- فواید ورزش در دوران پریودی
- آیا عوارض استخر رفتن (شنا کردن) در زمان پریود بسیار مشکل ساز است؟
- آیا شنا کردن در پریودی باعث عفونت میشود؟
- آیا میتوان بدون استفاده از وسایل بهداشتی مخصوص پریود شنا کرد؟
- برای شنا کردن در دوران قاعدگی کدام لوازم بهداشتی مناسب است؟
- آیا شنا در قاعدگی باعث شدیدتر شدن گرفتگی عضلات میشود؟
- چطور میتوان پریود را تا زمان اتمام شنا به تعویق انداخت؟
- باورهای غلط شنا کردن در دوران قاعدگی
اگر میخواهید درباره امکان شنا کردن در دوران قاعدگی و عوارض استخر رفتن (شنا کردن) در زمان پریود آشنا شوید با گروه ماماسلامت همراه باشید. شنا یکی از آرامبخشترین و ملایمترین تمرینهایی است که میتوانید حتی در دوران قاعدگی انجام دهید. اگر جریان پریودی شما سبک باشد به دلیل فشار معکوس آب، خونریزی نمیکنید. برای محافظت بهتر میتوانید از تامپون یا کاپ پریودی استفاده کنید. بسیاری از پزشکان عقیده دارند، که خانمها وقتی در آب سرد قرار میگیرند، به دلیل بستن رگهای خونی برای مدتی، خونریزی کمتری خواهند داشت.
فواید ورزش در دوران پریودی
ورزش در قاعدگی بسیاری از علائم دردناک پریودی را تسکین میدهد. دردهایی چون نفخ، دردهای شکمی، نوسانات خلقی، ویار، حالت تهوع، تورم، تحریک پذیری و افسردگی نمونههایی از این دردها میباشد.
ورزش، علائم دوران قاعدگی را تسکین میبخشد، بر سلامت کلی بانوان تاثیر میگذارد و بسیاری از عوارض پیری را کاهش میدهد. مواردی چون ایست قلبی، آرتروز، دیابت، سکته مغزی و پوکی استخوان از این نوع عوارض هستند. همچنین ورزش در دوران قاعدگی باعث:
- افزایش قدرت بدنی
- تقویت روحیه
- از بین بردن دورههای دردناک
- باز شدن قاعدگی و تنظیم آن
- کاهش علائم پیش از قاعدگی
- افزایش اندورفین
یکی از ورزشهایی که به شما برای بهبود عوارض قاعدگی کمک میکند، ورزش شنا است. شاید خیلی از افراد فکر کنند عوارض استخر رفتن (شنا کردن) در زمان پریود بسیار زیاد است، اما در ادامه چگونگی شنا کردن در دوران قاعدگی را برایتان توضیح میدهیم.
آیا عوارض استخر رفتن (شنا کردن) در زمان پریود بسیار مشکل ساز است؟
پاسخ کوتاه این سوال خیر است. در واقع، اگر در زمان پریود از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنید خیلی بعید است که خون وارد آب شود، ولی اگر این اتفاق هم بیافتد استخرهای شنا دارای کلر هستند تا از انتقال و پخش بیماریهای حاصل از مایعات بدن انسان (مانند عرق یا ادرار) جلوگیری کنند.
آیا شنا کردن در پریودی باعث عفونت میشود؟
به طور کلی بعید است که به دلیل شنا کردن، به عفونت واژن مبتلا شوید. اگر بنا به عفونت باشد، عفونتهای پوستی و مشکلات معده ناشی از بلعیدن آب آلوده شایعتر است.
با این حال قوانین برخی استخرها به خانمها اجازه ورود در دوران پریود را نمیدهد. آنها دلیل این کار را سلامتی سایر افراد بیان میکنند. واقعیت این است که در استخرها مایعات دیگری مانند ادرار و عرق بدن هم وارد میشود که برای سلامتی خطرناک است، به همین دلیل از کلر برای جلوگیری از انتشار بیماری استفاده میکنند. بنابراین شما با شنا در دوران قاعدگی سلامت دیگران را به خطر نمیاندازید.
خود آب استخر به دلیل داشتن کلر، میتواند واژن و بخش تناسلی شما را تحریک کند و در معرض خطر ابتلا به عفونت یا واژینوز باکتریال (BV) قرار دهد. برای اینکه این ریسک را کاهش دهید، بهتر است بعد از شنا، دوش بگیرید تا کلر از بدنتان شسته شود. همچنین سعی کنید با مایوی مرطوب جایی ننشینید.
آیا میتوان بدون استفاده از وسایل بهداشتی مخصوص پریود شنا کرد؟
اگر قبلا در دوران پریودتان بدون استفاده از لوازم بهداشتی شنا کرده باشید، احتمالا متوجه شدهاید که تا وقتی در آب هستید، خونریزی به طور موقت قطع میشود. البته درباره این موضوع قوانین علمی وجود دارد.
چیزی که باعث جریان یافتن خون از رحم به دهانه رحم و از آنجا به بیرون میشود، نیروی گرانش زمین است. به همین دلیل است که وقتی در آب هستید، خون تقریبا جاری نمیشود. فشار آب سرعت جریان خون را کاهش میدهد، البته بهطور کامل آن را قطع نمیکند.
برای شنا کردن در دوران قاعدگی کدام لوازم بهداشتی مناسب است؟
قابل ذکر است برای این که خیالتان از بابت خونریزی در آب راحت باشد از برخی لوازم بهداشتی که در ادامه میآیند استفاده کنید:
تامپون
تامپون پس از ورود به بدن در رحم بالا میرود و خون رحم را جذب میکند. از طرفی به دلیل اینکه بقیه قسمتهای واژن در طول شنا بسته باقی میمانند خون امکان ورود به آب را نخواهد داشت. بهتر است موقع شنا کردن در دوران قاعدگی از تامپونهایی با جذب بالا خصوصا از انواعی که برای زنان ورزشکار تهیه شده استفاده شود. پس از شنا نیز، مهم است تامپون حتما تعویض شود زیرا آب استخر یا دریا را به خود جذب کرده و اشباع شده است.
کاپ قاعدگی
استفاده از کاپ پریودی در زمان شنا کردن در دوران قاعدگی میتواند عوارض شنا کردن در زمان پریود را کاهش دهد. کاپ تا 12 ساعت میتواند از خروج خون از رحم جلوگیری کند. کاپ باید به درستی در رحم جای گیرد تا سدی بین خون و آب ایجاد کند. افرادی که از دستگاههای داخل رحمی مانند آی یودی استفاده میکنند بهتر است برای استفاده از کاپ قاعدگی با پزشک مشورت کنند.
کاپ قاعدگی چیست؟
کاپ قاعدگی ضد حساسیت از محصولات بهداشتی دوران قاعدگی است. این محصول کوچک، قابل انعطاف و قیف مانند است و آن را از لاستیک یا سیلیکون تولید میکنند. فنجانهای قاعدگی معمولا چند بار مصرفاند، اما نوع یک بار مصرفشان نیز در بازار موجود است.
فنجان قاعدگی درون واژن قرار میگیرد و خون قاعدگی را در خود جمع میکند. کاپها، در مقایسه با دیگر محصولات بهداشتی قاعدگی، خون بیشتری را در خود جای میدهند و همین باعث شده است بسیاری از بانوان کاپ را جایگزین تامپون و نوار بهداشتی کنند. در واقع، نیازی نیست کاپ قاعدگی را زود به زود عوض کنید، بلکه بسته به میزان خونریزی قاعدگیتان، میتوانید حدودا ۶ تا ۱۲ ساعت یک بار، آن را خالی کنید یا این که اگر این کاپ یکبار مصرف است، تعویضش کند.
کاپ قاعدگی سنستیو لیوا
کاپ قاعدگی لیوا سایز متوسط
کاپ قاعدگی لیوا سایز کوچک
آیا شنا در قاعدگی باعث شدیدتر شدن گرفتگی عضلات میشود؟
اگر گرفتگیهای دوران قاعدگی دردناک باشد ممکن است تمایلی به شنا کردن نداشته باشید، در حالی که ورزش ممکن است به بهبود درد پریود شما کمک کند.
ورزش با شدت کم مثل شنا در حقیقت میتواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند، زیرا هنگام ورزش اندورفین ترشح میشود که به عنوان یک مسکن طبیعی عمل میکند. حرکت دادن بدن در آب و شنا کردن در دوران قاعدگی میتواند مفید باشد. تحقیقات نشان داده است که ورزش منظم حتی ممکن است در پیشگیری از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) موثر باشد. مطالعهای بر روی 70 خانم که در دوره قاعدگی خود گرفتگی و درد (دیسمنوره اولیه) را تجربه میکنند، نشان داده، کسانی که به طور منظم بیش از 4 بار در هفته ورزش میکنند، دردشان کمتر شده است.
ممکن است شنیده باشید که وقتی در آب هستید به دلیل فشار آب پریود شما متوقف میشود. در حالی که فشار آب شدت پریود را کم میکند، اما پریود همچنان ادامه خواهد داشت. به همین دلیل است که هنگام شنا کردن در دوران قاعدگی باید از تامپون یا کاپ پریود استفاده کنید.
آب آلوده استخر و عفونت قارچی زنان
عوامل دیگری در کنار استخرهای عمومی میتوانند سبب ابتلا به عفونت قارچی واژن در خانمها شوند. خانمها باید در انتخاب استخر تمیز وسواس بیشتری به خرج دهند. سفر رفتن از جمله دیگر عواملی است که میتواند زمینه ساز مشکلات عفونی واژن در خانمها شود. چرا که در سفر ممکن است از آبهای تصفیه نشده و آلوده برای شست و شو استفاده شود. آبهای آلوده مهمترین نقش در عفونت واژن را دارند. به همین دلیل توصیه میشود که هنگام سفر و استفاده از دستشوییهای بین راهی به اینکه آب تصفیه شده است یا نه دقت بیشتری نمایید.
علاوه بر آبهای آلوده، انگلها هم هستند که میتوانند سبب بروز عفونتها شوند. متاسفانه ابتلا به این انگل نشانههای بارزی ندارد بههمین دلیل کنترل و درمان آن معمولا ساده نیست. با این حال، شایعترین نشانههای ابتلا به این بیماری به صورت ترشحات زرد مایل به سبز، خارش و بروز پیدا میکند.
آیا عفونت قارچی استخر درمان دارد؟
عوارض عفونتهای قارچی مربوط به دستگاه تناسلی معمولا طولانی مدت نمیباشد، چرا که میتوان با رعایت اصول بهداشت عمومی و فردی و نکاتی که به سادگی قابل درمان هستند، این بیماری را به موقع درمان کرد. اما با توجه نکردن به این نکات، این بیماری میتواند عوارضی چون خارشهای طولانی مدت که سبب زخم دهانه رحم، لکه بینی و خونریزی در خانمها شود که همینها عوارض طولانی مدت را به همراه خواهند داشت.
مشکل اصلی این بیماری در برخی موارد بدون علامت است. متاسفانه برخی خانمها به عفونتهای دستگاه تناسلی مبتلا هستند اما نشانه ظاهری آشکاری در آنها وجود ندارد بنابراین بدون اینکه بدانند ناقل بیماری هستند.
آیا استخر رفتن در دوران قاعدگی ضرر دارد؟
شنا در دوران پریود نه تنها برای بدن ضرر ندارد بلکه مزایایی نیز دارد. انجام شنا و ورزشهای سبک میتواند باعث رفع گرفتگی ماهیچهها در این دوران شود. شنا و هر ورزش دیگری میتواند باعث آزاد شدن اندورفین در بدن شود. این ماده مسکنی طبیعی است و احساس شما را بهبود میبخشد. همچنین تحقیقات نشان دادهاند شنای منظم میتواند در جلوگیری از سندرم پیش از قاعدگی موثر باشد. همه اینها در مواردی است که دارای درد شدید، گرفتگی عضلات و انقباض غیر قابل تحملی در بدن نباشید. همچنین اگر دچار مشکلات زیر بودید از شنا در دوران پریود خودداری کنید:
پس از انجام جراحیهای خاص مانند کورتاژ برای سقط جنین، بازیابی تخمک، هیستروسکوپی و دیلاتاسیون.
اگر حدود دو هفته از زایمان یا سقط جنینتان گذشته است و خونریزی دارید.
چطور میتوان پریود را تا زمان اتمام شنا به تعویق انداخت؟
اگر قرصهای ضدبارداری هورمونی ترکیبی مصرف میکنید، باید بلافاصله بسته دوم را شروع کنید تا پریودتان به تعویق بیفتد یا اگر شروع شد، قطع شود؛ یعنی اگر قرصهای ۲۱روزه استفاده میکنید، نباید برای شروع بسته دوم ۷ روز صبر کنید یا اگر قرصهای ۲۸روزه میخورید، دیگر ۷ قرص دارونما (غیرفعال) را نخورید و بلافاصله بسته دوم را شروع کنید. پریودتان تا زمانی شروع نخواهد شد که بسته دوم به پایان برسد.
برخی از داروهای هورمونی ضدبارداری طوری طراحی شده اند که با مصرف آنها، هر سه ماه یک بار پریود خواهید شد.
اگر قرص مصرف نمیکنید و میخواهید پریودتان را به تأخیر بیندازید، پزشک میتواند برایتان قرص نورتیسترون (norethisterone) تجویز کند تا سه روز قبل از اینکه پریودتان شروع شود، آن را مصرف کنید. میتوانید این قرص را تا ۲۰ روز مصرف کنید و وقتی آن را تمام کردید، پریودتان باید شروع شود.
اگر شناگر حرفهای هستید اما تامپون و کاپ را دوست ندارید، با پزشکتان درباره به تعویق انداختن پریودتان مشورت کنید.
نوار بهداشتی برای شنا
از نوار بهداشتی در آب استفاده نکنید. ممکن است ترجیح بدهید در دوران پریود از نوار بهداشتی استفاده کنید، اما نوار بهداشتیها برای استفاده در آب مناسب نیستند. نوار بهداشتیها آب راجذب میکنند در نتیجه استفاده از آنها در آب، خاصیتشان را از بین برده و آب را نیز آلوده میکند.
علاوه بر این، چسب نوار بهداشتی همیشه به خوبی به پارچه لباس شنا نمیچسبد و یا آب، چسب نوار بهداشتی را از بین میبرد و در نتیجه ممکن است نوار بهداشتی از لباستان جدا شده و در آب بیوفتد.
مایو مخصوص پریود
لباس شنا یا لباس زیر شنا که مناسب دوران پریود هستند، قابل استفاده مجددند و به این صورت است که در آستر لباس شنا یا لباس زیر یک پد تعبیه شده تا خون را جذب کند. این پدها با بسیاری از لایههای نازک مواد ساخته شدند تا خون پریود را هنگام شنا به خوبی جذب کنند.
بسته به نوع انتخاب لباس و میزان خونریزی، این لباس شنا یا لباس زیر تا حدود یک تا دو تامپون خون را در خود نگه میدارد. حتما باید حداقل هر 12 ساعت یکبار لباس شنا یا لباس زیر پریود تعویض و یا تمیز بشود.
دستگاه ضد عفونی کننده کاپ قاعدگی
باورهای غلط شنا کردن در دوران قاعدگی
در دوران قاعدگی نمیتوان شنا کرد: پیش از این نیز گفتیم شنا کردن در دوران قاعدگی به هیچوجه غیر ممکن نیست و تنها با استفاده از وسایل بهداشتی همانند کاپ قاعدگی یا تامپون میتوان برای شنا کردن آماده شد.
خونریزی به طور کامل در آب قطع میشود: در قسمتهای بالاتر گفتیم تحقیقاتی انجام شده که به این موضوع اشاره دارد ولی همچنان ثابت نشده که خونریزی دوران قاعدگی تمام خانمها در هنگام شنا کردن قطع میشود. بنابراین نباید با این تصور و بدون وسایل بهداشتی وارد آب شد.
استفاده از پد بهداشتی در هنگام شنا روش خوبی است: این باور در واقع غلطترین تفکر است زیرا پدهای بهداشتی مایعات را به خود جذب میکنند و اگر از آنها در استخر استفاده کنید، بدونشک آلودگی را ۲ برابر خواهید کرد. بهتر است از وسایل مناسبی همانند کاپ قاعدگی یا تامپون استفاده کنید.
همه متوجه میشوند که شما در دوران قاعدگی هستید: این نیز از باورهای غلطی است که در میان مردم جا افتاده، تا زمانی که شما به کسی نگویید هیچکس متوجه دوران قاعدگی شما نمیشود. با استفاده از یک تامپون میتوانید دوران قاعدگی خود را از همه پنهان کنید.
شنا کردن خانمها در دوران قاعدگی استخر را آلوده میکند: مواد ضدعفونیکننده درون آب استخر و کلر به شفاف شدن آب کمک میکند و هرگونه آلودگی وارد شده به آب را رفع و خنثی میکند. با این وجود استفاده از تامپون یا دیسک قاعدگی بهترین روش برای جلوگیری از نفوذ خون به درون آب استخر خواهد بود.
امیدواریم مطالب گرد آمده برای شما مفید بوده باشد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر کارشناسان ما مشتاقانه پاسخگوی شما میباشند.