مطالب علمی, پزشکی

سلامت دهان و دندان در بارداری

سلامت دهان و دندان در بارداری آیینه دندانپزشکی و شکم خانم حامله

کنترل سلامت دهان و دندان در بارداری تا حدودی دشوار است، بنابراین مهم است که برای تمیز کردن و معاینات معمول از قبل آماده باشید. مراقبت دندان در بارداری تضمین می‌کند که دندان‌های شما به طور کامل تمیز و سالم هستند، بافت لثه معاینه شده و از بروز هر گونه مشکل بهداشت دهان و دندان در بارداری جلوگیری کرده و یا می توان از قبل درمان کرد. گروه ماماسلامت برای آگاهی بیشتر شما مادران و زنان به موضوع سلامت دهان و دهان در بارداری به صورت مفصل پرداخته است.

 

بهداشت دهان و دندان در بارداری

 

بارداری می‌‌توانند در برخی زنان باعث بروز مشکلات دندان از قبیل بیماری لثه شود و ریسک پوسیدگی دندان را افزایش دهد. در دوران بارداری سطح هورمون‌های بدن افزایش می‌ یابد و این امر با پاسخ بدن به پلاک دندان (لایه‌ ایی از میکروب‌های‌ روی دندان) تاثیر می‌‌گذارد.

بارداری به صورت خودکار باعث آسیب به دندان نخواهد شد احتمالا شما نیز این داستان را شنیده‌اید که در هر بارداری یکی از دندان‌ها از بین می‌‌روند اما باید بدانید که این مسئله اصلا حقیقت ندارد. در صورتی که مادر در دوران بارداری به اندازه کافی کلسیم مصرف نکند استخوان‌‌های بدن او مجبور هستند که کلسیم مورد نیاز جنین را تامین کنند.

کمبود کلسیم به سرعت پس از اتمام شیردهی به وجود می‌‌آید. نیاز جنین به کلسیم در دوران بارداری می‌‌تواند در برخی زنان باعث بروز مشکلات دهان و دندان شود. در صورتی که زنان باردار به مراقبت دندان در بارداری خود اهمیت بدهند و همه نکات ضروری را رعایت کنند دچار مشکلات سلامت دهان و دندان  نمی‌شوند.

 

مطالعه مقاله بهترین رژیم غذایی مادران در دوران شیردهی از سایت ماماسلامت را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری اینفوگرافیک بهداشت دندان

 

مراقبت از دندان در بارداری

 

مراقبت از دندان در بارداری، حتی بیشتر از قبل اهمیت دارد، زیرا تغییرات هورمونی در بارداری می‌تواند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد که ممکن است بر سلامت کودک در حال رشد شما تاثیر بگذارد. اگر اقدامات مناسب قبل، حین و بعد از بارداری انجام شود، محدود کردن این خطر آسان است.

برای بارداری سالم به دندان سالم نیاز دارید. مشکلات دندانی به ندرت باعث ایجاد درد در دوران بارداری می شود اما همچنان توصیه می‌شود در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. مشکلات دهان و دندان در بارداری در صورت عدم درمان به دلیل افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه و ورود باکتری به جریان خون می‌تواند آسیب زیادی وارد کند.

مهم ترین کاری که در دوران بارداری باید انجام دهید این است که به دندانپزشک خود بگویید و لیستی از ویتامین‌ها و داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده است به او بدهید. این نکات به تیم دندانپزشکی در بارداری اجازه می‌دهد تا برنامه درمان دندان شما را مطابق با این مسائل تنظیم کنند. رعایت بهداشت و مراقبت دهان و دندان در بارداری امری ضروری است، مانند دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن.

در دوران بارداری، اقدامات اورژانسی قابل انجام است اما اقدامات اختیاری به بعد از زایمان موکول می شود. همان طور که درمان‌های دندانپزشکی در بارداری بر حفظ محیط دهان و دندان خوب و جلوگیری از مشکلات احتمالی تا دوره پس از زایمان تمرکز دارد.

در صورت مشاهده هر گونه تغییر در لثه‌ها مانند حساسیت، خونریزی یا تورم، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در اسرع وقت با دندان پزشک خود صحبت کنید. در نهایت سعی کنید از خوردن تنقلات شیرین تا حد ممکن پرهیز کنید. هوس‌های شیرین رایج است، اما مصرف قند بیشتر خطر ابتلا به پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.

 

علت بیماری‌های سلامت دهان و دندان در بارداری

 

شواهد علمی نشان می دهد که بارداری به دلیل ایجاد تغییراتی، شرایط پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های دهان و دندان را فراهم می کند. تغییرات هورمونی در این دوران موجب حساسیت و التهاب لثه می‌شود و سلامت دهان و دندان در بارداری را به خطر بیاندازد.

این حالت باعث می شود تا زن باردار از مسواک یا نخ دندان کمتر استفاده کند که نهایتا منجر به ایجاد پلاک میکروبی روی دندان ها می‌شود. همچنین حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی باعث می شود که دندان ها در معرض اسید معده قرار گیرند که این وضعیت به همراه دفعات بیشتر مصرف مواد قندی و دیگر مواد غذایی، دندان‌ها را در معرض خطر پوسیدگی قرار می دهد.

براساس مطالعه‌ای نشان داده شد که شایع‌ترین هوس غذایی زنان باردار مربوط به مواد غذایی شیرین نظیر شکلات بود. این عادات غذایی مستعد کننده افزایش مشکلات دهان و دندان در بارداری به شمار می رود. همچنین ما به شما مطالعه مقاله بهترین زمان مصرف قرص کلسیم در بارداری چه موقع است؟ در وبسایت ماماسلامت پیشنهاد می دهیم.

 ما به شما مطالعه مقاله بهترین زمان مصرف قرص کلسیم در بارداری چه موقع است؟ در وبسایت ماماسلامت پیشنهاد می دهیم.

 

 

سلامت دهان و دندان در بارداری خانم حامله و یونیت دندانپزشکی

 

شایع‌ ترین مشکلات سلامت دهان و دندان در بارداری

 

در دوران بارداری ممکن است فرد با مشکلاتی در زمینه بهداشت دهان و دندان در بارداری خود مواجه شود که شایع ‌ترین آن‌ها به همراه آنچه باید درباره این مشکلات انجام دهید در ادامه بررسی خواهد شد:

 

 عفونت و التهاب لثه در دوران بارداری

 

بارداری بدون وجود هورمون‌ها رخ نخواهد داد. در صورت وجود هورمون‌ها شما اندکی افسرده می‌ شوید، اندازه مثانه شما کوچک‌تر می‌ شود و به دلایل متعددی همیشه تمایل به خوردن خوراکی‌‌های عجیب مانند کره بادام زمینی و ترشی خواهید داشت.

هورمون‌ها همچنین در تورم لثه در بارداری نقش دارند و باعث بروز بیماری تورم و التهاب لثه در طی بارداری می‌ شوند. اگر شما متوجه شده‌اید که در دوران بارداری لثه شما به صورت مکرر خونریزی می‌کند، نباید آن را نادیده بگیرید.

مراجعه به دندانپزشکی در بارداری و توجه به سلامت دهان و دندان اهمیت بسیار زیادی در این دوران دارد. دندانپزشک به شما توصیه می‌‌‌کند که به طور مرتب و تا زمانی که جنین به دنیا می‌آید به کمک روش‌های تخصصی و تمیز کردن دندان‌های خود بپردازید.

مادران باید در منزل توجه ویژه‌ای به بهداشت دهان و دندان در بارداری خود کنند. استفاده از مسواکی که سر آن نرم است می‌تواند ریسک التهاب لثه را کاهش دهد، بنابراین در صورتی که شما از یک خمیر دندان مناسب استفاده کنید ریسک تشکیل پلاک، جرم، و بیماری‌های التهاب لثه کاهش خواهد یافت.

به خاطر داشته باشید که باید روزانه حداقل یک بار از نخ دندان برای تمیز کردن دندان‌های خود استفاده کنید زیرا تورم لثه باعث می‌‌شود که مواد غذایی به راحتی به نقاطی که دسترسی به آن‌ها دشوار است بچسبند، بنابراین در کنار استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب حتما از نخ دندان استفاده کنید.

 

تومورهای دوران بارداری

 

برخی از زنان باردار به علت تغییرات هورمونی در دوران بارداری دچار تومورهایی می‌ شوند که به آن‌ها تومور‌های بارداری گفته می‌‌شود. از شنیدن نام تومور‌های بارداری وحشت نکنید، زیرا این تومور ها بدخیم نیستند و معمولا بیشتر در سه ماهه دوم بارداری بین دندان‌ها به وجود می‌آیند و شباهت کمی به تمشک دارند.

در صورتی که این تومورها باعث احساس درد و ناراحتی شوند با مراجعه به دندانپزشکی در بارداری، اقدام به درمان آن‌ها کنید. در اکثر موارد این تومورها پس از زایمان از بین می‌روند.

 

تشکیل پلاک و جرم

 

بارداری مادران را بیشتر مستعد تشکیل پلاک می‌‌کند، جمع شدن پلاک نیز به نوبه خود منجر به ناراحتی‌های لثه می‌شود. هورمون‌ها، به ویژه هورمون‌های استروژن و پروژسترون علت اصلی انباشته شدن پلاک هستند.

انباشته شدن پلاک لزوما ناشی از بیشتر شدن پلاک در دهان نیست، بلکه از این موضوع نشات می‌گیرد که بدن نمی‌تواند مانند گذشته به راحتی و به سرعت با پلاک مقابله کند و آن را از بین ببرد. به همین دلیل است که رعایت بهداشت و حفظ سلامت دهان و دندان در بارداری بسیار مهم است.

اگر پلاک از روی دندان پاک نشود، بیماری لثه بروز می‌ یابد و اگر مادر از قبل دچار بیماری لثه باشد، اما به دلیل بدون درد بودن متوجه ابتلا به بیماری نباشد، این عارضه درمان نشده در دوران بارداری تشدید خواهد شد. دندانپزشک می‌تواند با جرم گیری، پلاک‌ها را از روی دندان پاک کند تا مادر بارداری را بدون تحمل بیماری‌ لثه پشت سر بگذارد.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری کشیدن دندان خانم باردار

 

دلایل اهمیت سلامت دهان و دندان در بارداری چیست؟

 

به دلیل ضعف در مراقبت دندان در بارداری ممکن است با بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی – عروقی و بعضی بیماری‌های تنفسی رو به رو شوید. به عنوان مثال برای زنان ديابتی، کنترل سلامت دهان و دندان در بارداری و قبل از آن بسیار مهم است، زیرا عفونت‌های حاد و مزمن، کنترل دیابت آن ها را مشکل می سازد.

از طرف دیگر شواهد نشان دهنده ارتباط قوی بین وضعیت بهداشت دهان و دندان در بارداری و سلامت مادر و کودک می‌باشد. طی انجام یک مطالعه طولی نشان دادند که برنامه بهداشت دهان و دندان در بارداری زنان تاثیرات مثبتی بر وضعیت دندان کودکان شان در ۳، ۶ و ۱۴ سالگی دارد. این یافته اهمیت پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در زنان باردار را در کاهش پوسیدگی دندان کودکان در سال‌های دورتر مورد تایید قرار می دهد.

 

چگونه از بروز مشکلات سلامت دهان و دندان در بارداری جلوگیری کنیم؟

 

در بخش زیر به چند مورد مهم اشاره می‌‌کنیم که می‌‌توانند به شما برای حفظ سلامت دهان و دندان در بارداری کمک کنند.

-روزی دوبار دندان‌های خود را با مسواک نرم و خمیر دندان تمیز کنید.

-روزی یک بار به کمک نخ دندان بین دندان‌های خود را تمیز نمایید.

-مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به صورت منظم و تمیز کردن خط لثه می‌‌تواند از تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان و بروز بیماری التهاب لثه جلوگیری کند.

-مراجعه به دندانپزشکی در بارداری به طور مرتب و بعد از آن هر ۶ ماه یک بار آن را تکرار کنید.

-از مواد غذایی سالم استفاده کنید تا به اندازه کافی مواد مغذی سودمند در اختیار شما و جنین قرار بگیرد. در ماه سوم تا ششم بارداری دندان‌های جنین شروع به شکل گیری می‌کنند. مصرف مواد مغذی مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین A و C و D  می‌‌ تواند به حفظ سلامت  دهان و دندان در بارداری و رشد دندانی جنین شما کمک کند.

-در دوران بارداری کلسیم بیشتری دریافت کنید.

شما باید میزان مصرف محصولات لبنی را در دوران بارداری افزایش دهید تا به اندازه کافی کلسیم به بدن شما برسد. مصرف کلسیم به مقدار کافی می‌تواند به حفظ تراکم استخوان کمک کند و مواد مغذی ضروری برای رشد جنین را فراهم نماید. منابع عالی محصولات حاوی کلسیم: شیر، پنیر، ماست شیرین نشده، شیر سویای غنی از کلسیم.

اگر در دوران بارداری مشکلات لثه‌ای داشتید، بلافاصله پس از زایمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا یک معاینه کامل سلامت دهان و دندان انجام دهید. پیگیری درمان ‌هایی که به تعویق افتاده ‌اند بسیار مهم است، زیرا در صورت عدم کنترل می‌توانند به مشکلات شدیدتری تبدیل شوند.

 

عدم مراقبت دندان در بارداری و تاثیر آن بر رشد جنین

 

تحقیقات انجام شده توانسته است ارتباط بین بیماری لثه در زنان باردار و زایمان زودرس و کم بودن وزن جنین در هنگام تولد را نشان دهد. نوزادانی که نارس هستند در معرض خطر مشکلات مربوط به سلامت از قبیل اختلالات شنوایی، اختلالات بینایی، و فلج مغزی قرار می‌گیرند.

تحقیقات انجام شده نشان داده است که از هر ۱۰۰ مورد زایمان زودرس ۱۸ مورد به بیماری لثه مادر که یک نوع عفونت مزمن لثه است ارتباط دارد. درمان مناسب و رفع مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان در بارداری مادر می‌ تواند ریسک زایمان زودرس را کاهش دهد.

پیشنهاد می کنیم مقاله علائم هشدار دهنده زایمان زودرس چیست؟ علائم زایمان زودرس! از سایت ماماسلامت را حتما مطالعه نمایید.

 

 

سلامت دهان و دندان در بارداری دندان درد خانم باردار

 

رایج ترین عوارض بارداری بر سلامت دهان و دندان

 

عوارض بارداری می‌‌توانند تأثیراتی بر سلامت دهان و دندان داشته باشند. در زیر به برخی از رایج‌ ترین عوارض و تأثیرات بارداری بر سلامت دهان و دندان اشاره می‌‌کنیم:

 

التهاب لثه (جیوه بارداری)

افزایش سطح هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش حساسیت لثه‌ها شده و به وجود التهابات و خونریزی لثه منجر شود که به عنوان “جیوه بارداری” شناخته می‌شود.

 

حساسیت دندانی

برخی زنان در دوران بارداری ممکن است حساسیت دندانی افزایش یابند. این امر ممکن است به دلیل تغییر در هورمون‌ها یا تهاجم اسیدهای معده‌ای باشد.

 

تغییرات در مینای دندان

تغییرات هورمونی می‌توانند باعث تغییرات در لایه مینای دندان شوند و به افزایش خطر پوسیدگی دندان‌ها منجر شوند.

 

تشدید پوسیدگی دندان

مصرف بیش از حد مواد شیرین و غذاهای پر قند می‌تواند به افزایش پوسیدگی دندان‌ها منجر شود.

 

آفت‌های دهانی

در دوران بارداری، به خاطر تغییر در هورمون‌ها، خشکی دهان افزایش می‌یابد که می‌تواند به ظهور آفت‌های دهانی و ترشحات زخمی منجر شود.

 

ریزش مینای دندان

تغییرات هورمونی می‌توانند باعث ضعف مینای دندان‌ها شده و در نتیجه به ریزش مینا و شکستگی دندان‌ها منجر شوند.

 

خونریزی لثه

افزایش خونریزی لثه در دوران بارداری می‌تواند نشانه افزایش حساسیت لثه و وجود التهابات باشد.

 

آلودگی‌های دندانی

به دلیل تغییرات در ترکیب غذایی و همچنین ترشحات دهانی بیشتر، خطر بروز عفونت‌های دندانی افزایش می‌یابد.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری خانم حامله در حال مسواک زدن در حمام

 

آیا مراجعه به دندانپزشک در  بارداری بی خطر است؟

 

مراقبت دندان در بارداری بخش مهمی از داشتن یک بارداری سالم است. تمیز کردن، جرم گیری و معاینه منظم دندان در هر زمانی از بارداری بی خطر است. ولی حتما هنگام مراجعه به دندانپزشکی در بارداری یا متخصص بهداشت دهان و دندان بگوئید که باردار هستید. هرگونه درد، تورم یا عفونت در دهان شما باید فورا درمان شود تا شما و کودکتان سالم بمانید.

البته یکی از مهم‌ترین کارها قبل از بارداری مراجعه به دندانپزشکی است. حتی اگر دندان‌های شما مشکلی هم ندارند حتما قبل از بارداری باید به دندانپزشک مراجعه نمایید. دندانپزشک با بررسی لثه و دندان‌ها به رفع مشکلات احتمالی می‌پردازد.

همچنین برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها در این دوران بهتر است از مکمل‌های حاوی کلسیم از چند ماه قبل از بارداری استفاده نمایید. البته استفاده از هر گونه دارو و مکملی باید زیر نظر پزشک باشد.

 

تشخیص مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان در بارداری

 

ممکن است یک مادر بعد از باردار شدن متوجه بروز مشکلاتی در سلامت دهان و دندان در بارداری خود شود، مثلا درد در ناحیه لثه و یا احساس اسیدی بودن فضای دندان که ناشی از تجمع پلاک دندانی است. همچنین ممکن است در مراجعات دندانپزشکی در بارداری برای چکاپ، پزشک شما متوجه بروز چنین مشکلاتی در دهان و دندان‌های شما شود.

توصیه می‌شود قبل از شروع دوره بارداری به طور مرتب به دندانپزشکی مراجعه کنید تا اگر درمانی لازم است پیش از بارداری انجام شود و وضعیت دندان‌های شما مورد ارزیابی قرار بگیرد، اگر موفق به این کار نشدید حتما سعی کنید به کلینیک دندانپزشکی در بارداری مراجعه نمایید.

در صورت مراجعه به دندانپزشکی در بارداری، حتما او را در جریان وضعیت بارداری و ماه بارداری قرار دهید. همچنین در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید، حتما دندانپزشک را از این موضوع مطلع نمایید.

توجه داشته باشید که مراجعه مرتب به دندانپزشکی در بارداری شما را در همان ابتدای بیماری و قبل از پیچیده شدن آگاه می‌سازد و از این طریق درمان ساده تری را پیش رو دارید.

همچنین جرم گیری مرتب دندان‌ها پیش از دوره بارداری از پوسیدگی آن‌ها در طول دوره بارداری جلوگیری می‌کند. در صورتی که در حین بارداری دندانپزشک شما تشخیص داد که یک یا چند عدد از دندان‌های شما دارای مشکلاتی از قبیل پوسیدگی یا هر مشکل دیگری است، در صورت نیاز به عکس برداری لازم است از لباس و تجهیزات مخصوصی استفاده کنید تا از جنین شما محافظت شود.

اگر لازم باشد دندان خود را بکشید، بهتر است این کار را در سه ماهه دوم بارداری انجام دهید. چرا که کشیدن دندان دربارداری و در سه ماهه اول می تواند برای جنین خطرات آفرین باشد.

 

مطالعه مقاله آیا کشیدن دندان در بارداری خطر دارد؟ از مجله ماماسلامت را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری لبخند خانم باردار

 

درمان دندان درد در دوران بارداری

 

وقتی از زنان باردار به علت بروز تغییرات هورمونی بیشتر از دیگران دچار بیماری لثه و درد دندان می‌شوند. حساسیت و پوسیدگی دندان در زمره علل احتمالی درد دندان قرار دارند. در این افراد دندانپزشک به درمان مشکل پوسیدگی و خرابی دندان و بیماری لثه می‌پردازد. این بیماران می‌توانند با رعایت چند نکته در منزل می‌توانید به مراقبت دندان در بارداری خود بپردازید. در بخش زیر به کارهایی که شما می‌‌توانید برای تسکین درد دندان خود انجام دهید ولی تحت نظر پزشک باشد، اشاره می‌کنیم:

 

 از قرص مسکن استفاده کنید

 

مصرف قرص مسکن مانند استامینوفن می‌تواند به طور موقت به تسکین درد دندان کمک کند اما همه زنان باردار باید قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک خود مشورت نمایند. در اکثر موارد مصرف آسپرین و ایبوپروفن در دوران بارداری جز داروهای ایمن در نظر گرفته نمی‌شود. زنان باردار فقط باید تا زمانی به مصرف این داروها بپردازند که پزشک آن‌ها اجازه می‌دهد.

 

 دهان خود را با آب گرم بشویید

 

مسواک زدن دندان و استفاده از نخ دندان یک بخش مهم از مراقبت روزانه است اما رعایت این نکات ساده مراقبتی می‌‌تواند از بروز مشکلات شدید سلامت دهان و دندان در بارداری جلوگیری کند. زنان باردار باید پس از هر وعده غذایی که امکان مسواک زدن دندان‌ها وجود ندارد دهان خود را با آب گرم بشویند.

شستشوی دهان و دندان با آب گرم می‌‌تواند به تسکین درد دندان و رفع ذرات باقی مانده بین دندان که باعث بروز درد و ناراحتی می‌‌شوند و سلامت دهان و دندان در بارداری را دچار مخاطره می‌کند، کمک کند. اضافه کردن یک قاشق چایخوری نمک به آب گرم می‌‌تواند به تمیز کردن دهان و دندان کمک نماید. استفاده منظم از نخ دندان می‌‌تواند از بروز درد ناشی از گیر افتادن مواد غذایی بین دندان جلوگیری نماید.

 

 از ترکیبات ضد عفونی کننده استفاده کنید

 

برخی از مواد ضدعفونی کننده موجود در بازار می‌توانند به بی‌حس کردن لثه بپردازند و به طور موقت باعث تسکین درد شوند. بنزوکائین یکی از این محصولات است که شما می‌‌توانید آن را به طور مستقیم روی دندان یا لثه ملتهب خود قرار دهید. زنان باردار باید با پزشک خود در خصوص استفاده از این دارو مشورت کنند تا از بی‌خطر بودن آن اطمینان حاصل نمایند. روغن میخک یک محلول ضدعفونی کننده طبیعی است که می‌تواند به طور موقت به تسکین درد کمک کند.

 

 از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید

 

از جمله کارهایی که می‌تواند به درمان درد دندان و در جهت مراقبت دندان در بارداری می‌باشد، استفاده از کمپرس سرد یا گرم است. گاهی اوقات استفاده از کمپرس سرد یا گرم می‌‌تواند به صورت موقت به تسکین درد کمک نماید. برای انجام این کار می‌‌توانید از کیسه آب گرم یا حوله گرم استفاده کنید و آن را روی قسمت دردناک صورت خود قرار دهید. استفاده از کمپرس یخ یا حوله سرد روی موضع دردناک صورت باعث بی حس شدن آن می‌شود، می‌توانید در صورت لزوم از این روش بهره بگیرید. پزشکان زمان استفاده از کمپرس یخ روی لثه را پیشنهاد می‌‌کنند که لثه بیمار پس از مسواک زدن دردناک شود.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری درد دندان مادر باردار

 

آیا انجام ارتودنسی در دوران بارداری امکان پذیر است؟

 

شروع درمان ارتودنسی یا ادامه دادن درمان در دوران بارداری هیچ اشکالی ندارد. مادر باید متخصص ارتودنسی را از باردار بودن خود یا برنامه داشتن برای بارداری مطلع کند.

با توجه به اهمیت سلامت دهان و دندان در بارداری، زمانی که بانوان باردار اضافه وزن پیدا می‌کنند و اندازه صورت یا دهانش تغییر می‌کند، نیاز به درمان‌های ارتودنسی در بارداری دارند. در این شرایط دندانپزشک قالب‌ گیری جدیدی از دهان و دندان‌ها انجام می‌دهد، سپس پلاک ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین) را تنظیم و اندازه آن را تغییر می‌دهد، تا مطمئن شود که وسایل ارتودنسی اثر لازم را می‌گذارند. به علاوه زمان بین جلسات ارتودنسی کمتر می‌شود تا سیم‌های ارتودنسی فلزی یا وسایل ارتودنسی لینگوال همراه با تغییرات وزن بدن تنظیم شود.

 

آیا اشعه ایکس، بی‌حس کننده‌های موضعی و داروها بی‌خطر هستند؟

 

به بانوان باردار توصیه می‌کنیم که هر زمان در طول این نه ماه به دندانپزشک مراجعه کردند، حتما باردار بودن خود را به دندانپزشک اطلاع دهید تا هم از درمان‌ های خاص دوران بارداری برخوردار شوند و هم دندانپزشک احتیاط و مراقبت بیشتری را به کار بگیرد. اگر به دلایل اورژانسی یا ضرورت تشخیص مشکل دندانی نیاز به x-ray دندان باشد، دندانپزشک تمام نکات احتیاطی لازم را برای محافظت از مادر و جنین رعایت می‌کند.

اشعه ایکس دندان و بی حس کننده های موضعی مناسب برای درمان دندان در دوران بارداری به راحتی قابل تامین هستند. در صورت نیاز به اشعه ایکس، پیش بند سربی که در مطب های دندان پزشکی استفاده می شوند از شما و کودکتان در مقابل آن محافظت می کند.

بارداری با مسئولیت های زیادی همراه است و حفظ سلامت دهان و دندان در بارداری نیز از این قائده مستثنی نیست. برای اکثر مادران بارداری ویزیت های روتین دندانپزشکی در بارداری بی خطر است. ولی بهتر است هنگام وقت گرفتن به مطب دندانپزشکی اطلاع دهید که در ماه چندم بارداری خود هستید.

 

برای اطلاعات بیشتر درباره تاثیر امواج بر بارداری مقاله خطر امواج الکترو مغناطیس برای جنین چیست از سایت ماماسلامت را مطالعه نمایید.

 

نتیجه گیری

توجه به سلامت دهان و دندان در بارداری یکی از موارد مهمی است که مادران باید به آن توجه داشته باشند. زنان در دوران بارداری اغلب دچار مشکلات دندان درد می‌شوند و از آنجایی که نمی‌توان در طول بارداری به دندانپزشکی مراجعه کرد کارهایی مانند عصب کشی و پر کردن دندادن را انجام داد، لذا مجبور به تحمل درد دندان می‌شوند.در سایت ماماسلامت درباره سلامت دهان و دندان در بارداری صحبت می‌کنیم به یاد داشته باشید تا زمانی که مادر سالم نباشد، کودک نیز سالم نخواهد بود.

 

سلامت دهان و دندان در بارداری کمربند و ماساژور حرارتی قاعدگی

خرید کمربند و ماساژور حرارتی قاعدگی از فروشگاه لوازم طبی ماماسلامت

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *