روانشناسی, تغذیه

تغییر احساسات در دوران بارداری

تغییر احساسات در دوران بارداری

تغییر احساسات در دوران بارداری، درست از لحظه ای که متوجه می شوید باردار هستید، آغاز می شود. ماما سلامت در این راه همراه و همگام با شما خواهد بود.

  1. احساستان تغییر می کند: احساسی که نسبت به خود، کودک و آینده دارید.
  2. روابطتان تغییر می کند: رابطه ای که با شریک زندگی خود، دیگر فرزندانتان و حتی با پدرو مادر و دوستانتان دارید.

بارداری ذهن و بدن شما را در جریان یک جریان مداوم تغییرات قرار می دهد. در سطح پایه، بدن شما مقادیر غیرعادی هورمون تولید می کند. در زمان‌های خاصی، این می‌تواند باعث شود شما احساس خستگی، فراموشی یا بدخلقی کنید. علاوه بر این، طبیعی است که درگیر این باشید که چگونه بدن خود به سرعت در حال تغییر است، چگونه علائم را مدیریت کنید، چقدر زندگی شما متفاوت می شود، نگرانی در مورد خوب پیش رفتن بارداری، مسائل مالی و همگام شدن با زندگی روزمره.

معمولاً بسیاری از تغییراحساسات دوران بارداری در دوره های مختلف رخ می دهد

سه ماهه اول

خستگی شدید یا تهوع صبحگاهی می تواند زندگی روزمره شما را رنگ آمیزی کند. بدخلقی (مانند سندرم پیش از قاعدگی) طبیعی است. شادی و اضطراب در مورد بارداری جدید یا احساس ناراحتی در مورد بارداری ناخواسته نیز رایج است.

سه ماهه دوم

خستگی، تهوع صبحگاهی و بدخلقی معمولاً بهبود می یابند یا از بین می روند. ممکن است بیشتر از قبل احساس فراموشی و بی نظمی کنید. سنگین‌تر از حد معمول به نظر می‌رسید، سپس به نظر باردار به نظر می‌رسید و احساس می‌کنید کودک حرکت می‌کند، می‌تواند احساسات مختلفی را در شما ایجاد کند.

سه ماهه سوم

فراموشی ممکن است ادامه یابد. با نزدیک شدن به موعد مقرر، احساس نگرانی بیشتر در مورد زایمان و اینکه نوزاد جدید چگونه زندگی شما را تغییر خواهد داد، رایج است. همانطور که احساس خستگی در دوران بارداری و ناراحتی بیشتری می کنید، ممکن است بیش از گذشته تحریک پذیر باشید.

برای برخی از زنان، مشکلات جدی اضطراب یا افسردگی در دوران بارداری بهبود می یابد. برای دیگران اینطور نیست. اگر در زندگی روزمره هیچ لذتی نمی‌بینید یا از بی‌خوابی (بی‌خوابی)، غم، اشک، اضطراب، ناامیدی، احساس بی‌ارزشی و گناه، تحریک‌پذیری، تغییر اشتها یا تمرکز ضعیف رنج می‌برید، با متخصص سلامت خود صحبت کنید. بدون درمان، مشکلات سلامت روان می تواند مانع از بارداری سالم شود.

در ادامه ی پست قبلی کمی بیشتر در مورد نگرانی ها و همچنین تغییر احساسات در دوران بارداری و تغییر در روابط که در این دوران بوجود می آید صحبت می کنیم.

مشکلی که برای یک خانم باردار بسیار بزرگ به نظر میرسد، ممکن است کوچکترین نگرانی ای برای شما بوجود نیاورد. همچنین راهکاری که برای یک مادر باردار بسیار کاربردی است، ممکن است دردی از شما دوا نکند.

پس بهتر است از هر نکته ای که به نظر شما مفید و کاربردی است استفاده کنید.

تغییر احساسات

شاید فکر کنید در تمام دوران بارداری باید احساس خوشحالی کنید. ممکن است به نظر برسد همه ی اطرافیان فقط از شما انتظار دارند تا بغیر از به دنیا آمدن کودکتان و احساس شادی و هیجان، هیچ حس دیگری نداشته باشید. ولی این 9 ماه هیچ فرقی با ماه های دیگر زندگی شما ندارد و شما مانند ماه ها و روزهای دیگر تغییر خلق و خو  و بالا و پائین های زیادی را تجربه می کنید.

احساس خستگی و تغییرات هورمونی

ایجاد تغییرات هورمونی در دوران بارداری در بدن شما ممکن است باعث شود احساس خستگی، حالت تهوع، بیش از حد احساساتی شدن و حتی غمگینی کنید. ممکن است بدون هیچ دلیلی گریه کنید، زودتر از قبل از کوره در رفته و عصبانی شوید.

تمام موارد بالا طبیعی است، ولی تا زمانیکه این احساس افسردگی و ناراحتی همیشگی نباشد، در اینصورت بهتر است هر چه زودتر با پزشک خود در این مورد مشاوره بگیرید.

این احساس ناراحتی به هر دلیلی و حتی اگر به نظر شما خیلی کوچک و بی اهمیت باشد، حتماً باید با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید.

تغییر احساسات دوران بارداری-افسردگی

اضطراب های دوران بارداری

اگر اضطراب و نگرانی دارید، کاملاً طبیعی است. مخصوصاً اگر اولین فرزند خود را باردار هستید. در زیر به بعضی از این نگرانی های و اینکه ممکن است کاملاً بی دلیل باشند، با استناد به نتیجه تحقیقات دکترها اشاره می کنیم:

من سقط خواهم کرد

نتیجه ی اکثر بارداری ها، نوزادان کاملاً سالم هستند و تنها درصد پائینی (حدود 20%) سقط می شوند.

حالت تهوع صبحگاهی من افتضاح است! مواد غذایی به اندازه کافی به بچه ام نمی رسد

تغییر احساسات دوران بارداری-تهوع صبحگاهی

بچه ها تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از هر چیزی که شما می خورید دریافت می کنند.  بهتر است وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کم داشته باشید.

من با خوردن و نوشیدن مواد غذایی اشتباه به بچه ام آسیب می زنم

تغییر احساسات دوران بارداری-تغذیه

 

زنان امروز با وسواس زیاد برای انجام کار درست، فشار زیادی به خود وارد می کنند. اما عذاب کشیدن برای هر تصمیمی شما را دیوانه می کند و هیچ نیازی به آن نیست. پزشک شما باید در ویزیت های اول قبل از زایمان، نکات مهمی که باید رعایت کنید را مطرح کند، و شما هم می توانید راجع به نگرانی های اساسی خود از او سوال کنید. ولی فراموش نکنید، هیچکس نمی تواند از همه قوانین و دستورالعمل ها پیروی کند.

استرس من به بچه ام آسیب می زند

تغییرات هورمونی، احساس خستگی دائم و برنامه ریزی برای کودک، باعث می شود  هر از گاهی احساس کنید دیگر تحمل و طاقت ندارید. ولی نگرانی از آسیب دیدن کودک بخاطر استرس شما، هیچ فایده ای ندارد.

بیشتر تحقیقات نشان می دهند، استرس های معمول و متناوب (استرس هایی که بدن شما به مرور زمان به آنها عادت کرده است)  کمترین تاثیر را روی جنین دارند. مطالعات نشان می دهند که حتی اثرات استرس های حاد و شدید هم، به نحوه مدیریت این موقعیت بستگی دارند.

بطور کلی اگر از دسته انسان های پر استرس هستید، سعی کنید اهمیت هر چیز را برای خود یک درجه پائین بیاورید و راهی برای آرام کردن خود در پایان یک روز بد پیدا کنید. به عنوان مثال، می توانید نوشتن احساسات و نگرانی های خود را امتحان کنید، با همسر خود درد و دل کنید، و یا سعی کنید یک ساعت زودتر به رختخواب بروید.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *