشرفت ‌های زیادی در درمان ناباروری و مراقبت های دوران بارداری صورت گرفته است که می‌تواند بارداری در سن بالا را برای زنان ممکن کند. یائسگی فقط مانعی برای بارداری طبیعی است، اما داشتن یک کودک در رحم متفاوت از باردار شدن است.

تا زمانی که رحم شما سالم است و قادر است کودکی را پرورش دهد، احتمالش وجود دارد که با روش‌ های مختلف در اوایل ۵۰ سالگی بچه ‌دار شوید.

پزشکان مشکلات باروری در زنان را با داروهایی درمان می‌کنند که تولید تخمک را تحریک می‌کند یا از روش ‌های فناوری کمک ‌باروری (ART) استفاده می‌کنند. البته فراموش نکنید که این راه ‌حل‌ ها فقط برای باردار شدن هستند و نمی‌توانند مشکل کاهش قدرت باروری به‌دلیل افزایش سن را حل کنند.

مطالعه مقاله ناباروری چیست در وبسایت ماماسلامت را به شما پیشنهاد می کنیم.

بعضی از این روش‌ها به شرح زیر هستند:

 

 

 

 

لقاح آزمایشگاهی

 

 

در روش IVF یا لقاح مصنوعی، در موقعیت آزمایشگاهی سلول‌ های تخمک را با اسپرم بارور می‌کنند و سپس دوباره در رحم قرار می‌دهند تا رشد جنین به‌ شکل طبیعی ادامه یابد.

 

 

 

 

اهدای تخمک

 

 

در این روش به‌جای تخمک‌ های خود فرد، از تخمک‌ های سالم یک فرد اهدا کننده استفاده می‌کنند. این تخمک‌ های اهدایی در موقعیت آزمایشگاهی با اسپرم مرد بارور می‌شود و به رحم زن انتقال می‌یابد.

 

 

 

 

منجمد کردن تخمک ‌ها

 

 

اگر در سن باروری هستید اما آمادگی تشکیل خانواده یا بچه‌ دار شدن را ندارید ولی مطمئن هستید که می‌خواهید در آینده این کار را انجام دهید، در سال ‌هایی که در اوج باروری هستید از روش انجماد تخمک استفاده کنید.

در این روش ابتدا هورمون‌ های تحریک تولید تخمک را دریافت می‌کنید. سپس تخمک‌ ها بازیابی و منجمد می‌شوند. تخمک‌ ها تا سال ‌ها می‌توانند در حالت منجمد باقی بمانند.

هنگامی‌ که آمادگی پیدا کردید، تخمک ‌ها را از حالت انجماد بیرون می‌آورند و با اسپرم بارور می‌کنند. سپس آن را برای رشد جنین در رحم قرار می‌دهند.

نکته مهم: منجمد کردن تخمک تضمین نمی‌کند که پس از استفاده از آن حتما باردار خواهید شد. باردار شدن حتی با تخمک ‌های جوان‌ تر در سنین ۳۰ تا ۴۰سالگی دشوارتر است. فقط می‌توانید مطمئن باشید که هرگاه برای بچه ‌دار شدن آماده شدید، تخمک ‌های سالم خودتان در دسترس‌تان است.

 

 

 

 

قدرت باروری مرد

 

 

برخی افراد تصور می‌کنند فقط قدرت باروری زنان با افزایش سن کاهش می‌یابد. این در حالی است که مردان هم با افزایش سن قدرت باروری کمتری خواهند داشت. تنها تفاوت آن ها در این است که این فرایند در مردان کمی دیرتر اتفاق می‌افتد، یعنی از حدود ۴۰سالگی شروع می‌شود.

پس از ۴۰سالگی، حجم مایع منی و تعداد اسپرم ‌های مرد کاهش می‌یابد. همچنین احتمال نقص ژنتیکی در سلول‌ های اسپرم مردان مسن ‌تر بیشتر است. برای اطلاعات بیشتر از مقاله ناباروری در آقایان را می توان درمان کرد؟ از سایت ماماسلامت حتما بازدید کنید.

هرچه مرد مسن ‌تر باشد، زمان بیشتری طول می‌کشد تا بتواند همسرش را باردار کند. علاوه بر این، همسر وی بیشتر در معرض خطر سقط جنین قرار می‌گیرد و این موضوع ارتباطی به سن همسر ندارد. یعنی اگر زن در اوج جوانی هم باشد، به‌دلیل کهولت سن مرد، احتمال سقط جنین بالاتر می‌رود.

بارداری در سن بالا مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می کند. با  این همه به هیچ وجه نمی توان سن دقیقی برای بارداری در نظر گرفت. با این حال همه چیز به احساس شما و اینکه چه زمانی آمادگی کامل دارید بستگی دارد. بنابراین بهتر است اگر قصد باردار شدن دارید، مسئولیت‌ های جدید بر عهده نگیرید، برای خواب و استراحت خودتان وقت بیشتری بگذارید و در اولین فرصت برای بارداری تصمیم جدی بگیرید.

 

دیدگاهی در مورد “مشکلات بارداری در سن بالا چیست؟

  1. تارا گفت:

    مردان بالای 35 سال برای همسرشان مشکل باروری وجود دارد؟

    1. بله امکان سقط جنین وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *