مطالب علمی

باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری

باورهای اشتباه در اقدام به بارداری خانم متعجب و تست بارداری

باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری، باعث اظهار نظرهای غلط و متفاوتی در مورد دوران بارداری زنان خواهد شد. این باورها پایه و اساس علمی ندارد و گاهی منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست مادران باردار می ‌شود که اثرات و عواقب خطرسازی برای آن‌ها خواهد داشت.

ممکن است شما و همسرتان هیچ نوع برنامه‌ریزی خاصی برای باردار شدن یا نشدن نداشته باشید. همه زن و شوهرها برای بارداری یا پیشگیری از بارداری برنامه‌ریزی نمی کنند و اجازه می‌دهند بارداری در روندی طبیعی اتفاق بیفتد.

اما عده‌ای هم دقیقا همه چیز را کنترل می‌کنند از دماسنج‌های bbt و کیت‌های تخمک‌گذاری و … استفاده می‌کنند و با برنامه‌ریزی دقیق برای بارداری اقدام می‌کنند.

با این حال هر زمان که برای بارداری اقدام می‌کنند، بیبی چک‌ها و آزمایش‌های خون منفی است. باورهای غلط در اقدام به بارداری درباره تخمک‌گذاری و مقاربت برای باوری وجود دارد. این باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری ممکن است تلاش شما را برای باردار شدن بی‌ثمر کنند.

 

باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری

 

برای باردار شدن شرایط و ویژگی‌های خاصی لازم نیست فقط آگاهی از سالم بودن و سلامت رحم و بدن مرد و خصوصا زن مهم‌ترین اصل برای بارداری شدن می‌باشد. برخی با باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری شروع می‌کنند ولی متاسفانه بعد از ندیدن نتیجه مطلوب، نا‌امید و نگران می‌شوند.

در ادامه به برخی از باور‎های غلط در اقدام به بارداری می‌پردازیم.

 

باورهای اشتباه در اقدام به بارداری تصویر خانم و ارگاسم زن

 

اشتباه اول:

برای اینکه باردار شویم، باید روز دقیق تخمک‌گذاری خود را پیدا کرده و در آن روز نزدیکی کنیم تا شانس بارداری ما افزایش پیدا کند!

خیر!

هر فردی، بسته به تعداد روزهای سیکل قاعدگی خود، در یکی از روزهای وسط سیکل، تخمک‌گذاری خواهد کرد. اما هیچ لزومی ندارد که ورود اسپرم به بدن در همان روز و ساعتی باشد که تخمک آزاد می‌شود، بلکه حتی گاهی بهتر است قبل از خروج تخمک، اسپرم از قبل در آن‌جا حضور داشته باشد!

پیشنهاد گروه ما به شما مطالعه مقاله چطور از کیت تخمک گذاری استفاده کنیم در دانشنامه ماماسلامت می باشد.

 

اشتباه دوم:

باردار شدن راحت است پس می ‌توان آن را در کنار کارهای دیگر انجام دهم.

خیر!

در بسیاری از افراد باردار شدن راحت است، اما از هر ده مورد یکی با مشکل مواجه می‌شوند که این رقم سالانه ۵ تا ۶ میلیون زوج را تشکیل می‌دهد، اما به طور کلی تشخیص اینکه کدام یک از زوج‌ها مشکل دارند و کدام یک مشکلی ندارند، سخت است. از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری تصور این که بارداری برای همه یکسان و به یک شکل صورت می گیرد، است.

 

اشتباه سوم:

برای باردار شدن باید نیم ساعت پس از نزدیکی پاها را بالا نگه داشته تا کل مایع منی جذب بشود! از باور‎های غلط در اقدام به بارداری این مساله است که حفظ کردن یک حالت فیزیکی در باردار شدن تاثیر دارد.

خیر!

در هر بار انزال، حدود 3-4 میلی‌لیتر مایع منی در واژن تخلیه می‌شود.

این مقدار در هر یک انزال، حاوی حدود 200.000.000 (دویست میلیون) عدد اسپرم می‌باشد، بقیه قند و پروتئین و مایع نگهدارنده و تغذیه کننده اسپرم و … هستند. اما از این مقدار اسپرم، فقط 500 تا 1000 عدد به تخمک می‌رسد و در نهایت یک اسپرم با تخمک لقاح می‌کند.

این 1000 عدد یعنی چقدر از مایع منی؟ یعنی کمتر از یک ده هزارم کل مایع.

مسلما بقیه مایع منی از واژن خارج خواهد شد. در این میان، بسیاری از اسپرم‌ها با چسبیدن به دیواره واژن و دهانه رحم، رو به جلو شنا می‌کنند.

 

اشتباه چهارم:

می‌توانم تا چهل سالگی صبر کنم و بعد باردار شوم.

خیر!

از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری این می‌باشد که سن بارداری را بالا ببرید. قدرت باروری زنان با افزایش سن به طور طبیعی کاهش می یابد. افزایش سن، تعداد تخمک‌های زنان و کیفیت آن‌ها را کاهش می‌دهد و سطح هورمون‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد و باعث نامنظم شدن تخمک‌گذاری می‌شود.

در زنان زیر ۳۵ سال شانس باردار شدن در هر ماه ۲۰ درصد است. در ۴۰ سالگی این مقدار به ۵ درصد کاهش می‌یابد و احتمال سقط جنین بیشتر می‌شود. علاوه بر این، در ۴۰ سالگی ۵۰ درصد از تخمک‌های باقیمانده از لحاظ کروموزومی غیرطبیعی هستند.

پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله مشکلات بارداری در سن بالا چیست در وبسایت ماماسلامت می‌باشد.

 

باورهای اشتباه در اقدام به بارداری تصویر بی‌بی چک منفی

 

اشتباه پنجم:

ناباروری به راحتی درمان نمی‌شود و یا بسیار گران و پرهزینه است.

خیر!

از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری تصور داشتن مشکل ناباروری در بسیاری از زن و شوهرها است. آن‌ها قبل از مشاوره با یک پزشک، پیش فرض شان را بر این اساس می‌گذارند که هیچ راه بی دردسری برای درمان وجود ندارد و یا اگر برای درمان اقدامی کنند باید هزینه هایی گزاف پرداخت کنند.

اگر بعد از یک سال تلاش درست و مطابق دستورالعمل‌ها، باردار نشدید باید برای درمان زیر نظر یک پزشک قرار بگیرید. اگر قاعدگی‌هایتان نامنظم است، دماسنج‌های bbt عدم تخمک گذاری را نشان می‌دهند، باید برای مشاره و درمان به پزشک مراجعه کنید. بعضی از روش‌های درمان ناباروری بسیار پر هزینه و گران هستند اما بسیاری از روش‌های درمانی هم ارزان و راحت هستند و تحت پوشش بیمه‌های خدمات درمانی قرار می‌گیرند.

 

باورهای غلط در بارداری درباره تغذیه!

 

برخی از مادران باردار در طی بارداری با توصیه‌ها و باورهای غلط در بارداری باعث آسیب به خود و جنین شان می‌شوند. هر رژیم یا موارد تغذیه‌ای را باید با مشورت پزشک خود انجام دهید و یا رعایت کنید.

 

وزن من روی باروری تاثیر ندارد.

از باورهای غلط در بارداری این است که اضافه وزن را موضوع مهمی نمی‌دانند در صورتی که وزن زنان بر باروری تاثیر می‌گذارد. چربی ذخیره‌ شده در بدن زنان با ترشح و انتشار استروژن در بدن آن‌ها ارتباط مستقیم دارد. زنانی که چاق هستند و اضافه وزن دارند و یا حتی زنانی که خیلی لاغر هستند چرخه قاعدگی نامنظمی را تجربه می‌کنند و در نتیجه با مشکلات تخمک‌گذاری روبرو هستند.

 

اندازه دو نفر غذا خوردن

اشتباه رایج و از باورهای غلط در اقدام به بارداری این است که اعضا خانواده به مادر باردار می‌گویند که او باید به جای دو نفر غذا بخورد. جنینی که در بدن شماست، به اندازه شما به غذا احتیاج ندارد. بدن شما تنها نیازمند ۳۰۰ کالری بیشتر نسبت به قبل از بارداری است و لازم نیست به اندازه دو نفر غذا بخورید. این باور اشتباه باعث چاقی بیش از حد مادران باردار می‌شود و حرکت کردن و زایمان را در روزهای پایانی بارداری سخت می‌کند.

برای اطلاعات بیشتر در این باره مطالعه مقاله افزایش وزن در دوران بارداری در دانشنامه ماماسلامت را به شما توصیه می‌کنیم.

 

کمی نوشیدنی الکلی ضرری ندارد.

مطالعات زیادی از تاثیر منفی الکل روی جنین خبر داده‌اند. یک از باورهای اشتباه در اقدام به بارداری که وجود دارد این است که گاهی مصرف الکل آن هم به اندازه‌ مزه مزه کردن آن مضر نیست. باید بدانید مصرف الکل، حتی کم، در دوران بارداری خطر ابتلا جنین به اختلالات طیف الکل (FASD) را افزایش می‌دهد.

مارک اس. دفرانسیسکو، رییس ACOG می‌گوید: نقص‌های مادرزادی که به واسطه‌ مصرف الکل پیش می‌آید کاملا قابل پیشگیری است. لازم است مراکز ارائه‌دهنده‌ خدمات بهداشتی ویژه‌ خانم‌های باردار به شکل واضح و دقیقا این موضوع را برای مراجعین خود شرح داده و بگویند که مصرف الکل حتی به میزان کم هم خطرآفرین است.

 

کافئین را کامل حذف کنید.

درست است که کافئین از جفت عبور می‌کند و به جنین می‌رسد، اما این به آن معنی نیست که اگر شما یک فنجان قهوه بخورید سطح انرژی جنین هم مانند شما تغییر می‌کند. مصرف یک فنجان چای یا قهوه در روز مناسب است. از باورهای غلط در بارداری حذف کامل مواد حاوی کافئین است.

حالا یک فنجان قهوه یا چای چند میلی‌گرم کافئین دارد؟ در واقع همه چیز به نوع نوشیدنی که مصرف می‌کنید بستگی دارد. میزان کافئین موجود در قهوه بر اساس نوع دانه، مدت زمان رست شدن و نحوه‌ دم‌آوری آن متفاوت است. مثلا یک فنجان قهوه‌ فرانسه‌ سیاه خیلی قوی تر از یک فنجان قهوه آمریکانو همراه با شیر است.

 

باورهای اشتباه در اقدام به بارداری باردار شدن در پریودی

 

خوردن جگر در بارداری!

از باورهای غلط در بارداری تصور بیشتر مردم بر خوردن جگر در این دوران برای پیشگیری از کم‌خونی مادر است. اما توجه کنید که جگر به دلیل داشتن ویتامین A زیاد، ممکن است خطراتی برای رشد جنین به همراه داشته باشد.

همچنین خوردن جگر آلوده باعث مسمومیت زنان باردار می‌شود که این مسمومیت در مواردی باعث زایمان زودرس خواهد شد. بنابراین پزشکان، خوردن جگر را در دوران بارداری توصیه نمی‌کنند.

 

پنیر را حذف کنید.

مطمئنا که شما از شنیدن این موضوع شاد خواهید شد. لازم نیست همه‌ پنیرها را از برنامه‌ غذایی خود حذف کنید. بعضی از پنیر‌ها مثل چدار و سوئیسی کاملا مفید هستند، البته به این شرط که پاستوریزه شده باشند.

مصرف پنیر‌های محلی مثل پنیر بز و پنیرهای غیر پاستوریزه ممکن است باعث بیماری شما شود، اما اگر به پنیرهای پاستوریزه دسترسی دارید با خیال راحت آن‌ها را مصرف کنید. از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری نخوردن به اندازه لبنیات و مواد حاوی کلسیم می باشد. اجازه ندهید یک باور غلط در بارداری جلوی لذت شما از غذا خوردن را بگیرد.

 

باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری اسپرم و شستشوی واژن

 

آب نخوردن و دستشویی نرفتن

از باورهای غلط در بارداری این است که بعضی از خانم‌های باردار مشکل تکرر ادرار خود را با نخوردن آب حل می‌کنند. این کار برای خانم باردار بسیار خطرناک است. بدن یک خانم باردار برای اکسیژن ‌رسانی و رساندن مواد مغذی به جنین، نیازمند آب است.

اگر یک خانم باردار آب نخورد، بدن او آب از دست می‌دهد و سلامت خود و جنینش را به خطر می‌اندازد. در طول روز به اندازه کافی آب بخورید و از دستشویی رفتن اجتناب نکنید زیرا باعث عوارض بعدی مثل عفونت‌های مجاری ادرار می‌شود.

توصیه ما به شما مطالعه مقاله عفونت ادراری در بارداری، روش‌ های درمان و پیشگیری از آن در وبسایت ماماسلامت می‌باشد.

 

چند بار استفاده کوتاه از سیگار مشکلی ایجاد نمی‌کند.

از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری کشیدن سیگار قبل و در حین بارداری است. استعمال دخانیات، مصرف هرگونه مواد مخدر و سیگار و … بر چرخه قاعدگی و بارداری شما تاثیر می‌گذارد.

 

باورهای اشتباه در اقدام به بارداری تصویر اسپرم و قطب نما

 

باورهای غلط در بارداری در تعیین خصوصیات فرزند آینده

 

باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری می‌تواند بر ویژگی‌های ظاهری و شخصیتی جنین نیز اثر گذار باشد. این توصیه‌ها و باورهای اشتباه در اقدام به بارداری آسیب‌های جبران ناپذیری به فرزند و مادر وارد می‌کند.

 

نوزاد با وزن بیشتر، یعنی نوزاد سالم‌تر

یک نوزاد باید حداقل ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم و حداکثر ۴ کیلوگرم باشد. نوزادان به طور متوسط حدود ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم وزن دارند، اما بعضی از خانواده‌ها فکر می‌کنند نوزادی که درشت‌تر باشد، سالم‌تر از نوزادی است که وزن معمولی دارد.

خانم‌های بارداری که این تفکر را دارند، در طول بارداری غذاهای چرب و سنگین می‌خورند و بیش از اندازه استراحت می‌کنند. این کار باعث می‌شود که مادر چاق شود و در ماه‌های آخر بارداری نتواند به راحتی حرکت کند. وزن بیشتر از ۴ کیلوگرم نوزاد نیز مناسب نیست و روند زایمان طبیعی را با مشکل مواجه می‌کند. از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری داشتن اضافه وزن و چاقی مادر برای داشتن فزرند سالم تر می‌باشد.

 

باهوش شدن کودک

تغذیه شما می‌تواند در رشد سلول‌های مغز جنین مفید باشد. باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری باعث می‌شود شما به استفاده از چیزهای غیر مطمئن روی بیاورید. توجه داشته باشید که باید از مصرف خود سرانه دارو یا استفاده بی ‌رویه دمنوش‌ها خودداری کنید. برای اینکه جنین سالم باشد و تمام اعضای بدنش به درستی رشد کند، پزشک به شما مکمل‌ های غذایی می‌دهد. خودتان مقدار داروهایتان را افزایش ندهید و به پیشنهاد دیگران، در مورد خوردن ماده غذایی خاصی عمل نکنید.

 

رنگی شدن چشم جنین

از باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری تلاش برای تغییر رنگ چشم جنین است. کودک شما حاصل ژن‌های شما و همسرتان است. اگر چشم های شما یا همسرتان رنگی نیست و  رنگی شدن چشم در شما وجود ندارد، کودک شما چشم رنگی نخواهد داشت. از باورهای غلط در بارداری این است که برخی خانم‌ها فکر می‌کنند که اگر به فردی با چشم‌های آبی نگاه کنند یا ماده غذایی خاصی را بخورند، فرزندشان چشم‌ هایش آبی خواهد شد. هیچ کدام از این باورها صحت علمی ندارد. چشم‌های کودک شما هر رنگی که باشد، زیباست. به خاطر ظاهر او، سلامت خود و جنین را به خطر نیندازید.

 

باورهای غلط در بارداری لوله آزمایشگاه و تخمک گذاری

 

بارداری دوران بسیار زیبایی است که می‌توانید بهترین خاطرات را از آن داشته باشید. پس لازم است قبل از عمل کردن به هر توصیه‌ای کمی درباره‌ آن تحقیق کنید. برخی از توصیه‌ها و باور‎های اشتباه در اقدام به بارداری و در طی بارداری جلوی لذت بردن شما را می‌گیرد. امیدواریم مطالب فوق برای شما سودمند بوده باشد. در صورت سوالات بیشتر یا اطلاعات کامل تر، کارشناسان گروه ماما سلامت برای پاسخگویی به شما در خدمت شما هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *