تمامی والدین با تولد نوزاد خود به مواردی از قبیل عوض کردن پوشک، شستشوی بدن، محل ادرار و مدفوع مسائلی از این دست آگاهی دارند. آنها خود را برای ارائه خدمات به بهترین صورت آماده کرده و از او مراقبت میکنند. معمولا اغلب پدران و مادران با روی باز و کمال میل این کارها را انجام میدهند. چرا که به فرزند خود علاقه داشته و میدانند مشکلات نگهداری از فرزند و بچهداری موضوعی است که به مرور زمان تغییر شکل میدهد.
کودکان کم کم بزرگ شده و به استقلال و فردیت میرسند. یکی از سوالات پرتکرار والدین راجع به نحوه یادگیری توالت رفتن کودکان است. با ما در پاسخ به سوال چگونه کودک را از دستشویی بگیریم؟ همراه شوید. به نقل از ماهان تویز زمان آموختن کودکان در کنترل ادرار و رفتن به دستشویی متفاوت است. بدین ترتیب که برخی از کودکان در این زمینه دیرتر میآموزند.
بهترین روش از پوشک گرفتن کودک
یکی از موضوعات قابل تأمل در زمینه مستقل شدن کودکان در ارتباط با توالت رفتن آنها میباشد. آموزش توالت رفتن فرزندان برای اولین بار، موضوعی است که بسیاری از والدین را نگران میسازد. بسیاری از آنها بدون کسب اطلاعات صحیح از راهنماییها و تجربه از پوشک گرفتن اطرافیان خود استفاده میکنند.
بسیاری از نسخههایی که افراد بیتجربه و با تجربه، دوست و فامیل تجویز میکنند، جزء روشهای ناصحیح محسوب میشود. والدین آگاه صرفنظر از تمامی راهکارهای پیشنهادی باید بدانند که روشهای مختلف برای تمامی کودکان به یک صورت استفاده نمیشود. چرا که شاید راهی که برای یک کودک کاربردی بوده برای کودکی دیگر مفید واقع نشود. در نظر داشته باشید که زمان از پوشک گرفتن کودک باید هنگامی باشد که بدن او از نظر فیزیکی آمادگی پذیرش آن را داشته باشد.
چگونه کودک را از پوشک بگیریم
در این بخش چند روش از پوشک گرفتن کودک را توضیح میدهیم. لازم به ذکر است که اغلب کودکان در سنین دو تا سه سالگی آمادگی پذیرش کنترل ادرار به ویژه مدفوع خود را پیدا میکنند. اما به این نکته توجه نمایید که توالت رفتن برای کودک یک مهارت تقریبا پیچیده بوده و او باید این نیاز را حس کرده و شناسایی کند. در ادامه روشهای مختلف آموزش توالت رفتن را ارائه میدهیم.
آگاهی کودک از بدن خود
در پاسخ به سوال چگونه کودک را از دستشویی بگیریم، باید بگوییم که در ابتدا نام بخشهای مختلف بدنش را به او آموزش دهید. علاوه بر این عملکردهای متعددی که در هر قسمت از بدن انجام میدهد را برای او توضیح دهید. در صورتی که فرزندتان پسر است این کار را میتوانید با خرید اسباب بازی پسرانه برای او جذابتر کنید. به طور مثال پس از گفتن درست اندام های مربوطه اسباب بازی مورد علاقهاش که شاید یک ماشین باشد برایش خریداری نمایید. به او یاد دهید که ادرار یا مدفوع در بدن اضافه بوده و باید فورا تخلیه شود. همچنین نام اندامهای مربوط به دفع را نیز برایش شرح دهید.
آموزش مفهوم دستشویی داشتن، کثیف کردن یا خیس کردن
زمان از پوشک گرفتن کودک پسر یا دختر وقتی است که او بتواند بگوید که توالت دارد یا خودش را خیس یا کثیف کرده است. والدین آگاه و با تجربه اغلب متوجه میشوند که وقتی فرزندشان در گوشهای کز کرده در حال مدفوع یا ادرار کردن است. دیدن این نشانهها به آنها کمک میکند تا به فرزند خود آموزش دهند تا احساس دفع را به آنها گفته و سپس او را به دستشویی هدایت کنند. یا اینکه اگر او را در این حالتها دیدید به او بگویید که داری پیپی میکنی، بیا بریم پوشکت رو عوض کنم.
در نظر گرفتن توانایی حرکتی بدن
یکی از راههایی که کار را برای از دستشویی گرفتن کودک آسان میکند در ارتباط با تواناییهای جسمی کودک است. اگر فرزند شما نتواند به تنهایی به دستشویی رفته یا لباسهای خود را بپوشد، باید دست نگهدارید. چرا که او باید خوب را برود، بدود و به صورت مستقل لباسهایش را بپوشد یا دربیاورد.
در مرحله اول برای او شورت و شلوار آزاد و راحت بخرید. سپس به او آموزش دهید که چگونه شلوار را بالا یا پایین بکشد. به این نکته نیز توجه کنید که برای تقویت رفتارهای مطلوب او را تشویق کرده و به او جایزه بدهید. خرید اسباب بازی دخترانه برای کودکان دختری که در آستانه بیان دفع ادرار و مدفوع خود هستند، بهترین گزینه خواهد بود.
ترس از توالت رفتن
یکی از دلایلی که گاها رفتن به دستشویی و بیان دفع را برای کودک مشکل میکند، مربوط به ترسها او میباشد. اگر جزء کسانی هستید که به دنبال یک دعا برای از پوشک گرفتن کودک میباشید، از این کار صرفنظر کنید. چرا که این موضوع تنها با استفاده از راهنمای آموزش توالت رفتن کودک انجام پذیر است. اگر زمان از دستشویی گرفتن کودکان بسیار دیر شده از موضوع را علت یابی کنید. شاید او از مسائلی مانند صدای سیفون، افتادن در توالت و … واهمه دارد.
شما میتوانید محیط توالت را برای کودک خود هرچه بیشتر جذاب کنید، دقیقا مثل حمام رفتن. مثلا از اسباب بازی های نوزادی و کودکانه برای این کار استفاده کنید که در همه جا قابل یافت هستند. علاقه او را پیدا کنید و با آزمایش و خطا به مورد علاقه او دست پیدا کنید تا یک مدت تمایل او به دستشویی رفتن بالا برود و ترسش کمتر شود.
جمع بندی نهایی
در پست آموزشی بالا به سوال چگونه کودک را از دستشویی بگیریم، پاسخی جامع و کامل دادیم. راهحل هایی از قبیل آگاهی کودک از بدن خود، توجه به تواناییهای حرکتی کودک و ترس از توالت رفتن، به والدین در این زمینه کمک خواهد کرد. همچنین آنها میتوانند با آموزش مفهوم دستشویی رفتن، کثیف کردن یا خیس کردن به کودک خود، او را در این زمینه یاری کنند. علاوه بر این با یک سرچ اینترنتی میتوان با آموزش تصویری از پوشک گرفتن کودک اطلاعات خود را افزایش دهید. تجربه نشان داده که اگر کودک از آمادگی و مهارتهای لازم برخوردار باشد و همچنین از راهنماییهای والدین خود سرپیچی نکند، دستشویی رفتن به تنهایی را خود به خود خواهد آموخت.