پزشکی, آرایش و زیبایی, مطالب علمی

تغییرات بدن مادر و زمان لازم برای بهبود پس از زایمان

بهبود پس از زایمان

بدن مادر پس از زایمان دچار تغییراتی می شود که برای بازگشت به حالت قبل از بارداری به زمان برای بهبود پس از زایمان نیاز دارد. ماما سلامت در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته است. لحظه‌ای که منتظرش بودید بالاخره رسید. پس از ماه‌ها پرورش کودک در حال رشد در شکم و ساعات طولانی زایمان، اکنون کودک شما بخشی از دنیای بیرون است. 

شما به تازگی یک کار فوق العاده زیبا و دشوار انجام داده‌اید. اکنون انتقال از بارداری به پس از زایمان فرا می‌رسد  و این احتمال وجود دارد که شما احساس خستگی، درد و کمی اضطراب کنید. اما دقیقاً پس از زایمان چه تغییراتی مورد انتظار هست؟ بدن و احساسات شما در روزها و هفته‌های بعد از زایمان تغییرات زیادی را تجربه خواهد کرد. در اینجا برخی از موارد کلیدی وجود دارد که باید بلافاصله پس از زایمان و در طول روند بهبود پس از زایمان انتظار داشته باشید.

 

بهبود پس از زایمان چقدر طول می‌کشد؟

 

تا پایان شش هفته، برش واژن، پرینه یا سزارین شما باید بهبود یابد و رحم شما باید به اندازه طبیعی خود بازگردد. در طول هفته‌های اول، تغییرات زیادی را تجربه خواهید کرد از سطوح جدید خستگی گرفته تا نوسانات هورمونی. و احتمالاً تا چند هفته پس از شش هفته اولیه بهبودی، تغییراتی را در بدن و احساسات خود مشاهده خواهید کرد.

 

بهبود پس از زایمان تغیرات بدن مادر در بارداری و پس از زایمان

 

تغییرات بدن مادر پس از زایمان

تغییرات هورمونی پس از زایمان

هورمون‌ها پیام رسان‌های شیمیایی بدن شما هستند که به بدن شما می‌گویند که چگونه کاری را انجام دهد و چه زمانی آن را انجام دهد. در طول بارداری، هورمون‌های شما برای کمک به حمایت از کودک در حال رشد و آماده سازی بدن شما برای زایمان تغییر می‌کند. پس از زایمان، هورمون‌های شما در ماموریت جدیدی هستند تا به شما کمک کنند تا بهبودی پیدا کنید، با کودک خود ارتباط برقرار کنید و در صورت تمایل به نوزاد خود شیر دهید.

اولین تغییرات هورمونی پس از زایمان که بدن شما دچار آن می شود عبارتند از:

  • سطح استروژن و پروژسترون هنگام زایمان و جفت کاهش می‌یابد.
  • اکسی توسین – معروف به هورمون پیوند – افزایش می یابد و به غریزه قوی والدینی که احساس می‌کنید، کمک می‌کند.
  • پرولاکتین برای سیگنال تولید شیر افزایش می‌یابد.

 

خونریزی و ترشحات واژن پس از زایمان

همان طور که رحم شما پوشش ضخیمی را که در دوران بارداری حفظ کرده بود می‌ریزد، مقداری خونریزی و ترشح واژینال را تجربه خواهید کرد که به نام لوچیا شناخته می‌شود. حتی اگر سزارین ( سزارین ) داشته باشید، خونریزی و ترشح خواهید داشت. لوچیا برای یک یا دو روز به رنگ قرمز روشن شروع می شود و سپس به تدریج به صورتی محو می شود و سپس قهوه ای روشن یا زرد روشن می شود. خونریزی و ترشح در چند روز اول پس از زایمان شدیدترین خواهد بود، اما با گذشت زمان سبک تر می شود. به طور معمول، لوچیا می تواند 4-6 هفته طول بکشد و ترشحات به طور مداوم کاهش می یابد.

 

ریزش موها

اگر در دوران بارداری موهای شما پرپشت‌تر شده، ممکن است اکنون دسته‌دسته بریزد. این مسئله برای برخی از تازه‌مادران در چند ماه اول پس از زایمان رخ می‌دهد و نباید نگرانش باشید. در دوران بارداری، سطح بالای هورمون استروژن ممکن است مرحلۀ رشد موی شما را طولانی‌تر کند که باعث می‌شود ریزش موها کمتر از حد معمول شود. بعد از زایمان، سطح استروژن در بدن پایین می‌آید و موها شروع به ریختن می‌کند که این ریزش شدید، معمولاً بعد از سه تا چهار ماه پس از زایمان متوقف خواهد شد.

با گذشت زمان بیشتر، معمولاً میزان رشد موهای جدید به حالت اولیۀ پیش از بارداری بازمی‌گردد. خبر خوب این است که اگر شما در دوران بارداری و در نتیجۀ افزایش هورمون آندروژن، از رشد بیش از حد مو در صورت و بدن رنج می‌بردید، به احتمال زیاد ظرف شش ماه پس از زایمان از شر بیشتر این موها راحت می‌شوید.

 

بهبود پس از زایمان-سزارین

 

کاهش وزن

مقدار قابل ‌توجهی از وزنتان را بلافاصله بعد از زایمان کم می‌کنید. با کسر ۳ تا ۳ کیلو و ۵۰۰ گرم که وزن نوزاد است، حدود نیم تا یک کیلوگرم وزن جفت و حدود یک کیلوگرم خون و مایع آمنیوتیک، مجموعاً نزدیک به ۵ کیلو و ۵۰۰ گرم از وزن مادر بلافاصله پس از زایمان کم می‌شود. وزن شما هم کم‌کم کاهش می‌یابد. تمام آب اضافی که سلول‌های بدن شما در طول بارداری جمع کرده بود، همراه با خون اضافی که در بدنتان هنگام بارداری داشته‌اید، از بدنتان دفع می‌شود.

بنابراین در روزها و هفته‌های پس از زایمان، بیش از تعداد معمول در هر روز ادرار خواهید کرد، همچنین ممکن است خیلی عرق کنید. بدن شما به احتمال زیاد حدود ۲ تا ۳ کیلوگرم آب از دست می‌دهد. کاهش وزن اضافۀ ناشی از محصولات بارداری و حجم خون نیز حداکثر تا دو هفته به پایان می‌رسد.

 

چقدر خونریزی پس از زایمان زیاد است؟

 

در اوایل، ممکن است به نظر برسد که خونریزی زیادی دارید، شبیه به یک دوره پریود بسیار سنگین. این کاملا طبیعی است، اما چند نشانه وجود دارد که باید مراقب آن‌ها بود. اگر بیش از دو ساعت یک پد در ساعت خیس می‌کنید، فوراً با پزشک یا ارائه‌دهنده مراقبت بهداشتی خود تماس بگیرید. همچنین، اگر بیش از چهار هفته به ترشحات خونی یا دفع لخته خون ادامه دادید، با پزشک خود تماس بگیرید.

افزایش خونریزی پس از شروع کاهش لوشیای(خونریزی از رحم بعد از زایمان که و شامل خون، باکتری‌ها و تکه‌هایی از بافت‌های داخل رحم است) شما می‌تواند نشانه این باشد که زیاد و غیر طبیعی است و به استراحت بیشتری نیاز دارید. مشاهده لخته‌های مداوم می‌تواند به این معنی باشد که رحم شما برای بازگشت به اندازه قبل از بارداری مشکل دارد. در هر صورت، همیشه بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.

 

چه زمانی می‌توانید انتظار اولین قاعدگی پس از زایمان خود را داشته باشید؟

 

چندین عامل می‌تواند بر اولین قاعدگی پس از زایمان تأثیر بگذارد. یکی از بزرگ‌ترین عوامل این است که آیا تصمیم گرفته‌اید کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنید؟ و آیا شیر مادر تنها منبع غذایی کودک شماست؟

به طور معمول، کسانی که شیر نمی‌دهند ممکن است عادت ماهانه‌شان زودتر از آن‌هایی که شیر می‌دهند، بین چهار هفته تا سه ماه پس از زایمان، بازگردد. برای کسانی که شیر می‌دهند، برخی ممکن است در همان بازه زمانی پریود شوند، اما بسیاری ممکن است تا زمانی که شروع به از شیر گرفتن یا قطع کامل شیردهی نکرده باشند، پریود نمی‌شوند.

 

بهبود پس از زایمان تصویر دغدغه های مادر پس از زایمان

 

دیگر تغییرات پس از زایمان

 

درد واژن و پرینه

هم واژن و هم پرینه شما (ناحیه بین واژن و راست روده) در اثر فشار زایمان بسیار حساس و دردناک خواهند شد. اگر زایمان طبیعی (واژینال) داشته‌اید، احتمالاً چند هفته طول می‌کشد تا بهبودی حاصل شود، به خصوص اگر پرینه شما پاره شود یا اپیزیوتومی (برش در ناحیه واژن) داشته باشید. اگر درد زایمان را تحمل کرده‌اید، اما در نهایت با سزارین زایمان کردید، احتمال اینکه همچنان درد داشته باشید بسیار زیاد است.

 

دردهای پس از زایمان (انقباضات)

انقباضات پس از تولد، که به آن دردهای پس از زایمان نیز می‌گویند، ممکن است گاهی ناراحت کننده باشند، اما چیزی شبیه آنچه ممکن است در طول زایمان تجربه کرده باشید، نیستند. در واقع، انقباضات بعد از تولد نشانه چیز خوبی است. انقباضات بعد از زایمان به کاهش خونریزی رحم کمک می‌کند و به کوچک شدن رحم شما به اندازه معمول قبل از تولد کمک می‌کند. در صورت شیردهی ممکن است بیشترین درد پس از زایمان را تجربه کنید. این به این دلیل است که شیردهی باعث می‌شود بدن شما اکسی توسین ترشح کند، هورمونی که باعث انقباضات رحمی می‌شود.

 

سینه‌های پف کرده

سینه‌های شما از ابتدای بارداری تغییر کرده است. و در حدود روز سوم یا چهارم پس از زایمان، متوجه تغییر بزرگ بعدی خواهید شد زیرا سینه‌های شما شروع به پر شدن از شیر می‌کند. سینه‌های شما ممکن است پف کرده و سفت، متورم و دردناک شود.

این سفتی و درد اولیه از بین می رود چه شیردهی را انتخاب کنید یا نه. اما اگر شیر دادن را انتخاب کنید، سینه‌های شما معمولاً قبل از شیر دادن یا جلسات پمپاژ احساس سنگینی و مملو بودن از شیر را دارد. و اگر جلسه بعدی شیردهی یا پمپاز با فاصله زیاد باشد، ممکن است احساس حساسیت و سنگینی بیشتری را تجربه کنید.

 

نوک سینه‌های زخمی یا ترک خورده

جریان خون در نوک سینه‌ها در طول بارداری افزایش می‌یابد، بنابراین احتمالاً برای چندین ماه متوجه حساسیت آن شده‌اید. اما چند روز اول پس از زایمان، جریان خون به اوج جدیدی می‌رسد و آن‌ها را به ویژه حساس می کند. و طبیعتاً، اگر شیردهی را انتخاب کنید، این نیز تأثیر خواهد داشت.

همان طور که کودک شما یاد می‌گیرد که چگونه به درستی به سینه شما بچسبد( با دهان سینه شما را بگیرد)، در ابتدا کمی درد را تجربه می‌کنید. اما هنگامی که کودک بتواند خوب سینه‌های شما را بگیرد، باید این درد از بین برود. کمی ناراحتی زمانی که کودک به ریتم می‌رسد طبیعی است، اما احساس درد مداوم در طول شیردهی طبیعی نیست. اگر متوجه شدید که مشکلات شیردهی دارید، یک مشاور شیردهی می‌تواند کمک بزرگی باشد و می‌توانید مستقیماً در بیمارستان از او درخواست کنید.

 

درد عضلات

شما به تازگی کاری بزرگتر از یک جلسه ورزش سنگین و تمام عیار را پشت سر گذاشته اید، بنابراین طبیعی است که بعد از تولد کمی درد عضلانی در بدن خود احساس کنید. بنابراین ممکن است عواقب کار سخت خود را برای چند روز احساس کنید. می‌توانید انتظار داشته باشید که در هر جایی که در حین زایمان تنش زیادی داشته اید، مانند بازوها، گردن یا فک، احساس درد کنید.

 

از مقاله علت بروز کمردرد بارداری چیست؟ در وبلاگ ماماسلامت بازدید نمایید.

 

بهبود پس از زایمان خستگی پس از زایمان

 

خستگی

خستگی یکی دیگر از علائم کاملا طبیعی پس از زایمان است.  بدن شما به تازگی چیزهای زیادی را پشت سر گذاشته است (و هنوز هم در حال گذراندن) است، بنابراین مهم است که به همان اندازه که نیاز دارید استراحت کنید. بسیاری از ارائه دهندگان مراقبت پزشکی توصیه می‌کنند هر زمان که کودک شما خواب است، شما هم بخوابید و استراحت کنید. در حال حاضر سلامتی شما و کودکتان مهم ترین چیز است. تغذیه سالم و هیدراته ماندن نیز به شما کمک می کند تا سطح انرژی خود را در طول زمان بازیابی و حفظ کنید.

 

تعریق شبانه

بسیاری از افراد به دلیل تغییر هورمون‌ها دچار تعریق شبانه پس از زایمان می‌شوند. اگرچه ممکن است ناراحت کننده باشند، اما جای نگرانی ندارند. فقط مطمئن شوید که به اندازه کافی آب می‌نوشید و سعی کنید خنک بمانید. تعریق شبانه باید در عرض چند هفته کاهش یابد.

 

درد زیر شکم روی و نزدیک محل برش (اگر سزارین شده بودید)

پس از سزارین، درد و حساسیت روی محل برش و نزدیکی آن احساس خواهید کرد، به خصوص در چند روز و چند هفته اول که بهبود می‌یابید.

 

جدول زمانی بهبود پس از زایمان سزارین

 

روند بهبودی پس از زایمان بعد از سزارین کمی طولانی‌تر از زایمان طبیعی است. احتمالاً یک روز بیشتر در بیمارستان خواهید ماند و محدودیت‌های خاصی برای خم شدن و بلند کردن بدنتان خواهید داشت. همچنین ممکن است برای شما یک تا دو هفته پس از زایمان داروی ضد درد تجویز شود. قبل از رفتن به خانه، دستورالعمل‌های دقیقی در مورد نحوه مراقبت از برش و بهبود بهبودی دریافت خواهید کرد. برش شما باید حدود شش هفته پس از زایمان بهبود یابد.

 

مراقبت از برش سزارین

هنگام مراقبت از برش خود، مهم است که تا حد ممکن ملایم باشید و در عین حال تمیز و خشک نگه دارید. این ممکن است به این معنی باشد:

  • برش خود را یک یا دو بار در روز با صابون ملایم تمیز کنید. یا در حمام روی آن آب و صابون بپاشید یا به آرامی از یک دستمال یا اسفنج حمام استفاده کنید.
  • آب اضافی را با یک حوله تمیز پاک کنید، سپس بقیه را در هوا خشک کنید.
  • استفاده از پانسمان گاز برای جذب زهکشی و محافظت از لباس‌ها و تعویض روزانه گاز یا در صورت خیس شدن آن.

بهبود پس از زایمان افسردگی بعد از زایمان

 

چگونه خلق و خو، نگرش و احساسات شما می‌تواند پس از زایمان تغییر کند!

 

داشتن یک نوزاد جدید می‌تواند طیف گسترده‌ای از احساسات را به همراه داشته باشد. البته، زیبا و هیجان انگیز خواهد بود، اما همچنین فشارهای جدیدی را بر شما، زمان و انرژی شما وارد می‌کند. در اینجا چند تغییر وجود دارد که می توانید انتظار داشته باشید. پس از تمام هیجانات و زیبایی های تولد، احساس ناگهانی غم و اندوه، اضطراب یا تحریک پذیری می تواند شگفت انگیز و گیج کننده باشد. اما این فقط عادی نیست، بلکه فوق العاده رایج است.

در واقع، حدود 80 درصد از مادران تازه وارد، طیفی از احساسات یا نوسانات خلقی را در اولین روزهای زندگی با نوزادشان تجربه می کنند. این همان چیزی است که به عنوان بیبی بلوز شناخته می شود . بیبی بلوز همچنین ممکن است باعث بی خوابی شما شود یا گاهی اوقات شما را خسته کند. اما معمولاً طی دو هفته خود به خود از بین می روند.

در این مدت، مهم است که به خصوص با خودتان مهربان باشید. صحبت کردن با شریک زندگی یا عزیزانتان در مورد احساستان می تواند کمک کننده باشد. احساس خود را به اشتراک بگذارید تا بتوانند از شما حمایت کنند و به شما کمک کنند تا از این دوره عبور کنید. اگر بیبی بلوز شما بیش از دو هفته طول بکشد یا علائم شما شدیدتر شود، با ارائه دهنده مراقبت پزشکی و بهداشتی خود تماس بگیرید. ممکن است افسردگی پس از زایمان را تجربه کنید.

 

چه مدت پس از زایمان می‌توان رابطه جنسی داشت؟

 

به طور معمول، اگر احساس راحتی می‌کنید و ارائه دهنده مراقبل پزشکی شما می‌گوید مشکلی ندارد، می‌توانید رابطه جنسی را حدود شش هفته پس از زایمان شروع کنید. به خاطر داشته باشید که تغییرات هورمونی می‌تواند باعث شود واژن شما خشک و حساس شود، به خصوص اگر در دوران شیردهی هستید. استفاده از روان کننده شخصی به کاهش ناراحتی کمک می‌کند.

همچنین ممکن است در دوره پس از زایمان باردار شوید، حتی اگر در دوران شیردهی هستید و هنوز متوجه قاعدگی خود نشده‌اید. تشخیص اینکه چه زمانی تخمک گذاری پس از زایمان برمی‌گردد، سخت است، بنابراین حتما از وسایل جلوگیری استفاده کنید. ویزیت پس از زایمان شما زمان بسیار خوبی برای بحث در مورد گزینه‌های کنترل بارداری است.

 

ممکن است پس از زایمان متوجه تغییراتی در روابط خود با شریک زندگی خود شوید.

احتمالاً شما و همسرتان می‌دانید که رابطه‌تان با آمدن نوزادتان تغییر می‌کند، اما ممکن است همچنان یک شوک باشد. این کاملا طبیعی است. اکنون زندگی هر دوشما متفاوت شده است، و باید کمی به آن عادت کنید. ارتباط آزاد و صادقانه بهترین ابزار شما خواهد بود زیرا هر دوی شما با زندگی جدید مشترک خود به عنوان والدین سازگار می‌شوید.

 

علاقه شما به رابطه جنسی ممکن است کاهش یابد

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بعد از زایمان احساس صمیمیت با همسرتان نداشته باشید. شما خسته هستید و زمان و انرژی زیادی را صرف این می‌کنید که یک پدر و مادر عالی باشید. ممکن است بدن شما هنوز در حال بهبود باشد یا هنوز تحت تاثیر تغییرات هورمونی در دوران بارداری باشید.

صحبت کردن در مورد آنچه که با شریک زندگی خود تجربه می‌کنید می‌تواند به او کمک کند تا احساسات شما را بهتر درک کند. همچنین، دانستن اینکه چه زمانی رابطه جنسی دوباره ایمن در نظر گرفته می‌شود، برای ایجاد انتظارات مناسب برای خود و شریک زندگی‌تان مهم است.

 

ما به شما مطالعه مقاله ترک پوستی در بارداری چگونه به وجود می‌آید؟ در دانشنامه ماماسلامت را نیز پیشنهاد می دهیم.

 

بهبود پس از زایمان-افسردگی پس از زایمان

 

آنچه در زمان بهبود پس از زایمان به آن نیاز دارید!

 

تیم مراقبت شما اطمینان حاصل می‌کند که آنچه را که برای شروع روند بهبودی پس از زایمان در طول اقامت در بیمارستان نیاز دارید، در اختیار دارید. (و حتی ممکن است شما را با چند چیز به خانه بفرستند.) اما چندین مورد ضروری پس از زایمان وجود دارد که باید برای هنگام بازگشت از بیمارستان در خانه داشته باشید.

داروهای تسکین درد : استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (ادویل) هر دو می‌توانند به تسکین درد و درد کمک کنند. ارائه دهنده مراقبت شما حتی ممکن است توصیه کند که بین دو دارو در چند روز اول بهبودی جایگزین شود. فقط مطمئن شوید که دستورالعمل‌های آن‌ها را دنبال می کنید و هر سوالی دارید از پزشک خود بپرسید. اگر سزارین شده‌اید، پزشک ممکن است یک داروی مسکن برای شما تجویز کند تا در هفته‌های اول پس از زایمان مصرف کنید.

شکم بند پس از زایمان: نوارهای شکم از فشرده سازی سبک برای کمک به کاهش برخی از دردها در حین بهبودی استفاده می‌کنند. نوارها دور شکم شما، از باسن تا دنده‌ها می‌پیچند. برخی از زنان متوجه می‌شوند که پوشیدن باند کمردرد پس از زایمان را کاهش می‌دهد، عضلات مرکزی کشیده شده در دوران بارداری را پشتیبانی می‌کند و در صورت انجام سزارین مقداری از فشار را از برش‌های جراحی بر می‌دارد. در صورت انجام سزارین ممکن است به شما یک نوار شکم پس از زایمان در بیمارستان داده شود.

پدهای ماکسی جاذب: تامپون‌ها تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته‌اند ممنوع خواهند بود، بنابراین برای خونریزی و ترشحاتی که تجربه می‌کنید به ماکسی پدهای راحت و در عین حال جاذب نیاز دارید.

لباس زیر 100٪ پنبه : پنبه قابلیت تنفس دارد و می‌تواند رطوبت را از بین ببرد. از آنجایی که برای چند هفته خونریزی دارید و در ابتدا شدیدتر است، لباس زیری را انتخاب کنید که اگر لکه‌دار شد، بتوانید و دلتان بیاید آن را دور بیندازید.

کیسه یخ: کمپرس یخ در اشکال مختلف راهی موثر برای تسکین درد و التهاب خواهد بود. کیسه یخ کلاسیک پیچیده شده در حوله همچنان معجزه می کند. کمپرس یخ همچنین می تواند ناراحتی ناشی از درد یا تورم سینه را کاهش دهد.

استفاده از بطری برای شستشوی واژن: هنگامی که واژن و پرینه شما بهبود می‌یابند، از یک بطری پلاستیکی فشاری شبیه به بطری سرم یا بطری اسپری پر از آب گرم برای بهبود و محافظت از هر گونه بخیه استفاده کنید. آب گرم تسکین دهنده است و به شما این امکان را می دهد که بعد از رفتن به حمام، ناحیه پرینه خود را به آرامی بشویید.

حمام سیتز: حمام سیتز (استحمام نشیمن ) نوعی از روش های آب درمانی است ، که زمانی است که در آب گرم و کم عمق می نشینید، می تواند هم برای تسکین سوزش و هم برای تمیز کردن پرینه شما استفاده شود. می توانید در وان حمام خود یک حمام سیتز بگیرید یا یک کیت با یک کاسه پلاستیکی که روی توالت شما قرار می گیرد بخرید.

پدهای فندق جادوگر: پدهای فندق جادوگر برای تسکین هموروئید پس از زایمان عالی هستند، اما می‌توانند به کاهش درد پرینه نیز کمک کنند.

اسپری هموروئید با لیدوکائین: لیدوکائین یک بی‌حس کننده موضعی است و به عنوان یک ماده در اسپری‌های خاص استفاده می‌شود. این اسپری‌ها می‌توانند سریع و خنک‌کننده درد و تحریک ناشی از هموروئید پس از زایمان را به شما تسکین دهند.

نرم کننده مدفوع: ممکن است در هفته‌های پس از زایمان دچار یبوست شوید. نرم‌کننده مدفوع می‌تواند راهی ملایم برای کمک به حرکت راحت همه چیز باشد و فشار کمتری بر ناحیه واژن و پرینه شما وارد کند، به‌خصوص اگر بخیه زده‌اید.

 

بهبود پس از زایمان لوازم مورد نیاز برای پس از زایمان

 

سوتین‌های پرستاری برای روز و شب: سوتین‌های پرستاری به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بدون تحریک نواحی حساس به شما آرامش و حمایت می‌دهند. آن ها همچنین دارای لبه‌هایی هستند که باز می‌شوند تا شیردهی کودک شما بدون نیاز به برداشتن سوتین راحت باشد. حتی اگر شیر نمی‌دهید، یک سینه‌بند راحت و راحت که تکیه‌گاه محکمی می‌دهد معجزه می‌کند. سوتین هایی بپوشید که سیم زیری ندارند.

کرم‌های لانولین و نوک پستان:این کرم‌های مخصوص درمان مناسبی برای نوک سینه‌های دردناک، خشک یا ترک‌خورده هستند. آن ها را می‌توان هر زمان که احساس ناراحتی کردید اعمال کرد. و بسیاری از کرم‌ها با مواد ایمن برای کودک ساخته می‌شوند، به طوری که لازم نیست قبل از شیر دادن آن ها را بشویید.

پدهای شیردهی: اگر شیر می‌دهید، نشت شیر ​​بین شیردهی معمول است. حتی اگر شیر نمی‌دهید، ممکن است در اوایل کمی آغوز یا شیر از سینه‌هایتان نشت کند. پدهای پرستاری به راحتی در داخل سینه بند شما قرار می‌گیرد تا نشتی‌ها را خیس کند و به جلوگیری از خیس شدن پیراهن کمک کند. بسته به ترجیح خود می‌توانید پدهای قابل استفاده مجدد یا یکبار مصرف تهیه کنید. هر دو باید در طول روز تغییر کنند.

پد گرمایشی: تا آنجایی که ابزار مراقبت از خود هستند، پد گرمایشی کلاسیک است. استراحت در برابر منبع گرمای ملایم و متمرکز می‌تواند به انواع دردها، از کمر گرفته تا سینه‌ها کمک کند.

کمک: شریک زندگی، خانواده و دوستان شما می‌توانند منابع خوبی برای شما در حین بهبودی باشند. شما کار مهمی برای انجام دادن دارید، پس آماده درخواست و پذیرش کمک در انجام کارهای خانه، غذا و هر چیز دیگری باشید.

در طول دوره بهبودی پس از زایمان، تغییرات فیزیکی و عاطفی زیادی را تجربه خواهید کرد و برخی ممکن است شما را شگفت زده کنند، مهم نیست چقدر آماده باشید. فقط بدانید که اگر سوالی دارید یا نیاز به کمک دارید، ما در کنار شما هستیم.

 

مطالعه مقاله اصول تغذیه در سه ماهه دوم بارداری در وبلاگ ماماسلامت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

در طول دوره بهبودی پس از زایمان، تغییرات فیزیکی و عاطفی زیادی را تجربه خواهید کرد و برخی ممکن است شما را شگفت زده کنند، مهم نیست چقدر آماده باشید. فقط بدانید که اگر سوالی دارید یا نیاز به کمک دارید، ما در کنار شما هستیم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *