آرایش و زیبایی, پزشکی, مطالب علمی

چرا استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان لازم و ضروری است؟

استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان کرم زدن کودک در کنار ساحل

فهرست مطالب:

  • استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان در هر سنی چه شرایطی دارد؟
  • ضد آفتاب بزرگسالان برای کودکان استفاده نشود!
  • بهترین کرم ضد آفتاب کودکان چیست؟
  • استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان با چه ویژگی‌هایی مجاز است؟
  • آیا استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان هنگام بازی در سایه هم نیاز است؟
  • 6 تاثیر فوق‌العاده استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان!

چرا استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان ضوررت دارد؟ در تابستان آفتاب با شدت بیشتری می‌تابد، به همین دلیل برای محافظت پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید، می‌بایست از کرم‌های ضدآفتاب مناسب استفاده کنیم.

 اما حقیقت این است که کودکان نیز به اندازه بزرگسالان به کرم ضدآفتاب نیاز دارند؛ چرا که پوست آن‌ها حساس‌تر بوده و به راحتی می‌توانند اشعه‌های مضر خورشید را جذب نمایند. در این مطلب گروه ماماسلامت قصد دارد شما را با ضرورت استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان آشنا نماید، با ما همراه باشید.

استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان در هر سنی چه شرایطی دارد؟

 استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان و نوزادان شرایط و نکات خاصی دارد. برای نوزادان کم‌تر از شش ماه به هیچ عنوان نباید از ضدآفتاب استفاده کنید. برای محافظت از پوست نوزادان در برابر اشعه‌های زیان‌بار خورشید باید تا حد امکان کودک در معرض اشعه خورشید قرار نگیرد و در صورت لزوم برای محافظت از پوست کودک از پوشش‌های فیزیکی مانند لباس مناسب، کلاه و چتر و … استفاده کنید.

پوست نوزادان هنوز به حد کافی تکامل پیدا نکرده و بالغ نشده و قرار گرفتن نوزادان در معرض ترکیبات شیمیایی ضدآفتاب‌‌ها، موجب بروز عوارض خطرناک در آن‌ها می‌شود.

برای کودکان بالاتر از ۶ ماه از یک ضدآفتاب با طیف گسترده با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید و هر دو ساعت که کودک در معرض آفتاب است آن را تجدید کنید. برای جلوگیری از تحریک پوست و چشم کودکان بهتر است از ضدآفتاب‌های مینرال حاوی زینک اکساید و تیتانیوم دی اکساید استفاده کنید که در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.

متخصصان اطفال توصیه می‌کند از ضدآفتاب دارای SPF حداقل 30، برای کودکان استفاده کنید. هرچه محصولی SPF بالاتری داشته ‌باشد (تا حد مشخصی)، محافظت بیشتری هم دارد. SPF 30 تا 97 درصد و SPF 50 تا 98 درصد از پرتوهای UVB را مهار می‌کند. در حقیقت به SPF بالاتر نیز نیازی نیست، زیرا حتی SPF100 هم نمی‌تواند کل پرتوهای فرابنفش را مسدود کند و نهایتاً 99 درصد آن‌ها را مهار می‌کند.

ضد آفتاب بزرگسالان برای کودکان استفاده نشود!

مهم‌ترین ترکیبات یک ضدآفتاب فیلتر‌های موجود در آن است که در ضد آفتاب کودکان برخی از این فیلتر‌ها نباید وجود داشته باشد. پوست کودکان نازک‌تر از پوست بزرگسالان است و جذب ترکیبات شیمیایی ضدآفتاب‌ها در پوست کودکان بیشتر است. از طرفی بدن کودکان نمی‌تواند به اندازه بزرگ سالان این ترکیبات را دفع کند.

 برخی فیلتر‌های ضدآفتاب‌ها مانند اکتینوکسات، اکتوکریلن و عطر‌ها می‌تواند حتی در بزرگسالان با پوست حساس، موجب بروز حساسیت شود. پس بهتر است برای سلامت بیشتر استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان فاقد این ترکیبات باشد تا احتمال بروز آلرژی کمتر باشد.

نکته: حتماً پیش از آن‌که از یک کرم ضدآفتاب جدید به تمام بدن کودک بزنید، روی بخش کوچکی از پوست دستش امتحان کنید و اگر پس از ۲۴ ساعت نشانه قرمزی و التهاب دیده نشد از آن استفاده کنید.

ضد آفتاب کودکان استفاده از کرم ضدآفتاب کودک

بهترین کرم ضد آفتاب کودکان چیست؟

در فرمولاسیون کرم‌های ضد آفتاب مواد گوناگونی برای مسدود یا منعکس‌کردن پرتوهای خورشیدی وجود دارد. برای بهره‌بردن از اثرات محافظتی ضد آفتاب، توصیه می‌شود هر قسمتی از بدن کودک‌تان را که در معرض تابش آفتاب قرار می‌گیرد حداقل 15 تا 20 دقیقه قبل از بیرون‌رفتن، با ضد آفتاب کودکان بپوشانید.

به طور کلی، کرم‌های ضد آفتاب در دو نوع شیمیایی و فیزیکی تولید می‌شوند. البته برخی از ضد آفتاب‌ها نیز هر دو نوع فیلتر فیزیکی و شیمیایی را دارند.

ضد آفتاب شیمیایی

ضد آفتاب‌های شیمیایی جذب لایه بالایی پوست می‌شوند. این نوع از ضد آفتاب‌ها از طریق واکنش با پوست، پرتوهای فرابنفش را جذب کرده و پیش از آنکه به پوست آسیب برسانند، آن‌ها را به انرژی تبدیل می‌کنند.

ضد آفتاب‌های شیمیایی به ضخامت ضد آفتاب‌های فیزیکی نیستند، بنابراین اغلب در ضد آفتاب‌هایی که مخصوص صورت ساخته شده‌اند و همچنین در بطری‌های اسپری یافت می‌شوند. چون ضد آفتاب‌های شیمیایی به جذب پوستی نیاز دارند، باید حداقل 20 تا 30 دقیقه قبل از بیرون‌رفتن از منزل استفاده شوند.

ضد آفتاب فیزیکی

این ضد آفتاب‌ها که گاهی اوقات ضد آفتاب‌های مینرال یا معدنی نیز نامیده می‌شوند، شامل دو ماده اکسید روی (زینک اکساید) و دی‌اکسید تیتانیوم هستند. این ترکیبات روی پوست قرار می‌گیرند و پرتوهای خورشید را منحرف یا منعکس می‌کنند.

این نوع از ضد آفتاب‌ها مانند سپر عمل کرده و هر دو ترکیب به کار رفته در فرمولاسیون آن‌ها از پوست در برابر پرتوهای UVA و UVB به‌خوبی محافظت می‌کنند. به علت ضخامت بیشتر و عدم جذب پوستی، ضد آفتاب‌های فیزیکی برخی از برندها ممکن است یک لایه سفیدرنگ روی پوست باقی بگذارند، اما این مشکل در برخی دیگر از برندها برطرف شده است.

متخصصان اطفال و متخصصان پوست، استفاده از ضد آفتاب‌های مینرال (فرمولاسیون‌هایی که حاوی دی‌اکسید تیتانیوم یا اکسید روی هستند) را برای کودکان و افرادی که پوست خشک یا اگزما دارند، توصیه می‌کنند. این نوع از کرم‌های ضد آفتاب جذب پوستی ندارند، بنابراین احتمال ایجاد واکنش در پوست‌های حساس کمتر می‌شود.

متخصصان همچنین درباره کرم‌های ضد آفتاب که به صورت اسپری هستند و ممکن است استنشاق شوند، هشدار داده و اعلام کرده‌اند کودکان به هیچ‌وجه نباید از این نوع ضدآفتاب‌ها استفاده کنند.

ضد آفتاب کودکان استفاده از کرم ضدآفتاب کودک

استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان با چه ویژگی‌هایی مجاز است؟

1) اولین و مهم‌ترین مورد، فیزیکی بودن ضد آفتاب کودکان است. ضدآفتاب‌های فیزیکی بر خلاف ضدآفتاب‌های شیمیایی، جذب پوست و وارد بدن نمی‌شوند. این نوع ضدآفتاب تنها روی سطح پوست باقی مانده و همانند آیینه اشعه‌های خورشید را منعکس می‌سازد.

علاوه بر این ترکیبات تشکیل دهنده ضدآفتاب‌های فیزیکی کاملا غیرحساسیت زا بوده و ایمنی آن‌ها به تایید رسیده است. چنین ضدآفتابی به هیچ عنوان پوست نوزاد و کودک شما را تحریک یا آزرده نمی‌کند و ضرر احتمالی به همراه ندارد.

توجه: ضدآفتاب در دوران حاملگی نیز باید از نوع فیزیکی باشد.

2) هنگام استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان باید به مقاوم  بودن در برابر آب و تعریق باشد. از آنجا که کودکان علاقه زیادی به آب بازی در محیط بیرون از خانه دارند، رعایت این مورد بسیار مهم است.

3) کرم ضد آفتاب کودکان باید طیف اثر گسترده‌ای داشته باشد. یعنی از پوست در برابر هر دو نوع اشعه UV (UVA و UVB) محافظت کند. البته لازم نیست نگران این مورد باشید زیرا فیلترهای حفاظتی در ضدآفتاب‌های فیزیکی یعنی زینک اکساید و تیتانیوم دی اکساید، طیف اثر گسترده‌ای دارند.

4) تا حد امکان از اسپری ضدآفتاب استفاده نکنید، زیرا اسپری نمی‌تواند پوست را کاملا پوشش دهد و از آن به درستی محافظت کند. علاوه بر این امکان استنشاق اسپری نیز وجود دارد که چندان توصیه نمی‌شود.

5)استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان دارای مواد معدنی باشد. برای پوست حساس کودکان باید ضدآفتابی در نظر گرفته شود که دارای زینک اکساید یا دی اکسید تیتانیوم باشد. کرم ضدآفتاب را برای دست و صورت و نواحی برجسته در معرض آفتاب سوختگی مانند روی شانه‌ها، پشت گردن و گوش‌ها استفاده کنید و از مصرف آن در اطراف چشم خودداری نمایید.

ضدآفتاب‌های دارای مواد معدنی باعث جلوگیری از تاثیر اشعه فرا بنفش خورشید بر روی پوست می‌شود.

6)موادی که نباید در ضد آفتاب کودکان باشد. در کرم‌های ضدآفتاب بزرگسالان از مواد شیمیایی مانند اکتوسیلن، اکسی بنزن، آوو بنزون و … استفاده می‌شود؛ که طبق تحقیقات این مواد شیمیایی به درون پوست نفوذ کرده و جذب خون می‌شود و در نتیجه موجب اختلالات هورمونی خواهد شد. پوست کودکان و نوزادان بسیار حساس است و به سرعت مواد را به خود جذب می‌کند به همین خاطر وجود مواد شیمیایی در کرم‌ ضدآفتاب خطرناک است و استفاده از آن برای کودکان مضر است.

استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان

 موارد دیگری که باید رعایت کنید:

  • اهمیتی ندارد که هوا بارانی یا برفی است. تا زمانی که خورشید در آسمان قرار دارد و کودک شما در محیط بیرون از خانه است، باید در برابر اشعه‌های فرابنفش محافظت شود.
  • به خاطر داشته باشید که ۸۰% پرتوهای خورشید از ابرها و مه عبور می‌کنند و برف نیز ۸۰% این اشعه‌ها را بازتاب می‎دهد.
  • اشتباهی که اکثر والدین مرتکب می‌شوند، عدم استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان به اندازه کافی است. متاسفانه نمی‌توان مقدار مشخصی ضدآفتاب برای کودک در حال رشد تعیین کرد. اما به طور کلی مقدار ضدآفتاب باید به اندازه‌ای باشد که تمامی سطوح بدن که در معرض آفتاب قرار دارند را کاملا پوشش دهد.
  • ضد آفتاب کودکان را هر دو تا سه ساعت یک بار تمدید کنید. در صورت شنا کردن این فاصله زمانی را کاهش دهید.
  • لب‌های کودک شما نیز در معرض آفتاب سوختگی قرار دارند. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید از یک بالم لب SPF دار استفاده کنید.
  • از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر که آفتاب در شدیدترین حالت ممکن قرار دارد، کودک خود را از منزل خارج نکنید.
  • برای کودک خود عینک آفتابی و کلاه لبه دار تهیه کنید تا از پرتوهای خورشید بیشتر در امان باشد. در صورت امکان لباس کامل به او بپوشانید. حتی می‌توانید از لباس‌هایی استفاده کنید که فاکتور حفاظتی در برابر آفتاب (UPF) داشته باشند.

آیا استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان هنگام بازی در سایه هم نیاز است؟

اشعه خورشید حتی در روزهای ابری هم به سطح زمین می‌رسد و می‌تواند باعث آسیب رساندن به پوست کودکان شود‌. یکی از باورهای اشتباهاتی که در مورد کرم ضدآفتاب وجود دارد، همین عدم استفاده در روزهای ابری است.

به‌صورت علمی ثابت شده که اشعه خورشید همواره در طول روز وجود دارد و هنگام بیرون رفتن از خانه باید برای خود و کودکمان از کرم ضدآفتاب استفاده کنیم.

علاوه‌ بر این‌ها کودکان به بازیگوشی معروف هستند؛ کافیست تنها چند لحظه چشم از آن‌ها بردارید تا از سایه خارج شوند و زیر نور مستقیم خورشید به بازی‌های محبوب خود بپردازند. ریسک نکنید؛ به محض اینکه کودک قرار است بیرون از خانه برود، کرم ضدآفتاب را روی صورت، دست و تمام قسمت‌هایی از بدن که بدون محافظت هستند، بمالید‌.

چه مقدار زمان لازم است تا ضد آفتاب کودکان جذب پوست آن‌ها شود؟

قبل از این‌که فرزند شما از خانه خارج شود، کرم ضد آفتاب کودکان باید روی پوست مالیده شود. اما ضدآفتاب‌های کودکان و بزرگسالان باید مدتی روی پوست قرار بگیرند تا به‌خوبی جذب آن شده و بتوانند در مقابل اشعه خورشید از پوست بدن محافظت کنند.

با این‌که ممکن است مدت زمان جذب کرم ضدآفتاب شرکت‌های مختلف باهم تفاوت داشته باشند، اما به‌طور میانگین حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا کرم ضدآفتاب به‌طور کامل جذب پوست شود. این زمان برای جذب ضدآفتاب به پوست کودکان و بزرگسالان یکسان است.

ضد آفتاب کودکان اسپری ضدآفتاب برای کودکان

6 تاثیر فوق‌العاده استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان!

قرار گرفتن مداوم در معرض آفتاب، خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش ‌می‌دهد. ملانوم، کارسینوم سلول بازال و سرطان سلول سنگفرشی همراه با ملانوم باعث مرگ و میر بالاتر ‌می‌شود، در حالی که سرطان‌های پوستی غیر ملانومی شایع‌تر بوده و با آسیب‌های پوستی بیشتری همراه است.

مطالعات بالینی مختلف نشان داده است که استفاده منظم از ضدآفتاب ‌می‌تواند باعث کاهش سرطان پوست، به ویژه ملانوم و کارسینوم سلول سنگفرشی شود. شواهدی در مورد نقش محافظتی ضدآفتاب‌ها در برابر آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید نیز اثبات شده است.

به همین علت است که پزشکان توصیه می‌کنند مصرف کرم‌های ضدآفتاب علاوه ‌بر والدین و افراد بزرگسال، در کودکان و نوجوانان هم به یک عادت تبدیل شود. حال بیایید نگاهی دقیق‌تر به فواید استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان بیاندازیم.

کاهش ریسک سرطان پوست با استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان

کرم ضد آفتاب از پوست شما محافظت می‌کند و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. استفاده از SPF همراه با سایر عوامل دیگر محافظتی در برابر آفتاب، مانند پوشیدن لباس‌های تیره و عینک آفتابی، اثرات مضر قرار گرفتن در معرض نور خورشید را کاهش می‌دهد.

موسسه تحقیقات سرطان پوست ادعا می‌کند که استفاده از کرم ضد آفتاب با فاکتور SPF 15، شانس ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی را تا 40 درصد و خطر ملانوما (کشنده ترین سرطان پوست) را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.

جلوگیری از آفتاب‌سوختگی

آیا می‌دانستید که نور خورشید از دو نوع اشعه مضر UVA و UVB تشکیل شده است؟ پرتوهای UVA عمدتاً با آسیب‌های طولانی‌مدت پوست، مانند ایجاد چین و چروک مرتبط هستند. از طرفی قرار گرفتن طولانی مدت در برابر تشعشعات خورشید با بروز برخی از سرطان‌های پوست مرتبط هستند. با این‌ حال، اشعه UVB دلیل عمده آفتاب‌سوختگی است.

آفتاب سوختگی نه‌ تنها دردناک است، بلکه ارتباط مستقیمی با کشنده‌ترین انواع سرطان دارد. وقتی پوست اشعه ماوراء بنفش نور خورشید را جذب می‌کند، می‌تواند به مواد ژنتیکی در سلول‌های پوست آسیب برساند. خوشبختانه کرم ضد آفتاب با جذب، انعکاس یا پخش نور خورشید از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند.

جلوگیری از التهاب و قرمزی پوست

قرار گرفتن بیش از حد در آفتاب باعث آفتاب سوختگی، قرمزی شدید و التهاب پوست می‌شود. اشعه ماوراء بنفش خورشید به پوست آسیب می‌رساند و چون برای ترمیم آسیب‌های وارده بدن باید خون بیشتری را به ناحیه آسیب دیده هدایت کند، پوست قرمز می‌شود. یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از التهاب و قرمزی پوست، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب است.

 

آیا رفلاکس نوزاد خطرناک است؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

پیشگیری از چین و چروک زودرس پوست در بزرگسالی

وقتی صحبت از ایجاد چین و چروک و خطوط ریز می‌شود، یکی از موثرترین فرمول‌های پیشگیری‌کننده، کرم‌های ضدآفتاب است. اگر از کودکی فرزند خود را به استفاده از کرم ضدآفتاب عادت دهیم، در بزرگسالی از پوست سالم و شادابی برخوردار خواهد بود.

در بزرگسالی نیز قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه‌های UVA پوست را پیر می‌کند و منجر به از بین رفتن کلاژن و خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود. در واقع، تقریباً 90 درصد از علائم قابل مشاهده پیری، ناشی از آسیب خورشید است.

عدم لکه‌دار شدن پوست

هیپرپیگمانتاسیون به تغییر رنگ یا تیره شدن قسمت‌هایی از پوست اشاره دارد. این می‌تواند ارثی باشد، اما دلیل دیگر آن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. لکه‌های تیره ممکن است روی صورت، دست‌ها و سایر قسمت‌های بدن که به طور منظم در معرض نور خورشید هستند، ظاهر شوند. استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان از ایجاد لک‌های پوستی و کک و مک  در سنین نوجوانی و جوانی پیشگیری می‌کند.

توقف آسیب به DNA

مطالعات علمی نشان داده‌اند که نور خورشید باعث آسیب DNA در طولانی مدت می‌شود. مطالعات بیان می‌کنند: بسیاری از اثرات مضر بر سلامت انسان که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ناشی می‌شود، با زنجیره‌ای از رویدادها مرتبط است که با تشکیل آسیب DNA آغاز می‌شود.

کرم ضد آفتاب کودکان کودک در کنار دریا

همانطور که گفته شد استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان به اندازه بزرگسالان و حتی بیشتر لازم و ضروری است. استفاده از کرم ضدآفتاب کودکان با SPF مناسب و ترکیبات بی ضرر از لزوم انتخاب این کرم‌هاست.

امید است مطالب فوق برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر کارشناسان ماماسلامت برای پاسخگویی به شما آماده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *