وبلاگ

چگونه شیشه شیر مناسب نوزاد و کودک را انتخاب کنیم؟

شیشه شیر مناسب نوزاد جگونه شیشه شیر مناسب نوزلد و کودک را انتخاب کنیم

فهرست مطالب:

  • ویژگی‌های شیشه شیر مناسب نوزاد
  • انواع شیشه شیر مناسب نوزاد از نظر جنس ماده‌ی سازنده
  • نکات مهم برای خرید شیشه شیر مناسب نوزاد
  • چه زمانی باید اندازه سر شیشه شیر مناسب نوزاد را تغییر داد؟
  • نکات ایمنی شیشه شیر مناسب نوزاد
  • تمیز کردن و استریل کردن شیشه شیر مناسب نوزاد

انتخاب شیشه شیر مناسب نوزاد یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که باید هنگام خرید سیسمونی بگیرید. انتخاب شیشه شیر مناسب نوزاد مهم است زیرا مستقیما بر تغذیه و سلامت نوزاد شما تاثیر می‌گذارد. در این مطلب از سایت ماماسلامت به ارائه نکاتی به عنوان راهنمایی جهت خرید شیشه شیر نوزاد می‌پردازیم. مطالعه این مقاله به والدین برای انتخاب بهترین شیشه شیر مناسب نوزاد کمک خواهد کرد.

ویژگی‌های شیشه شیر مناسب نوزاد

برای انتخاب شیشه شیر مناسب نوزاد باید به یک سری از ویژگی‌ها توجه کنیم که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

آنتی رفلاکس: شیشه‌های شیر با ویژگی آنتی رفلاکس معمولاً دارای سیستمی هستند که از ورود هوا به شیر جلوگیری می‌کند. این ویژگی می‌تواند برای نوزادانی که دچار رفلاکس هستند، مفید باشد. این شیشه‌ها با کند کردن جریان شیر از ایجاد حباب‌های هوا جلوگیری می‌کنند.

آنتی کولیک: شیشه شیر مناسب نوزاد با ویژگی آنتی کولیک دارای منافذی است که از ورود هوا به شیر جلوگیری می‌کند، درنتیجه احتمال ایجاد کولیک و نفخ در نوزاد کاهش پیدا می‌کند.

شیشه شیرهای تهویه شده: دارای یک لوله داخلی برای جلوگیری از ایجاد حفره های هوا در بطری یا سری شیشه هستند که به منظور جلوگیری از گازگرفتگی است و تمیز کردن آنها سخت‌تر است.

شیشه شیرهای زاویه دار: این مدل در گردن خم می‌شوند تا از پر شدن هوای در نوک پستانک جلوگیری کنند، که ممکن است شیردهی راحت‌تر و گاز گرفتن نوزاد را کاهش دهد. با این حال، شکل زاویه‌دار می‌تواند تمیز کردن آن‌ها را سخت‌تر کند.

شیشه شیر مناسب نوزاد  نوزاد و شیشه شیر

انواع شیشه شیر مناسب نوزاد از نظر جنس ماده‌ی سازنده

بطری‌ها به طور معمول از یکی از سه ماده شیشه، پلاستیک یا سیلیکون ساخته می‌شوند.

بطری‌های شیشه‌ای

استفاده از بطری‌های شیشه‌ای در دهه‌های قبل از بطری‌های پلاستیکی، یک امر عادی بود و اخیرا دوباره به محبوبیت رسیده است. اگر چه به نظر می‌رسد تهیه یک وسیله شیشه‌ای برای نوزاد، کمی ناخوشایند باشد، اما بطری‌های نوزاد دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که آن را از شیشه‌های معمولی جدا می‌کند. شیشه شیر مناسب نوزاد، از شیشه معتدل ساخته شده‌اند، یعنی نوعی شیشه که دوام فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند در برابر ضربات و حتی افتادن مقاومت کند.

بطری‌های پلاستیکی

بطری‌های پلاستیکی از پلی‌پروپیلن که نوعی پلاستیک سخت است، ساخته می‌شوند. بطری‌های پلاستیکی، رایج‌ترین نوع بطری نوزاد موجود در بازار و مقرون به صرفه‌ترین آن است.

بطری‌های سیلیکونی

بطری‌های سیلیکونی، جدیدترین نوع بطری‌های موجود در بازار هستند. آنها از سیلیکون ساخته شده‌اند که ماده‌ای نرم و انعطاف‌پذیر و فاقد مواد شیمیایی است. اکثر مارک‌های بطری، چندین اندازه نوک پستانک را نیز ارائه می‌دهند که هر یک از آنها میزان متفاوتی از جریان شیر را برای نوزاد فراهم می‌کنند.

نوک پستانک برای نوزادان تازه متولد شده، جریانی آهسته دارد و کوچک‌تر طراحی شده است. نوک پستانک‌های سریع‌تر برای نوزادان بزرگ‌تر تر طراحی شده است که کنترل بهتری روی خوردن شیر یا سایر مایعات دارند.

نکات مهم برای خرید شیشه شیر مناسب نوزاد

بدون شک شیشه‌های شیر نوزاد یکی از اقلام اساسی و حساس برای والدین هستند و انتخاب اشتباه می‌تواند به راحتی تاثیرات جبران‌ناپذیری بر روی سلامت نوزاد داشته باشد.

بنابراین بهتر است هنگام خرید شیشه شیر مناسب نوزاد نکات زیر را در نظر بگیرید:

۱نوع سر شیشه: سر شیشه‌ها بر اساس سایز و سرعت جریان شیر دسته‌بندی می‌شوند. برای نوزادان تا ۳ ماهگی، سر شیشه با جریان کند انتخاب شود تا از خفگی جلوگیری شود. کودکان ۳ تا ۱۲ ماه می‌توانند از سر شیشه‌های با جریان عبور متوسط و کودکان ۱۲ تا ۱۸ ماه از سر شیشه‌های با جریان سریع استفاده کنند.

۲انتخاب سایز شیشه شیر: شیشه‌های شیر با حجم کم، به عنوان یک گزینه مناسب برای نوزادانی که تازه متولد شده‌اند، پیشنهاد می‌شود. با گذر زمان و رشد کودک، می توانید شیشه شیر مناسب نوزاد با ظرفیت بزرگتر و حجم بیشتر را متناسب با نیاز کودکتان جایگزین کنید.

۳فاقد مواد شیمیایی مضر: اطمینان حاصل کنید که شیشه‌ها از مواد فاقد مواد شیمیایی مضر مثل BPA هستند. محصولات با نشان “BPA-free” (فاقد BPA) انتخاب امنی برای نوزادان هستند.

۴تمیز کردن آسان: سعی کنید شیشه‌هایی که به آسانی تمیز می شوند و قطعات آنها به راحتی جدا می شوند انتخاب کنید.

۵- مشاوره پزشک یا متخصص تغذیه: در نهایت، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه نوزاد خود مشورت کنید تا بر اساس نیازهای ویژه او، شیشه شیر مناسب نوزاد خود را انتخاب کنید.

شیشه شیر مناسب نوزاد  انواع شیشه شیر نوزاد و کودک

شیشه شیر مناسب نوزاد را چند وقت یکبار عوض کنیم؟

ما به شما توصیه می‌کنیم برای سلامتی نوزادتان، شیشه شیر را هر 6 ماه یکبار عوض کنید. این تعویض شامل سر شیشه شیر هم می‌شود.

برای اینکه زمان تعویض شیشه شیر کودک زودرس اتفاق نیفتد و مجبور نباشید زیر 6 ماه آن را تعویض کنید، دقت کنید که به هنگام شستشو از اسفنج‌های سیمی که باعث خراش میشوند استفاده نکنید. چرا که باکتری‌ها در لابلای این خراش‌ها به سرعت رشد کرده و تکثیر می‌شوند. البته برای اینکه عمر شیشه شیرها بالاتر برود، به هنگام خرید محصولاتی را انتخاب کنید که به راحتی دچار خراش نمی‌شوند و یا در اثر حرارت بالا ترک نمی‌خورند.

چه زمانی باید اندازه سر شیشه  نوزاد را تغییر داد؟

دلایل مختلفی وجود دارد برای اینکه شما مجبور به تعویض سر شیشه شوید. معمولا سرشیشه‌ها زودتر از خود بطری شیشه شیر، نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. با مشاهده هر یک از علائم زیر، توصیه می‌شود که سرشیشه را تعویض نمایید:

پارگی

البته قطعا منظور از پارگی، این نیست که منتظر تکه و پاره شدن سرشیشه بمانید! همین که یک ترک کوچک روی سرشیشه مشاهده کردید، زمان تعویض آن از راه رسیده است.

چسبندگی

در صورت چسبنده شدن سرشیشه نیز باید آن را تعویض نمایید.

افزایش سرعت شیر خوردن کودک

برخی اوقات با کمی دقت مشاهده خواهید کرد که کودک شما بسیار سریع‌تر از قبل شیر موجود در شیشه شیر را خورده و آن را خیلی زودتر به پایان می‌رساند. اشتباه نکنید! این معمولا نشانه بالا رفتن قدرت مکیدن او نیست، بلکه سوراخ سرشیشه گشاد شده و باعث می‌شود که شیر با سرعت بیشتری به دهان کودک وارد شود. این به هیچ وجه اتفاق خوبی نیست و باید سرشیشه را تعویض نمایید.

کدر شدن

اما کدر شدن و تغییر رنگ سرشیشه نیز چیزی‌ست که علی رغم نبود علائم دیگر، باعث می‌شود تا بخواهیم یک سرشیشه تازه جایگزین کنیم.

نکات ایمنی شیشه شیر مناسب نوزاد

یادتان باشد که برای رعایت نکات ایمنی در مورد استفاده از شیشه شیرهای پلاستیکی، آن‌ها را درآب جوش، ماشین ظرفشویی، مایکروویو یا هر دستگاه گرم کننده‌ی دیگری قرار ندهید، زیرا درجه حرارت بالا می‌تواند مواد شیمیایی را از پلاستیک آزاد کند. برای تمیز کردن صحیح آن‌ها نیز از یک فرچه‌ی مخصوص شیشه شیر یا اسفنج ابری نرم استفاده کنید و با آب گرم و کف بشویید و خوب آبکشی کنید. همچنین برای عوض کردن سرشیشه و شیشه شیر لازم است از زمان تعویض و نشانه‌های فرسودگی آن‌ها اطلاع داشته باشید. همچنین از خرید شیشه شیرهای پلاستیکی دست دوم یا شیشه شیرهایی از جنس پلی کربنات خودداری کنید.

کیسه‌های عایق نیز، شیشه شیر را در دمای مناسب نگه می‌دارد، هرچند بهتر است به اندازه‌ای شیر خشک آماده کنید که بتوانید آن را هر بار تازه مصرف کنید و باقی مانده را دور بریزید، اما گاهی هنگام خارج شدن از خانه همراه کودکتان، لازم است شیشه شیرش را نیز با خودتان ببرید.

شیشه شیر مناسب نوزاد  شیر دادن نوزاد توسط پدر با شیشه شیر

تمیز کردن و استریل کردن شیشه شیر مناسب نوزاد

از آنجایی که مادران در تمیز نگه‌داشتن وسایل کودک بسیار دقت می‌کنند، برای شستشوی درست شیشه شیر کودک خود همواره نگران هستند.

اما واقعاً کار سختی نیست! برای اطمینان از شست‌و‌شوی کامل شیشه شیر نوزاد دلبندتان، به چند وسیله ساده نیاز دارید.

وسایل لازم جهت شست‌و‌شوی شیشه شیر مناسب نوزاد:

  • برس شیشه شوی
  • یک عدد حوله تمیز
  • مایع شست‌و‌شوی مخصوص ظروف کودک

ابتدا باقیمانده شیر را دور بریزید و سپس تمام اجزای بطری را به‌طور کامل از هم جدا کنید.

با آب‌گرم تمام قسمت‌ها را بشویید تا باقیمانده‌های شیر از بین بروند.

سینک یا لگن را با آب داغ پر کنید و قطعات را درون آب داغ بگذارید.

با استفاده از یک برس شیشه شوی و مقدار کمی مایع شستشو، تمام داخل و خارج اجزا را تمیز و سپس دوباره با آب گرم آب‌کشی کنید.

در این‌جا به اهمیت کاربرد برس شیشه شوی پی خواهید برد زیرا با وجود آن با خاطری آسوده شیشه شیر نوزاد خود را به آسانی تمیز خواهید کرد.

دقت کنید که سرشیشه و محل اتصال قطعات، کاملاً تمیز شود.

گاهی اوقات نیاز است شیشه شیر را به خصوص در مورد نوزادان نارس، استریل کنید. ضدعفونی شیشه شیر نوزاد باعث از بین رفتن باکتری‌های باقی‌مانده می‌شود.

برای این کار، قطعات بطری را به مدت 5 الی 10 دقیقه در یک قابلمه آب بجوشانید و سپس روی یک حوله تمیز قرار دهید تا خشک شوند.

حتماً توجه داشته باشید که قطعات باید در مجاورت هوا خشک شوند و از دستمال برای خشک کردن استفاده نکنید چون پرز پارچه برای کودک مناسب نیست.

شیشه شیر مناسب نوزاد خوردن شیر نوزاد با شیشه

سخن آخر

تغذیه نوزاد در سال‌های اولیه تولد از اهمیت زیاد برخوردار است و بن مایه بدنی کودک در همان سال‌های نخست تولد شکل می‌گیرد. تهیه یک شیشه شیر مناسب نوزاد و متناسب با ارگونومی دهان کودک در سلامت دهان و فک کودک بسیار مهم است. از طرفی کودکی که خوب تغذیه می‌شود در برابر انواع عوامل بیماری‌زا مقاوم خواهد بود، رشد خوبی خواهد داشت و در زمان مناسب به نقاط عطف رشد خود دست پیدا خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *