پزشکی, روانشناسی, مطالب علمی

در چه سنی نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد؟

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد برگشتن نوزاد به سمت اسم خود

 

در چه سنی نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و به آن واکنش نشان می دهد؟ اگر هنگام گفتن نام کودکتان مشتاقانه منتظر هستید که بدانید از چه زمانی نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و به آن واکنش نشان دهد، گروه ماماسلامت در این باره تحقیق کرده است و زمان تقریبی این اتفاق خوشایند، حدودا بین 5 تا 9 ماهگی است.

هر نقطه عطف جدید در اولین سال تولد نوزاد ارزشمند است، و یادگیری و تشخیص نام آن ها از این قاعده مستثنی نیست. احتمالا شما از گفتن نام نوزاد خود سیر نمی شوید و او نیز از شنیدن آن سیر نمی شود. از همان ماه های اول زندگی، او با دقت به هر چیزی که شما می گویید گوش می دهد و زبان مادری را مانند یک اسفنج کوچک جذب می کند.

ممکن است متوجه شده باشید که نوزاد هنگام صحبت کردن به شما نگاه می کند. نوزادان این کار را زود انجام می دهند، حتی قبل از اینکه بتوانند اسم خود را تشخیص دهند. درک کودک شما از کلمات و صداها از بدو تولد شروع به رشد می‌کند، اما زمان می‌برد تا مغز او کلمات را از جریان صداهای اطرافش جدا کند.

حال، چگونه به کودک کمک کنیم تا اسم خود را بشناسد؟ همان طور که منتظر اولین واکنش کودک به اسمش هستید، می توانید از طریق ارتباط گرم و صحبت با او کمک کنید و بفهمید که نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد. تنها با این مسئله یک مراقب قابل اعتماد و دوست داشتنی برای کودک خود باشید، مغز او را تشویق به رشد می کنید. اما یک روز، نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و سرش را بر می گرداند و چشم انتظار به شما نگاه می کند، زیرا می فهمد که نام او یک کلمه است و آن کلمه معنی دارد.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد معاینه نوزاد توسط پزشک

 

چگونه نوزادان اسم خود را یاد می‌گیرند؟

 

اکثر نوزادان بین 5 تا 9 ماهگی اسم خود را یاد می‌گیرند و به آن واکنش نشان می‌دهند، اما مقدمات این نقطه عطف شگفت انگیز قبل از تولد شروع می شود. در طول سه ماهه سوم، نوزادان پیشرفت غیر منتظره ای را تجربه می کنند و شروع به شنیدن صدای شما و سایر صداهای آشنای خارج از رحم مادر می کنند.

زبان دریافتی (درک اینکه کلمات دارای معنی هستند) در جدول زمانی متفاوتی نسبت به زبان بیانی (توانایی بیان کلمات معنی‌دار) رشد می کند. بنابراین کودک شما احتمالا خیلی قبل‌ تر از اینکه بتواند کلمات قابل تشخیصی را بیان کند، آنچه را که می گویید درک می کند.

نوزادان از اولین نفس خود به دنیای اطراف خود گوش می دهند و از آن یاد می گیرند. مدت‌‌ها قبل از اینکه اولین کلمه خود را بگویند، شروع به جذب چیزهایی کرده‌اند که برای درک زبان باید بدانند. اینکه چگونه نوزادان اسم خود را یاد می‌گیرند، نیاز به صبر و حوصله و همراهی با آن ها دارد.

هنگامی که از طریق تماس چشمی و مکالمه با کودک خود پیوند برقرار می کنید، این که بدانید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد، به یادگیری نامش کمک زیادی می‌ کنید. این لحظات برقرای ارتباط به آن ها کمک می کند تا یاد بگیرند. هنگامی که آواز می خوانید، می خندید و لبخند می زنید، کودک شما شروع به جمع آوری سرنخ‌هایی در مورد معاشرت با دیگران می‌کند.

 

نوزاد تا 1 ماهگی

هنگامی که نوزاد شما بیدار است، از حواس خود برای جمع آوری اطلاعات در مورد محیط اطراف خود استفاده می‌کند. این اطلاعات جمع آوری شده در طول زمان انباشته می شود و در نهایت منجر به این می شود که کودک شما به آنچه می شنود، می بیند و احساس می کند معنا بدهد.

در ماه اول زندگی، نوزادان می توانند تفاوت صدای والدین خود را با صدای غریبه ها تشخیص دهند.  این امر به آن ‌ها کمک می‌کند تا با مورد اعتمادترین افراد دنیای خود ارتباط برقرار کنند. حتی در ابتدای زندگی، آن ها به لبخند شما و تغییرات ایجاد شده در لحن صدای شما توجه می کنند. وقتی آن ها را لمس می کنید، با دانستن اینکه شما نزدیک هستید، احساس راحتی و آرامش می کنند. با این ارتباطات نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و بهتر به آن واکنش نشان می دهد.

 

2 تا 3 ماهگی

تماشای آنچه در اطراف آن ها می گذرد، بخش بزرگی از ساعات بیداری کودک شما در این زمان خواهد بود. نوزادان 2 تا 3 ماهه با نزدیکان خود تعامل بیشتری دارند. هنگامی که با کودک خود صحبت می کنید، متوجه خواهید شد که سر خود را به سمت صدای شما می چرخاند.

آن ها با لبخند زدن شروع به برقراری ارتباط با شما می کنند و با غر زدن و یا لگد زدن و حرکت دادن پاهایشان به شما پاسخ می‌دهند. در این سن این گونه نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد. همچنین از بدو تولد تا 3 ماهگی، کودک شما متوجه می شود که گریه کردن روشی برای ارتباط برقرار کردن با شماست. علاوه بر آن شنوایی نوزاد نسبت به موسیقی و صداهای بلند واکنش داشته و او پس از شنیدن این صداها لبخند می‌زند.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد مادر با نوزاد خود صحبت می کند

 

4 تا 7 ماهگی

در این مرحله کودک شما با کسانی که از او مراقبت می‌کند پیوند برقرار کرده است و توانایی این را دارد که آدم‌های غریبه را شناسایی کند. پس از گوش دادن به شما و تماشا و توجه کردن به شما از نزدیک، یادگرفته است که شما را بشناسد و نیز نوزاد اسم خود را تشخیص می‌ دهد و می داند که در این زمان دارید در مورد او  صحبت می کنید.

وقتی اسم او را می‌گویید، نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و ممکن است سرش را برگرداند و به شما نگاه کنند یا در پاسخ لبخند بزند. آن ها حتی ممکن است هنگام بازی به تنهایی و یا با شما با جیغ زدن، خندیدن و یا صداهای تکراری با شما صحبت کنند. بین 6 تا 9 ماهگی کودک شما علاوه بر اینکه به اسم خود واکنش نشان می دهد، به سمت کسی که صحبت می کند می چرخند. همچنین کلمات ساده ای که هر روز استفاده می شود را به خوبی درک می کنند.

 

9 تا 12 ماه

اکثر نوزادان متوجه می شوند که منظور شما از گفتن “مامان” و “بابا” چه کسی است و کلمه “نه” را می فهمد (اما همیشه از آن اطاعت نمی کند). او از حرکاتی مانند اشاره، رسیدن و دست تکان دادن استفاده می‌کند و ممکن است با تبادل حرکات و صداها با شما بازی کند. حتی ممکن است شروع به تقلید چند صدا یا گفتن کلمات ساده مانند “ماما” و “بابا” کند. کودک شروع به صحبت می کند.

پیشنهاد ما به شما برای گذراندن زمان بیشتر با نوزاد برای پی بردن به مشکلات این چنینی بازی با او می باشد، به همین منظور مطالعه مقاله بازی با نوزاد از بدو تولد تا شش ماهگی از سایت ماماسلامت می تواند برایتان مفید و جذاب باشد.

 

علائم هشدار دهنده وجود مشکل در شنوایی نوزاد

 

توانایی کودک شما برای شنیدن تا حد زیادی زمینه ‌ساز و زیربنای توانایی او برای یادگیری است. تست غربالگری شنوایی مهم‌ترین روش اولیه برای ردیابی ضعف شنوایی در کودکان است که معمولا بعد از تولد نوزاد در بیمارستان انجام می‌شود. اما والدین و دیگر مراقبان کودک هم باید نسبت به علائم هشدار دهنده در مورد ضعف شنوایی در کودک هوشیار باشند.

علائم ضعف شنوایی نوزاد می‌تواند در همه متفاوت باشد و درجه ضعف شنوایی نیز می‌تواند مختلف باشد. علائم هشدار دهنده به خودی خود ممکن است موضوع نگران ‌کننده ‌ای نباشد. برای مثال، شاید خواب کودکتان خیلی سنگین است یا شاید قولنج یا کولیک دارد و با هیچ نوع راهکار تسکین‌ دهنده‌ای آرام نمی‌شود. برای اطمینان از نبود مشکل بهتر است اگر هر کدام از علائم هشدار دهنده در رابطه با ضعف شنوایی نوزاد را در فرزندتان مشاهده کردید، به پزشک کودکتان مراجعه کنید.

 

شنوایی نوزاد تا سه ماهگی

تا زمان سه ماهگی فرزندتان، اگر می خواهید بدانید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد یا خیر در صورت مشاهده هر کدام از موارد زیر در او لازم است برای اطمینان با پزشک کودکتان تماس بگیرید:

  • کودک در واکنش به صدای بلند ناگهانی از جا نمی‌پرد.
  • به اصوات، موسیقی یا صدای اشخاص پاسخی نمی‌دهد.
  • با صداهای ملایم و نرم تسکین پیدا نمی‌کند.
  • وقتی در یک اتاق ساکت خوابیده است، در پاسخ به صدای افراد یا سر و صداهای مجاور تکان نمی‌خورد یا بیدار نمی‌شود.
  • تا دو ماهگی برخی حروف صدادار یا مصوت ‌هایی مثل «اُه» را به زبان نمی‌آورد.
  • تا دو ماهگی در پاسخ به صدای اشخاص آشنا ساکت و آرام نمی‌شود.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد بوسیدن نوزاد توسط مادر

 

 

شنوایی کودک چهار تا هشت ماهگی

اگر در کودک خود بین سن چهار تا هشت ماهگی‌اش هر کدام از موارد زیر را مشاهده کردید، لازم است به پزشک اطفال مراجعه کنید تا موضوع را بررسی کند:

-کودکتان سر یا چشم‌هایش را به سمت صدایی که منبعش را نمی‌ بیند برنمی‌گرداند.

-وقتی در یک محیط آرام نشسته است، حالت صورتش با شنیدن صدای یک شخص یا سر و صدای بلند تغییر نمی‌کند.

-به نظر نمی‌رسد که از تکان دادن جغجغه، به صدا درآوردن یک زنگوله یا فشار دادن اشیای صدا دار لذت ببرد.

-تا شش ماهگی برای تقلید صداها تلاش نمی‌کند.

-شروع به غان و غون با خودش یا با کسانی که با او صحبت می‌ کنند، نکرده است.

-به حرف «نه» یا دیگر تغییرات در تن صدا واکنشی نشان نمی‌دهد.

-به نظر می‌رسد که فقط برخی صداها را می‌شنود و صداهای دیگر را نمی‌شنود.

-به نظر می‌رسد فقط به صداهایی که با ویبره یا لرزش و تکان همراه هستند پاسخ می‌دهد، اما به خود صداها به تنهایی واکنشی نشان نمی‌دهد. هنگامی که در این سن نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد، به آن واکنش نشان می دهد.

 

کودک ۹ تا ۱۲ ماهگی

اگر در کودک ۹ تا ۱۲ ماهه خود هر یک از موارد زیر را دیدید، لازم است هر مورد نگرانی خودتان را با پزشک کودکتان در میان بگذارید:

  • اگر کودک سریع یا مستقیما به سمت منبع یک سر و صدای ملایم یا «هیس» گفتن کسی برنمی‌گردد.
  • به اسم خودش پاسخی نمی‌دهد.
  • هنگام غان و غون کردن، زیر و بم صدایش را تغییر نمی‌دهد.
  • هنگام غان و غون کردن، از حروف صامت‌ متعددی مثل «م، پ، ب،‌ گ» استفاده نمی‌کند.
  • با گوش کردن، ورجه ‌ورجه کردن یا همخوانی به شنیدن موسیقی واکنش نشان نمی‌دهد.
  • در یک سالگی،‌ کلمات ساده مثل «دادا» یا «ماما» را به زبان نمی‌آورد.
  • در یک سالگی،‌ در ابتدای کلمات حروف صدادار یا مصوت‌های متفاوت زیادی را تلفظ نمی‌کند.
  • معنای کلمات برای اشیای معمولی، حرکات بدنی مثل دست تکان دادن به عنوان خداحافظی یا دستورات مثل «بیا اینجا» را متوجه نمی‌شود.

 

چرا واکنش کودک به اسم خود اهمیت دارد؟

واکنش کودک نسبت به اسم خود این معنى را مى دهد که کودک از خودش شناخت پیدا کرده یا اینکه این شناخت شروع شده است، همچنین کودک مى‌داند وقتى به اسم خودش واکنش نشان مى‌دهد باید منتظر نتیجه‌اى یا لبخندى یا پاداشى از طرف مخاطب باشد و این یعنى شروع درک رابطه و علت و معلولى و استدلال در ذهن کودک.

اولین کلمه‌‌ای که احتمالا برای کودک معنایی دارد، نام خودش است. برای اینکه بدانید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد یا خیر بهتر است آشنایان و فامیل وقت‌هایی که به او سلام می‌دهند یا از او خداحافظی می‌کنند و پدر، مادر و یا پرستارش مدام نام او را تکرار کنند.

کودک در حدود ۶-۵ ماهگى در می‌یابد که نامش ارتباط خاصی با او دارد. اگر چه مدتی طول می‌کشد تا شاهد واکنش نوزاد به اسم خود باشید. اولین واکنش نوزاد به اسم خود حدود ۵ تا ۹ ماهگى است تا نوزاد اسم خود را بشناسد و نسبت به آن واکنش نشان دهد.

بیشتر نوزادان در ٧ ماهگى با شنیدن اسم خود برمی‌گردند. اولین واکنش کودک به اسم خود برای پدر و مادر بسیار هیجان انگیز است. محققین در این حوزه معتقدند ٨٢٪؜ کودکان در سن شش ماهگى قادرند به اسم خود واکنش نشان دهند و این میزان در کودکان نرمال تا یک سالگى صد در صد مى باشد. در صورتی که بعد از یک سالگی همچنان با عدم واکنش کودک به اسم خود رو به رو بودید باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد پدر و نوزاد در حال بازی با صورت

 

آزمایش‌های سریع در خانه برای تست شنوایی کودک

 

دست زدن پشت سر کودک

برای اینکه مطمئن شوید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و از سلامتی شنوایی برخوردار است می‌توانید پشت سر او چند بار دست بزنید. اگر به دست زدن شما واکنش نشان داد و سرش را به سمت‌ تان چرخاند، می‌توانید اطمینان پیدا کنید که شنوایی‌اش طبیعی است و می‌تواند اسم خود را بشناسد.

 

صدا زدن اسم

برای اینکه بدانید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد، چند بار اسم او را با فاصله صدا بزنید، اگر برگشت و با چشمانش شما را دنبال کرد یعنی می‌تواند بشنوند و نامش را تشخیص دهد.

 

نشان دادن تصاویر

اگر کودکتان بین 10 تا 15 ماهگی قرار دارد، وقتی برایش کتاب می‌خوانید در حین خواندن از او بخواهید که تصویر یک حیوان و یا یک درختی که در کتاب وجود دارد را به شما نشان دهد. اگر از انجام آن امتناع کرد، می‌تواند نشان دهنده مشکل در شنوایی‌اش باشد. البته این مورد می تواند نشانگر عدم تــمرکز و پرش فکر کودک نیز باشد که می توان با راهکارهای افزایش تمرکز این مشکل کودک را حل نمود.

 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه به مقاله “چه زمانی کودک شروع به صحبت می کند؟” از سایت ماماسلامت مراجعه کنید.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد بازی دالی موشه با کودک

 

 

عدم واکنش کودک به اسم خود نشانه چه چیزی است؟

 

عده‌اى از محققین معتقدند واکنش نشان ندادن کودکان یک ساله به شنیدن نام خود، می‌تواند نشانه هشدار دهنده ای از اوتیسم و یا دیگر مشکلات مربوط به رشد آنان باشد. عده اى دیگر از محققین معتقدند عدم واکنش کودک به اسم خودش نشان دهنده مشکلات درکى در کودک مى باشد.

طی یک تحقیق 101 کودک یک ساله را که خواهر یا برادرشان اوتیسم داشته و در خطر ابتلا به این بیماری بودند، مورد بررسی قرار دادند. دانشمندان این کودکان را با 46 کودک همسن که در معرض خطر ابتلا به این اختلال ذهنی قرار نداشتند، مورد مقایسه قرار دادند. پژوهشگران در این تحقیق ضمن سرگرم کردن کودکان با یک اسباب بازی کوچک، آن ها را با صدای رسا و واضح صدا کردند. بر اساس این تحقیق، همه کودکان در گروه کم خطر پس از یک یا دوبار صدا زدن، از خود واکنش نشان دادند. اما این درصد در کودکان گروه پر خطر 46 درصد بود.

پس از دو سال تحقیق، دانشمندان دریافتند ٧۵٪؜ کودکانی که در سن دوازده ماهگی نسبت به اسم خود واکنش نشان نداده بودند، در سن دو سالگی دچار مشکلات مربوط به رشد بودند. اوتیسم یک اختلال پیچیده مغزی است که در توانایی فرد برای گفتگو و برقراری ارتباط با دیگران اختلال ایجاد می کند.

اگر عليرغم تلاشتان با عدم واکنش كودک به اسم خود مواجه شدید، اين موضوع را در اسرع وقت بررسى كنيد و آن را به تاخير نيندازيد. ولی آرامش خود را از دست ندهید و فراموش نکنید که هر نوزاد با سرعت خاص خود رشد می‌کند، بنابراین ممکن است کودک شما کمی زودتر یا دیرتر از نوزاد دیگری در همان سن به این مرحله برسد. با دانستن این که در چه سنی نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد،  اگر کودک شما تا 9 ماهگی به نام خود واکنش نشان نداد و  این مسئله را با پزشک مطرح کنید.

 

چگونه به کودک کمک کنیم تا اسم خود را بشناسد!

 

به خاطر داشته باشید اگر با عدم واکنش نوزاد به اسم خود رو به رو شدید و کودک به هیچ صدایی عکس العمل نشان نمى دهد، مسأله شنوایی مطرح مى شود. ولى اگر می خواهید بدانید نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و چرا نسبت به اسم خودش واکنش نشان نمى دهد ولى به صداهاى دیگر پاسخ مى دهد، مى توانید از روش هاى زیر استفاده کنید.

-توصیه می‌شود پدر و مادر هنگام صحبت با کودک، اسم او را به زبان بیاورند تا نوزاد بتواند با اسم خود ارتباط برقرار کند.

-واکنش نوزاد به اسم خود معمولا در حدود هفت ماهگی دیده می‌شود.

-بهتر است در هنگام گفتگو با نوزاد اسم او را تکرار کنید. اینگونه نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و ارتباطی میان خود و اسمش برقرار می‌کند.

-تا زمانى که از عدم واکنش کودک به اسم خود مطمئن نیستید، از القاب دیگر مثل”عسلم ،عشقم، پسرم و …”استفاده نکنید.

-در مراحل اول هم زمان با صدا زدن نام کودک با دست به شانه  او بزنید و او را آگاه سازید. این کار به شما نشان می دهد که نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد.

-حتما وقتى کودک به نامش پاسخ داد، با بوسیدن یا بغل کردن، او را تشویق کنید.

-بدون هدف و الکى کودک را صدا نزنید، اگر از صدا زدن، هدفى نداشته باشید، کودک در دفعات بعدى به شما پاسخ نمى دهد.

-در دفعات اول مى توانید اسم کودک را با موسیقى یا شعر مورد علاقه او همراه کنید و به محض پاسخ دادن موزیک یا شعر را قطع کنید.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد شنوایی سنجی نوزاد

 

نوزادان چهره‌ها را خیلی زودتر از اشیاء تشخیص می‌دهند.

 

2 ماهگی:  کودک می‌تواند چهره افرادی را که مراقبش هستند به خاطر بسپارد. بچه‌ها دوست دارند خودشان را در آینه مشاهده کنند. اما از آنجایی که قادر به تشخیص خود نیستند، به زمان بیشتری نیاز دارند. در این سن، تمرکز روی چهره صرفا یک سرگرمی است و ارتباطی با شناخت خویش ندارد.

 

3 ماهگی:  کودک علاوه بر چهره آشنایان می‌تواند تصاویر دیگر را نیز به خاطر بسپارد. مثلا کتاب مورد علاقه یا خرس عروسکی محبوبش را از هر جا که شده تشخیص خواهد داد، در حالی که حتی نام آن ها را نیز نمی‌داند. در این سن نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد ولی نمی تواند به آن واکنش نشان دهد.

 

بازدید کنندگان عزیز به شما مطالعه مقاله بهترین راهکارهای مقابله با نگرانی‌های دوران بارداری! از سایت ماماسلامت را پیشنهاد می دهیم.

 

5 ماهگی:  کودک می‌تواند اشیاء مورد نظرش را به راحتی تشخیص دهد، حتی اگر بخشی از آن ها از دیدش مخفی باشند. بقای شیء یک مهارت شناختی جداگانه است که مدت کوتاهی پس از تشخیص اشیاء توسعه می‌یابد. در 5 ماهگی، کودک می‌تواند چیزهایی را درک کند که خارج از محدوده دید او هستند. در این سن نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد و به صدا کردن اسم خود عکس العمل نشان می دهد.

 

15 ماهگی:  خودشناسی در بسیاری از کودکان دیر توسعه می‌یابد، بنابراین، حتی اگر کودک بتواند اشیاء و چهره‌ های پیرامونش را به خاطر بسپارد، ممکن است نتواند با دید تصویرش به درک درستی از خویش و آنچه می‌بیند دست یابد. وقتی کودک مستقل شود و بتواند بدون کمک شما راه برود و صحبت کند، ماهیت وجودی خویش را درک کرده و خود را به عنوان یک عضو مستقل خانواده به رسمیت می‌شناسد.

 

چطور به کودک کمک کنید خودش را کشف کند؟

 

در این بخش نکاتی ارائه شده که شما را در کشف کودک از دنیای پیرامونش یاری می‌کند:

ادا درآوردن

هر پدر و مادری این کار را انجام می‌دهد. اما باید بدانید که تقلید چهره صرفا یک کار سرگرم‌ کننده نیست، بلکه کمک می‌کند که کودک خود را بهتر و سریع‌ تر بشناسد. زمان بازی را به فرصتی برای نمایش تبدیل کنید. با کودک بازی ‌های سرگرم کننده کنید و درباره اسباب ‎بازی ‌ها با او حرف بزنید. مثلا می‌توانید برای عروسک ‌ها اسم بگذارید و به هر یک صفات مشخصی بدهید که به واسطه آن ها شناخته شوند.

دالی موشه بازی کنید

هر چقدر کودک بزرگ ‌تر شود، به شناخت بهتری از اسباب ‌بازی‌ هایش دست می‌یابد. در این سن، می‌توانید از بازی‌ های جدید مانند دالی موشه استفاده کنید. مثلا می‌توانید اسباب ‌بازی ‌ها را زیر پتو یا پشت بالش پنهان کنید و با کودک اقدام به پیدا کردن آن ها بکنید، این بازی ها باعث می شود نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد..

با او عکس ببینید

برای یک کودک هیچ چیز مثل عکس دیدن و ورق زدن آلبوم خانوادگی سرگرم‌ کننده و سازنده نیست. دیدن عکس شما و حتی عکس‌ های خودش به او کمک می‌کند که شما و خودش را بهتر تشخیص دهد.

 

نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد بوسیدن نوزاد توسط مادر

 

چطور باید بفهمید که کودک به شناخت رسیده است؟

 

یکی از راه‌ های ایجاد ارتباط و اینکه نوزاد اسم خود را تشخیص می دهد، این است که واکنش‌ های او را پس از مواجهه با یک چیز جدید به دقت بررسی کنید. به عنوان مثال، او را جلوی آینه بنشانید و به موهایش سنجاق بزنید. سپس منتظر بمانید تا ببینید با دیدن سنجاق چه عکس ‌العملی نشان می‌دهد.

آیا برای گرفتن سنجاق به سمت آینه می‌رود یا روی سرش دنبال سنجاق واقعی می‌گردد؟ اگر کودک شما دنبال سنجاق واقعی می‌گردد، پس می‌توانید مطمئن باشید که کودک به این نقطه رسیده است. اما اگر کودک برای گرفتن سنجاق به سمت آینه حرکت می‌کند، باید بدانید که هنوز خود را به رسمیت نمی‌شناسد و برای رسیدن به این تشخیص به زمان بیشتری نیاز دارد.

 

در آخر باید بدانید هر کودک در طول رشد خود ممکن است با دیگر بچه‌ها در زمینه یادگیری یا تشخیص اسم خود متفاوت باشد. اگر طبق جدول زمانی رشد شنوایی، همچنان با عدم واکنش کودک به اسم خود مواجه شدید بدون از دست دادن کنترل خود و نگرانی با مراجعه به متخصص می‌توانید به او کمک کنید. امیدواریم مقاله پیش رو برای شما مفید بوده باشد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر کارشناسان ماماسلامت مشتاق پاسخگویی به شما هستند.

 

 

خرید لوازم آرایش بارداری ماماسلامت

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *