تغذیه, مطالب علمی

عوارض مصرف غذاهای آماده در بارداری!

مصرف غذاهای آماده در بارداری خانم باردار در حال خوردن سیب زمینی سرخ کرده

عوارض مصرف غذاهای آماده در بارداری منجر به ابتلا به چاقی و اضافه وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد و … می‌شود. برای اینکه با عوارض مصرف غذاهای آماده در بارداری بیشتر آشنا شوید، گروه ماماسلامت به شما اطلاعات کامل تری ارائه خواهد داد.

 

ترکیب غذاهای آماده چیست؟

 

ترکیبات سوسیس و کالباس که شایع‌ترین نوع مصرف غذاهای آماده در بارداری هستند عبارت است از:

-نمک که به عنوان طعم دهنده، نگه دارنده (به علت خاصیت ضد باکتریای) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می‌کند. جذب کلسیم و پروتئین در بدن با مصرف زیاد این غذاها به علت نمک بالای آن‌ها کم شده و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شود. 

-ادویه جات مانند: فلفل، دانه خردل، پیاز، سیر، رازیانه و زنجبیل برای ایجاد طعم‌های مختلف در انواع سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

-شیر خشک، آرد، نشاسته، پروتئین سویا، خرده‌های نان، پودر سیب زمینی و برنج، روغن مایع، آب، شکر (دکستروز) و ویتامین ث.

-جگر و چربی گاو گوسفند و مرغ.

-پسته، قارچ و پنیر (در برخی موارد استفاده می‌شوند.) 

– نیترات‌ها و فسفات‌ها که این ترکیبات جهت حفظ رنگ و طعم سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

انواع غذاهای آماده عبارتند از:

همبرگر، انواع ساندویچ های سوسیس و کالباس، هات داگ، سیب زمینی سرخ شده، 

مرغ سوخاری، ناگت مرغ، انواع پیتزا و ….

 

مصرف غذاهای آماده در بارداری خانم باردار در حال خرید غذای آماده

 

عوارض مصرف غذاهای آماده در بارداری کدامند؟

 

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد:

تحقیقات نشان می‌دهد در زنانی که رژیم‌های حاوی قند و چربی بالا مصرف می‌کنند و از افزایش وزن قبل از بارداری رنج می‌برند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت افزایش می‌یابد. همچنین مصرف غذاهای آماده در بارداری و غذاهای فست فودی حاوی درصد بالایی سدیم و نمک بوده که مصرف بالای نمک در دوران بارداری باعث اختلال عملکرد قلب همراه است.

 

باعث ایجاد ناراحتی در زن باردار می‌شود:

بارداری خود به تنهایی یک شرایط خاص و گاهاً ناراحت کننده برای زن به حساب می‌آید و مصرف غذاهای آماده در بارداری تنها میزان ناراحتی او را افزایش می‌دهند. آن‌ها می‌توانند منجر به ایجاد باد فتق، بواسیر، نفخ و سوء هاضمه ‌شوند.

 

می‌تواند باعث کاهش انرژی در زنان باردار شود:

مصرف غذاهای آماده در بارداری حجم زیادی از کربوهیدرات به بدن منتقل می‌کند که باعث می‌شود سطح قند خون بالا رفته و تولید انسولین تحریک شود. وقتی این اتفاق می‌افتد فرد احساس انرژی زیاد می‌کند اما درست چند دقیقه بعد او احساس بی حالی کرده و دوست دارد بخوابد.

 

می‌تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب شود:

در دوران بارداری سلامت روانی یک زن نه تنها برای خودش بلکه برای سلامت نوزادش نیز اهمیت بسیاری دارد. هنگامی که مادر از نظر روانی در شرایط خوبی نباشد کودک او نیز مستقیماً تحت تاثیرش قرار می‌گیرد. مواد شیمیایی موجود در غذا با مسائل مربوط به سلامت روانی به شدت در ارتباط اند. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف غذاهای آماده در بارداری که حاوی درصد زیادی چربی و قند هستند، تاثیر بسیار زیادی بر افسردگی افراد دارد.

 

سلامت دندان را به خطر می‌اندازد:

در طول بارداری، جنین مواد مغذی مورد نیازش را از مادر دریافت می‌کند. این یعنی کلسیم و سایر مواد مغذی از غذایی که مادر مصرف می‌کند بدست می‌آید. وقتی شما مصرف غذاهای آماده در بارداری را افزایش می‌دهید دریافت کلسیم کاهش می‌یابد و نوزاد کلسیم مورد نیازش را از دندان و استخوانتان می‌گیرد که می‌تواند باعث خرابی دندان یا نازکی ناخن‌ها شود.

 

باعث افزایش وزن می‌شود:

مصرف غذاهای آماده در بارداری به صورت زیاد می‌تواند منجر به افزایش وزن بیش از حد شود که زن باردار و نوزادش را در معرض عوارض مختلفی از جمله پره اکلامپسی؛ تولد نوزاد بزرگ و زایمان زودرس قرار می‌دهد. ضمناً دیابت حاملگی، وقفه‌ی تنفسی، افزایش نقص در هنگام تولد، سقط جنین و مرگ و میر از مشکلا دیگر اضافه وزن در دوران بارداری هستند.

 

غذاهای فست فود فاقد ارزش غذایی هستند:

 بسیاری از غذاهای فست فود دارای قند، نمک، چربی و کلسترول زیادی هستند که مصرف غذاهای آماده در بارداری به خصوص مصرف چربی در این دوران باید به شدت کنترل شوند.

 

باعث ایجاد مشکلات گوارشی می‌شوند:

مصرف غذاهای آماده در بارداری به صورت بیش از اندازه ممکن است باعث ناراحتی معده شود و علاوه بر اینکه باعث ایجاد گاز، نفخ و سوءهاضمه می‌شوند، بسیاری از آن‌ها فاقد فیبر هستند که برای حرکات روده‌ای ضروری است.

 

باعث افزایش خطر دیابت می‌شود:

غذاهای فست فود اغلب قند و کالری بالایی دارند که منجر به دیابت بارداری می‌شوند که خود مشکلات زیادی را به همراه دارد.

مطالعه مقاله اضافه وزن در بارداری تا چه اندازه طبیعی و مجاز است؟ در وبلاگ ماماسلامت را نیز مورد بازدید خود قرار دهید.

 

مصرف غذاهای آماده در بارداری خانم حامله و پرهیز از غذاهای ناسالم

 

تغذیه خوب در دوران بارداری چگونه است؟

 

تغذیه خوب در دوران بارداری باعث می‌شود فرزند شما آنچه برای رشد و رسیدن به وزن سالم نیاز دارد، به دست بیاورد. با این کار، کالری‌ها و مواد مغذی مورد نیاز شما همزمان با رشد جفت جنین و افزایش میزان خون، تأمین می‌شود. و وقتی فرزندتان از راه برسد، تغذیه مناسب به حفظ سلامتی هر دوی شما کمک خواهد کرد. 

روی این موارد تمرکز کنید:

  • از غذاهای متنوع در هر 3 گروه مواد غذایی لذت ببرید یعنی سبزیجات و میوه‌ها، غذاهای تهیه شده با غلات کامل و پروتئین‌ها.
  • خوردن 3 وعده و 2 یا 3 میان وعده در روز
  • تهیه کامل غذا در منزل
  • نوشیدن مقدار زیاد آب، غذاها و نوشیدنی‌های فراوری شده و از قبل آماده شده که حاوی میزان زیادی چربی اشباع شده، قند و سدیم هستند.

 

غذاهایی که در طول دوران بارداری باید محدود یا ترک شوند!

 

کافئین

 مقدار خیلی کمی از آن شاید مشکل ساز نباشد ولی کافئین به میزان زیاد آن می‌تواند روی جنین تأثیر بگذارد، نوزادی را که از شیر مادر تغذیه کرده است بیتاب کند، خوابی که بسیار به آن نیاز دارید را کاهش بدهد و ادرار شما را زیاد کند.

 

پنیر

پنیرهای نرم یا نیمه نرم پاستوریزه نشده (پنیر فتا، بری، کامامبر،بلوچیز) ممکن است حاوی باکتری‌هایی باشد که در طول دوران بارداری بسیار خطرناک هستند یا آن‌ها را تا حداقل دمای °74 بپزید تا اینکه کاملا داغ شوند و بخار کنند یا صبر کنید و پس از تولد فرزندتان از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

 

محصولات گوشتی

گوشت‌هایی که آماده خوردن هستند مانند انواع کالباس، رست بیف، سینه بوقلمون فقط در باید در حالت داغ و بخار کرده مصرف شوند. از مصرف پاته و مواد گوشتی که روی نان پهن می‎ شوند اجتناب کنید. هات داگ‌ها را خوب بپزید و مراقب باشید مایع داخل بسته بندی روی خوراکی‌های دیگر نریزد.

 

ماهی

ماهی یک منبع عالی از چربی‌های امگا-3 است، اما بعضی از ماهی‌ها جیوه زیادی دارند. بهتر است در ماه بیش از 2 وعده (150 گرم) ماهی تن، کوسه، نیزه ماهی، چربگوش، اورنج رافی و شمشیرماهی مصرف نکنید.

مراقب غذاهای حاوی ماهی خام، مانند ساشیمی و سوشی باشید. این غذاها اگر با دقت آماده نشوند، می‌توانند مشکل زا باشند. بهترین راه این است که در طول دوران بارداری از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.

از مقاله ضرورت مصرف مولتی ویتامین در بارداری در وبسایت ماماسلامت نیز بازدید نمایید.

 

دمنوش‌ها

2 تا 3 فنجان دمنوش حاوی زنجبیل، پوست پرتقال تلخ یا پرتقال عادی، اکیناسه، نعناع فلفلی، برگ تمشک قرمز، گل محمدی یا رزماری در روز، امن محسوب می‌شود. فقط چای حاوی مواد موجود در این فهرست را بنوشید. 

 

جگر 

جگر منبع غنی ویتامین A است و مصرف مقدار زیادی از آن می‌تواند باعث بروز نقص‌هایی در زمان تولد شود. مصرف خودتان را به 75 گرم از محصولات حاوی جگر در هفته محدود کنید و از مکمل‌های حاوی روغن کبد ماهی، که در طول دوران بارداری ایمن نیستند، دوری کنید. 

 

سویا

توفو، نوشیدنی سویای غنی شده و بدون شیرینی وخوراکی‌های حاوی محصولات سویا ایمن هستند، اما مکمل‌های سویا در طول دوران بارداری امن محسوب نمی‌شوند.

 

جوانه‌ها

از مصرف جوانه یونجه و ماش خام اجتناب کنید، زیرا ممکن است حامل باکتری‌های خطرناک باشند.

 

جایگزین‌های شکر 

استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی مشکلی معمولا ایجاد نمی‌کنند، اما اجازه ندهید خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی جایگزین‌های شکر جای مواد طبیعی را بگیرند.

 

آب لوله کشی حاوی سرب

آب بهترین انتخاب شما برای رفع تشنگی و تأمین نیاز بدن است. هر روز صبح آب شیر را برای مدتی باز نگه دارید تا کاملا سرد شود. از آب سرد برای نوشیدن یا آشپزی استفاده کنید، چرا که آب گرم می‌تواند حاوی سرب بیشتری باشد.

 

غذاهای پاستوریزه نشده

از مصرف شیر، ماست، پنیر، عسل و آبمیوه‌های پاستوریزه نشده پرهیز کنید. این مواد ممکن است حاوی برخی باکتری‌های مضر باشند که می‌توانند باعث بیماری شما و فرزندتان شده و منجر به سقط جنین، زایمان زودرس یا مرده زایی شوند.

 

مصرف غذاهای آماده در بارداری مصرف غذاهای خام

 

امنیت غذایی در دوران بارداری

از خودتان و فرزندتان در برابر باکتری‌ها و انگل‌هایی که ممکن است در بعضی خوراکی‌ها وجود داشته باشند، حفاظت کنید:

  • پس از استفاده از توالت، قبل و بعد از آماده کردن غذا و بعد از دست زدن به گوشت خام، دست‌هایتان را بارصابون و آب گرم برای مدت حداقل 20 ثانیه بشویید.
  • سبزیجات و میوه‌های خام را زیر آب لوله کشی تمیز بشویید. برای پاک کردن آلودگی از برس استفاده کنید.
  • پخت کامل گوشت، ماهی، تخم مرغ، گوشت پرندگان و گوشت چرخ کرده به صورت کامل را انجام بدهید. برای بررسی دمای پخت از یک دماسنج آشپزی استفاده کنید.
  • پس از آماده سازی گوشت خام، تخته برش، بشقاب‌ها و چاقوها را در داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید یا با ترکیب 1 قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده در 1 لیترآب، آن را ضدعفونی کنید.
  • ابزار آشپزی و سطوح را تمیز نگه دارید و هر روزپارچه‌ها و حوله‌های آشپزخانه را تعویض کنید.
  • غذاهای گرم را C°60 یا بالاتر گرم و غذاهای سرد را پایین‌تر از این دما نگه دارید. اجازه ندهید غذا برای مدت بیش از 2 ساعت در دمای اتاق باقی بماند.
  • غذاهایی که به صورت سرد تهیه می‌شوند و باقیمانده‌های غذا را ظرف مدت 2 ساعت در ظروف در دار در داخل یخچال یا فریزر قرار بدهید.
  • در هنگام خرید مواد غذایی در بسته بندی شیشه ای، عایق بودن درب شیشه را بررسی کنید.

 

پیشنهاد می‌کنیم از مقاله آیا رفلاکس نوزاد خطرناک است؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ در وبلاگ ماماسلامت نیز بازدید نمایید.

 

مصرف غذاهای آماده در بارداری مصرف گوشت نپخته

 

امیدواریم مطالب گردآمده برای شما مفید بوده باشد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر کارشناسان ماماسلامت مشتاقانه در خدمت شما هستند.

 

خرید دستگاه ضدعفونی کننده کاپ قاعدگی از فروشگاه لوازم بهداشتی ماماسلامت را به شما پیشنهاد می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *