اطلاعات عمومی

7 روش مطمئن پیشگیری از بارداری

پیشگیری از بارداری

بارداری ناخواسته یکی از مشکلات بسیار رایجی است که بانوان با آن مواجه هستند. روش‌های مختلفی برای جلوگیری از این اتفاق ناخواسته وجود دارد که هرکدام معایب و مزایای مختلفی دارند. در این مطلب از مجله ماماسلامت، قصد داریم راجع‌به روش‌های پیشگیری از بارداری بیشتر صحبت کرده و 7 روش مطمئن را معرفی کنیم. اگر شما هم دغدغه بارداری ناخواسته را دارید، حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

روش‌های پیشگیری از حاملگی ناخواسته

روش‌های مختلفی برای جلوگیری از بارداری ناخواسته وجود دارند که هرکدام دارای ویژگی‌هایی هستند. ابزارهای جلوگیری از بارداری یا داروهایی مانند قرص اورژانسی همگی به‌عنوان راه‌های جلوگیری از بارداری شناخته می‌شوند. در میان روش‌های مختلف، زوجین باید باتوجه‌به شرایط خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنند. در ادامه، انواع راه‌های جلوگیری از حاملگی ناخواسته را نام می‌بریم و ویژگی هرکدام را بیان می‌کنیم تا بتوانید بهترین گزینه متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید.

کاندوم

یکی از رایج‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری، استفاده از انواع کاندوم است. کاندوم‌ها در اکثر مراکز بهداشتی و داروخانه‌ها موجود هستند و به همین دلیل استفاده بیشتری از آن‌ها می‌شود. با استفاده از کاندوم می‌توان تا حد زیادی یعنی تقریبا 90 درصد جلوی بارداری ناخواسته را گرفت؛ البته با استفاده از کاندوم‌ها می‌توان از انتقال بیماری‌های مقاربتی هم جلوگیری کرد. این روش جلوگیری کمک می‌کند تا از انتقال بیماری و عفونت بین زن و مرد جلوگیری به عمل آید. در بازار دو نوع کاندوم مختلف وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم و ویژگی هرکدام از کاندوم‌های موجود در بازار را نام می‌بریم.

کاندوم‌های زنانه

برخلاف تصور عموم، در بازار انواع کاندوم‌های زنانه هم وجود دارند؛ البته معمولا اکثر افراد استفاده از کاندوم مردانه را ترجیح می‌دهند. کاندوم‌های زنانه برای پیشگیری از بارداری دقیقا داخل واژن زن قرار می‌گیرند. استفاده از آن در ابتدا ممکن است برای شما کمی مشکل باشد، اما با گذر زمان و کمی تمرین می‌توانید از آن‌ها به‌راحتی استفاده کنید. مطابق آمار کاندوم‌های زنانه نمی‌توانند به‌اندازه کاندوم‌های مردانه در جلوگیری از بارداری‌های ناخواسته موثر باشند، اما درهرصورت، به‌عنوان یک روش پیشگیری شناخته می‌شوند.

کاندوم‌های مردانه

این مدل کاندوم‌ها روی آلت تناسلی مردان استفاده می‌شوند. با ایجاد یک پوشش روی آلت، مایعات جنسی بین زن و مرد منتقل نمی‌شود و همین امر مانع از بارداری می‌گردد. تنها روش جلوگیری از بارداری به همراه پیشگیری از انواع بیماری‌های مقاربتی، استفاده از انواع کاندوم‌ها است. با استفاده از انواع کاندوم هیچ‌گونه به‌هم‌ریختگی هورمونی در بدن زن و مرد اتفاق نمی‌افتد، بنابراین می‌توان گفت این روش پیشگیری از بارداری، یک راهکار ساده و بدون ضرر است.

قرص‌های ضدبارداری

یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از بارداری، استفاده از انواع قرص‌های ضدبارداری است. اگر استفاده از کاندوم برای شما سخت است یا حساسیت خاصی به آن دارید، می‌توانید از انواع قرص‌ها استفاده کنید. این مدل قرص‌ها حاوی استروژن و پروژسترون هستند و مصرف به‌موقع آن‌ها تاثیر زیادی در جلوگیری از بارداری دارد. در صورت فراموش کردن زمان مصرف، ممکن است بارداری ناخواسته برای فرد اتفاق بیفتد. در این روش، امکان به‌هم‌ریختگی هورمونی ناشی از مصرف قرص وجود دارد.

دستگاه داخل رحمی یا IUD

دستگاه IUD به شکل حرف T انگلیسی است. این دستگاه از مواد حاوی مس و هورمون پروژسترون ساخته شده‌است. برای نصب این دستگاه داخل رحم، حتما باید از یک متخصص کمک بخواهید. دستگاه IUD می‌تواند تا حد زیادی باعث پیشگیری از بارداری شود و تاثیر آن طولانی‌مدت است. تخمین زده می‌شود می‌توان با نصب دستگاه داخل رحم، تا میزان 99 درصد از احتمال بارداری تا سه الی ده سال جلوگیری کرد. در بازار دو نوع دستگاه IUD وجود دارد.

  • دستگاه IUD که میزان 99 درصد مس دارند.

  • دستگاه‌های IUD که حاوی 99.8 درصد هورمون هستند.

قبل از استفاده از هرکدام، شما باید توسط پزشک معاینه شوید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.

تزریق هورمون ضدبارداری

گزینه دیگری که برای جلوگیری از بارداری ناخواسته مطرح می‌شود، تزریق هورمون است. در این روش، از پروژسترون استفاده می‌شود و به این صورت است که هورمون به بازو یا باسن فرد تزریق می‌شود و به‌آرامی روی روند بارداری وی تاثیر می‌گذارد.

ایمپلنت‌های ضدبارداری

ایمپلنت‌ها ابزارهای پیشگیری از بارداری بسیار مناسبی هستند. این وسیله به شکل یک میله کوچک طراحی شده‌ که انعطاف‌پذیر بوده و دقیقا زیر پوست بازوی بانوان جاگذاری می‌شود. هورمون پروژسترون به‌مرور از ایمپلنت ترشح می‌شود و بدین‌ترتیب، جلوی بارداری ناخواسته را می‌گیرد. در صورت استفاده از ایمپلنت، باید آن را هر سه سال یک بار عوض کنید. این روش یک گزینه برای جلوگیری از بارداری برای بازه طولانی است.

قرص اورژانسی

یکی دیگر از روش‌های بسیار موثر، استفاده از انواع قرص اورژانسی است. البته، نمی‌توان این روش را یک روش دائمی معرفی کرد. استفاده از قرص‌های اورژانسی درصورتی‌که سایر روش‌ها اجرا نشود یا موفقیت‌آمیز نباشد، می‌تواند مناسب باشد. قرص‌های اورژانسی متشکل از هورمون‌های زنانه هستند. این قرص‌ها را می‌توان برای پیشگیری از بارداری ناخواسته تا 5 روز بعد از برقراری رابطه جنسی مناسب دانست. بعد از آنکه رابطه جنسی برقرار شد، باید هرچه زودتر نسبت‌به خوردن قرص اقدام کنید.

حلقه ضد بارداری

حلقه‌های ضد بارداری درواقع نوعی پلاستیک انعطاف‌پذیر هستند که در داخل واژن گذاشته می‌شوند. این حلقه‌ها می‌توانند هورمون‌هایی نظیر پروژسترون و استروژن را به‌آرامی در بدن فرد آزاد کنند. ترکیب هورمون استفاده‌شده در حلقه‌های ضدبارداری مشابه هورمون‌هایی است که در قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌شود. حلقه‌های واژینال باید سه هفته داخل واژن بمانند و سپس یک هفته برای زمان قاعدگی آن‌ها را خارج می‌کنند. حلقه‌های ضدبارداری نسبت‌به سایر روش‌ها، میزان هورمون کمتری آزاد می‌کنند. حلقه واژینال را هر فرد می‌تواند خودش بدون نیاز به فرد دیگری نصب و یا خارج کند.

استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری زیر نظر متخصص

روش‌های مختلفی برای جلوگیری از بارداری ناخواسته وجود دارند که در این مطلب به 7 مورد از رایج‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. هرکدام از این روش‌ها دارای معایب و مزایایی هستند. شما باید قبل از هر اقدامی، شرایط بدن و زندگی خود را درنظر بگیرید. برای انتخاب بهترین روش باید قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص در این زمینه صحبت کنید.

وب‌سایت دکتر تو بهترین وب‌سایت برای گرفتن وقت ویزیت از پزشکان متخصص در ایران است. در این وب‌سایت، به‌راحتی و بدون مراجعه حضوری یا تلفن زدن می‌توانید برای نوبت ویزیت اقدام کنید. گرفتن نوبت هم از طریق وب‌سایت اینترنتی دکتر تو به نشانی https://doctoreto.com/ امکان‌پذیر است و هم می‌توانید از اپلیکیشن این مجموعه نسبت‌به گرفتن وقت ویزیت اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *