پزشکی, تغذیه, مطالب علمی, ورزش

آسم در بارداری! چگونه آسم در بارداری را کنترل کنیم؟

آسم در بارداری تصویر خانم باردار در طبیعت در حال استفاده از اسپری تنفسی

آسم در بارداری یکی از مشکلاتی است که برای برخی مادران ممکن است پیش بیاید. مبتلا به آسم بودن به معنای داشتن زایمان سخت و پیچیده نیست و مادران می‌‌توانند با دانستن برخی نکات و رعایت آن‌ها از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنند. گروه ماماسلامت درباره این مشکل و راه‌های مواجه با آن به شما راهنمایی لازم را ارائه خواهد داد. پس با ما همراه باشید.

 

آسم چیست؟

 

آسم نوعی بیماری مزمن تنفسی است که در آن راه‌های هوایی به برخی عوامل محیطی حساس می‌شوند و در نتیجه تنگی و مشکل در تنفس، تورم ایجاد می‌کنند. افراد مبتلا به آسم ممکن است با مشکلات تنفسی دچار مشکل در تنفس شوند که به آن‌ها حمله آسم گفته می‌شود. در این حملات، بدن برای مدت معینی در معرض اکسیژن ناکافی قرار می‌گیرد.

 

آسم در بارداری چگونه است؟

 

آسم یکی از شایع‌ترین مشکلات در دوران بارداری است، این بیماری اغلب در بین مادرانی می‌افتد که قبل از بارداری به آسم مبتلا نشده باشند و آن را در دوران بارداری تجربه کرده باشند. داشتن آسم در بارداری به معنای داشتن زایمان سخت و پیچیده نیست و مادران می‌توانند با دانستن برخی نکات و رعایت آن‌ها از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنند و همچنین می‌توانند با انجام آزمایشات بارداری  سلامت جنین خود را کنترل کنند.

 

مطالعه مقاله مهم ترین آزمایشات قبل از بارداری که باید انجام شود! در وبلاگ ماما سلامت را به شما توصیه می‌کنیم.

 

شدت آسم در بارداری از فردی به فرد دیگر متغیر می‌باشد. یک سوم موارد آسم در بارداری تشدید می‌یابد، یک سوم خانم‌ها با بارداری بهبودی را در علائم خود تجربه می‌کنند و یک سوم باقی مانده نیز دچار تغییر در شرایط نمی‌شوند.

 در مواردی که آسم تشدید می‌شود:

-افزایش شدت علائم آسم در بارداری اغلب در بین هفته‌های 29 تا 36 بارداری روی می‌دهد.

-شدت علائم آسم در بارداری در ماه آخر کاهش می‌یابد.

-وضع حمل و زایمان معمولا تاثیری بر شدت علائم آسم در بارداری نمی‌گذارد.

-شدت علائم آسم در بارداری اول اغلب مشابه با بارداری‌های بعدی می‌باشد.

فاکتورهایی که احتمال حمله را کاهش یا افزایش می‌دهد به درستی مشخص نیست. حمله آسم در بارداری پایدار نیست. به نظر می‌رسد در هفته‌های 17 تا 24 بارداری احتمال وقوع حمله آسم در بارداری بیشتر باشد. علت این امر چندان روشن نیست. اگر فرد با مطلع شدن نسبت به بارداری مصرف داروهای ضد آسم را قطع کند، احتمال بروز حمله وجود خواهد داشت.

 

زایمان در زنان مبتلا به آسم

 

در زنان مبتلا به آسم در بارداری، دارو‌های تجویز شده برای درمان نگهدارنده تا پایان مرحله زایمان ادامه داده می‌شوند. برای انجام سزارین، آنالژزی اپیدورال ترجیح داده می‌شود، چون لوله‌گذاری داخل تراشه و بیهوشی عمومی ممکن است سبب ایجاد اسپاسم در مجرای تنفسی و بدتر شدن وضعیت آسم شود.

 

آسم در بارداری تنگی نفس در بارداری از علائم آسم

 

علائم آسم

 

علائم آسم ممکن است متفاوت باشد و برخی از افراد ممکن است برخی علائم را داشته باشند در حالی که دیگران ممکن است علائم دیگری داشته باشند. رایج ترین علائم خس خس سینه یا خس خس است. علائم دیگر آسم عبارتند از:

  • درد شدید یا قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • تنگی نفس
  • بی خوابی به دلیل سرفه و مشکل تنفس

بعضی اوقات علائم یا حملات آسم می تواند در اثر عوامل آلرژی زا (گرده، گرد و غبار، شوره حیوانات خانگی)، ورزش، بیماری یا تغییرات آب و هوایی ایجاد شود. با داشتن سابقه و برخی آزمایشات ریوی، می‌توان آسم را به عنوان آلرژی تشخیص داد.

 

چگونه آسم در بارداری را تشخیص می‌دهند؟

 

بسیاری از بیماران از قبل از بارداری تشخیص آسم دارند. تشخیص جدید آسم معمولاً بر اساس علائم تیپیک شامل ویزینگ، احساس سنگینی در قفسه سینه، سرفه و کوتاه شدن نفس است که این علائم به شکل اپیزودیک یا تشدید و تخفیف است و معمولاً در شب‌ها تشدید می‌شود. شناسایی عوامل محرک به تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کند. ممکن است در سمع ریه‌ها ویز مشخص شود، ولی عدم سمع آن رد کننده تشخیص نیست.

تمام روش‌های درمانی آسم باید در حاملگی در افراد با تشخیص احتمالی و نه تأیید شده آسم اجرا شوند. بهبود علائم با شروع درمان به تأیید تشخیص کمک می‌کند که می ‌توان پس از زایمان با تست‌های تشخیصی بیشتر آن را تأیید کرد. افرادی که علائم بیشتر دارند یا نیازمند استفاده از دارو هر روز هستند، دچار آسم پایدار هستند.

شدت آسم  اغلب در طی بارداری تغییر می‌کند، می‌تواند بهتر یا بدتر شود.  افرادی که دچار آسم شدیدتر قبل از حاملگی بوده‌اند بیشتر احتمال دارد که دچار آسم در بارداری و تشدید علائم شوند. از آنجا که آسم در بارداری در هر فردی قابل پیش بینی نیست، باید زنان باردار به طور دقیق معاینه شوند تا بتوان نیاز به تغییر دارو بر اساس علائم را مشخص کرد.

 

بررسی‌های مورد نیاز در صورت مبتلا بودن به آسم در بارداری

 

اگر آسم تحت کنترل و خفیف باشد، نیاز به آزمایش خاصی نیست. اما در صورتی که آسم  به خوبی کنترل نشود و یا اگر آسم متوسط یا شدید باشد، ممکن است پزشک سونوگرافی‌های مکرر را برای اطمینان از رشد طبیعی جنین درخواست دهد. همچنین ممکن است پزشک بررسی ضربان قلب جنین را از هفته ۳۲ بارداری  به بعد توصیه کند تا از سلامت کودک شما اطمینان حاصل کند.

 

مطالعه مقاله علت تشکیل نشدن قلب جنین چه چیزی می‌تواند باشد؟ در وبلاگ ماما سلامت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

آسم یا تنگی نفس چه عوارضی برای زنان باردار دارد؟

 

آسم ممکن است در هر زن باردار بد نباشد. مشاهده شده که یک سوم زنان باردار مبتلا به آسم آلرژیک شکایات خود را کاهش داده و یک سوم آن‌ها بدتر می‌شوند، در حالی که یک سوم دیگر هیچ تغییری را تجربه نکرده و بیماری با همان شدت پیشرفت کرده است. نکته مهم در اینجا ادامه درمان مادر باردار و تحت کنترل نگه داشتن بیماری است. زیرا آسمی که به خوبی کنترل نشده باشد می‌تواند با ایجاد یک حمله غیرمنتظره آسم، هم نوزاد و هم مادر را تهدید کند.

هنگامی که آسم قابل کنترل نباشد، ممکن است خطراتی را برای مادر باردار ایجاد کند.

  • فشار خون بالا (فشار خون بالا)
  • حالت تهوع و استفراغ بیش از حد در دوران بارداری
  • پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری)
  • افزایش خونریزی واژینال قبل و بعد از زایمان
  • خطر زایمان زودرس
  • الزام زایمان سزارین
  • جفت (همسر نوزاد) در جلوی کانال زایمان (Plasenta previa)
  • افزایش مرگ و میر مادران

 

آسم در بارداری مادر باردار

 

آیا آسم در بارداری بر جنین تأثیر می‌گذارد؟

 

این واقعیت که یک مادر آینده از آسم آلرژیک رنج می‌برد، تأثیر منفی مستقیمی بر سلامت نوزاد ندارد. به عبارت دیگر، از آنجایی که مادر مبتلا به آسم است، نوزاد لزوماً تحت تأثیر این بیماری قرار نمی‌گیرد. برای موارد آسم که به خوبی پیگیری می‌شوند، رشد کودک در رحم به روند طبیعی خود ادامه می‌یابد.

با این حال، حملات احتمالی آسم باعث جریان ناکافی خون به رحم و کاهش میزان اکسیژن خون و در نتیجه عدم دریافت اکسیژن کافی به مادر و نوزاد می‌شود.

در نتیجه، در نوزاد؛ وزن کم هنگام تولد، تاخیر در رشد در رحم، اکسیژن کم در نوزاد تازه متولد شده، تولد نوزاد نارس (زایمان زودرس)، مرگ نوزاد در رحم، شرایط نامطلوب ممکن است رخ دهد.

 

آیا بارداری می‌تواند باعث تشدید آسم شود؟

 

در برخی موارد بارداری باعث تشدید آسم می‌‎‌شود، ولی نمی‌‎توان پاسخ دقیقی برای این سوال یافت. در بعضی موارد علائم آسم یکسان می‌‎‌ماند و گاهی نیز کاهش پیدا می‌کند. شاید بتوان گفت آسم شدید در طول بارداری تشدید می‌شود. از طرف دیگر، اگر قبلا باردار شده‌ایم و تغییری در علائم آسم مشاهده نکرده‌ایم، احتمالاً در بارداری بعدی نیز به همین ترتیب خواهد بود.

همان‌طور که گفتیم، آسم دلیلی برای باردار نشدن نیست. تنها لازم است آسم شدید را پیش از بارداری زیر نظر پزشک کنترل کنیم. اگر آسم ناشی از آلرژی داریم از عوامل آلرژی زا دوری کنیم. منظور از عوامل آلرژی زا، حیوانات، مایت، حشرات مانند سوسک، گرده‌افشانی گیاهان و کپک‌های قارچی است.

 

پیشنهاد می‌کنیم از مقاله علت بروز کمردرد بارداری چیست؟ در وبلاگ ماماسلامت  نیز بازدید نمایید.

 

می‌توانیم در طول بارداری از اسپری آسم استفاده کنیم؟

 

عدم کنترل آسم در طول بارداری باعث آسیب به مادر و فرزند می‌شود. بنابراین باید داروهای آسم را طبق دستور پزشک مصرف کنیم. اسپری‌های استنشاقی حاوی ترکیبات مؤثر موقت بوده که همگی برای مادر و فرزند بی‌خطر هستند. کنترل آسم خطر حمله تنفسی را کم کرده و عملکرد ریه‌ها را تقویت می‌کند. بهترین کار در این دوره مشورت با پزشک است. پزشک می‌تواند شدت آسم و اقدامات درمانی صحیح در طول بارداری را تعیین کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *